Róże Nutki :)
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże Nutki :)
Jule, nooo, muszę przyznać, że w tej chwili to stwierdzenie nawet lepiej pasuje ;)
AniaDS, myślę że zmieni się, co więcej to mam nadzieję że już niedługo Są już plany na powiększenie ;) A właściwie na "doklejenie" do niej dwóch rabatek z różami miniaturowymi i okrywowymi
Atka-a1, milo mi że podobało się Tobie w nutkowym ogródku Wiosenne nasadzenia wciąż ewoluują...jaki będzie efekt...sama jestem ciekawa
Wandziu, taki już nasz los "szalonych ogrodników" ;) Ale mi tam nie przeszkadza...nigdy nie lubiłam być..."jak wszyscy"
Alutko, Co do sąsiadek...to niech się zajmą swoimi firankami, w końcu wiosenne porządki nadchodzą Ja tam wole ogrodowe porządki...to dla "wariatek" chyba normalne
AniaDS, myślę że zmieni się, co więcej to mam nadzieję że już niedługo Są już plany na powiększenie ;) A właściwie na "doklejenie" do niej dwóch rabatek z różami miniaturowymi i okrywowymi
Atka-a1, milo mi że podobało się Tobie w nutkowym ogródku Wiosenne nasadzenia wciąż ewoluują...jaki będzie efekt...sama jestem ciekawa
Wandziu, taki już nasz los "szalonych ogrodników" ;) Ale mi tam nie przeszkadza...nigdy nie lubiłam być..."jak wszyscy"
Alutko, Co do sąsiadek...to niech się zajmą swoimi firankami, w końcu wiosenne porządki nadchodzą Ja tam wole ogrodowe porządki...to dla "wariatek" chyba normalne
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- Atka-a1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie zawsze najpierw w ogrodzie jest posprzątane, a w domu jak dam radę, to też sprzątnęCo do sąsiadek...to niech się zajmą swoimi firankami, w końcu wiosenne porządki nadchodzą Ja tam wole ogrodowe porządki...to dla "wariatek" chyba normalne
- Nutka81
- 1000p
Beatko, to zupełnie tak jak i u mnie Zawsze mówię, że szkoda pięknej pogody na siedzenie w domu, i że porządki będę robić jak będzie padało
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Gorzej, jak przyjdzie fala upałów i z miesiąc deszczu nie będzie
- zocha
- 100p
- Od: 2 maja 2011, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie córki większe,to porobią w domu to i tamto,poza tym niejadki tylko by jogurty jedli,obiadow nic bo tuczy,tylko w żniwa całe kotly żarcia przyządzam dla pomocników i piwko donoszę,poza tym siedzę w ogrodzie
- Alutka102
- Od: 29 sie 2011, o 09:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja sobie zawsze obiecuję, że porobię coś w domu, ale jak wyjdę do ogrodu, to robota domowa czeka i czeka
- zocha
- 100p
- Od: 2 maja 2011, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja mówię,że nie tylko ja tak mam,że koleżanki forumowe,mają tak samo,jest na kogo zwalić
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAŁGOSIU nie długo będą zjeżdżać różane krzaczki aż sie boję ,gdzie to wszystko powsadzam co pozamawiałam Na razie widzę ,ze 2 będa na kompostowniku ,bo całe czarne . Reszta bardzo niskie cięcia ,a ziemia nadal zamarznięta
- Nutka81
- 1000p
Aniu, nie strasz mnie...
Ewciu, no to super że masz pomocników, tylko czy po tych jogurtach mają wystarczająco sił?
A co do "zwalania na kogoś"... przecież ktoś musi być winny
Alutko, tak to już jest... ;) "Praca nie zając..." To znaczy ta domowa, ogródek czekać nie może
Jadziu, moje tez będą nisko cięte...no ale nie jest tak źle. Na kompostowniku chyba żadna nie wyląduje...tak myślę ...
A co do zjeżdżania się różyc i ich wysadzania... to mam pytanko ...słyszałam, że po 15stym maja zacząć się wysyłki...
Więc co z różami? Wsadzić od razu do ogrodu? Jeśli tak, to czy jakoś je lekko pookrywać? Może przeczekać aż przymrozki miną i przechować je w chłodnym garażu(do kiedy)?
Nigdy nie sadziłam róż tak wczesną wiosną, więc nie mam pojęcia co zrobić... ;-)
Ewciu, no to super że masz pomocników, tylko czy po tych jogurtach mają wystarczająco sił?
A co do "zwalania na kogoś"... przecież ktoś musi być winny
Alutko, tak to już jest... ;) "Praca nie zając..." To znaczy ta domowa, ogródek czekać nie może
Jadziu, moje tez będą nisko cięte...no ale nie jest tak źle. Na kompostowniku chyba żadna nie wyląduje...tak myślę ...
A co do zjeżdżania się różyc i ich wysadzania... to mam pytanko ...słyszałam, że po 15stym maja zacząć się wysyłki...
Więc co z różami? Wsadzić od razu do ogrodu? Jeśli tak, to czy jakoś je lekko pookrywać? Może przeczekać aż przymrozki miną i przechować je w chłodnym garażu(do kiedy)?
Nigdy nie sadziłam róż tak wczesną wiosną, więc nie mam pojęcia co zrobić... ;-)
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Małgosiu przecież jak ziemia będzie rozmrożona to można śmało sadzic . Oczywiście trzeba im usypać kopczyk ,żeby ziemia za szybko nie wyschła i takze troche ocieniować ,zeby za mocno w początkowej fazie sie nie nagrzewały . . Teraz właśnie syie u mnie śnieżek Wczoraj już dostałam 1 róże i musiałam powsadzac do doniczek na razie
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Takie lekkie przymrozki pędom nie zaszkodzą, jak tylko ziemia rozmarznie, można już sadzić.
- Nutka81
- 1000p
Jadziu, Aniu, czyli spokojnie po dwudziestym różyce mogą iść do ogrodu i wystarczy kopczyk zrobić... Dziękuje za porady
A powiedzcie jeszcze o tym cieniowaniu, jak długo mam im je zapewniać w słoneczne dni? Czy może chodzi jedynie o słońce w południe?
A powiedzcie jeszcze o tym cieniowaniu, jak długo mam im je zapewniać w słoneczne dni? Czy może chodzi jedynie o słońce w południe?
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Tak sie zastanawiam Malgos, po co kopczyk robic? Ja będę juz rozgrzebywac a Ty masz zamiar robic, jakie to ma zastosowanie? czy tylko zapewnienie wilgoci czy cos jeszcze innego?