Ogród Pod Lasem
Re: Ogród POD LASEM
aZurowe też piękne....wiosną wszystko cieszy a u Ciebie sporo już wiosny .
Miło , że z lasu nie tylko " szkodniki" przychodzą ....
Miło , że z lasu nie tylko " szkodniki" przychodzą ....
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz rację Lucynko wiosna przyśpiesza, codziennie inne kwiatki się objawiają. Właśnie zakwitły kolejne żonkile (te pełne, to jeszcze do tego pachną pięknie), kolejna kępa hiacyntów, pierwiosnki ząbkowane.
Pomyślałam, że może komuś się przyda taki pomysł na piętrowy rozsadnik. Jak ogród jest mały, to bardzo dobre rozwiązanie. Ja już nie produkuję rozsad, ale wykorzystuję ten "mebel" do przechowywania roślin doniczkowych w czasie wiosennych przymrozków, wtedy zamykam przód folią, która jest zwinięta u góry na drążku. A w lecie ustawiam na piętrach skrzynki z surfiniami albo pelargoniami bluszczolistnymi i jest piękna kwiatowa kaskada.
Pomyślałam, że może komuś się przyda taki pomysł na piętrowy rozsadnik. Jak ogród jest mały, to bardzo dobre rozwiązanie. Ja już nie produkuję rozsad, ale wykorzystuję ten "mebel" do przechowywania roślin doniczkowych w czasie wiosennych przymrozków, wtedy zamykam przód folią, która jest zwinięta u góry na drążku. A w lecie ustawiam na piętrach skrzynki z surfiniami albo pelargoniami bluszczolistnymi i jest piękna kwiatowa kaskada.
-
Pomysł bardzo fajny ...i koszt wykonania też chyba przystępny ....
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajny ten rozsadnik , trzeba skopiować
-
Lucynko, jeżeli w gospodarstwie jest trochę materiału - desek, słupków, a jakiś dobry człowiek domowy ofiaruje się rzecz wykonać, to tylko trzeba kupić folię ogrodniczą i już mebel jest.
Cieszę się, Agnieszko, że pomysł Ci się spodobał. Muszę przyznać się, że pomysł nie jest mój. Kilka lat temu w jakimś czasopiśmie ogrodniczym podpatrzyłam, a człowiek domowy wykonał i służy do dziś, tylko co kilka lat trzeba folię wymienić.
Cieszę się, Agnieszko, że pomysł Ci się spodobał. Muszę przyznać się, że pomysł nie jest mój. Kilka lat temu w jakimś czasopiśmie ogrodniczym podpatrzyłam, a człowiek domowy wykonał i służy do dziś, tylko co kilka lat trzeba folię wymienić.
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Bardzo fajny ten rozsadniczek i piękne żonkile
-
No to Andrzejku masz kolejne zadanie. Przyda Ci się taki piętrus, żeby sadzonki dobrze się hodowały Ale to już chyba na przyszły sezon.
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Fajny pomysł na rozsadnik.
Leśne białe kwiatki to chyba zawilce?
Leśne białe kwiatki to chyba zawilce?
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Jolu ale u ciebie się ładnie zrobiło ...pierwiosnki ząbkowane super moje dopiero wyłażą z ziemi troszkę dostały tej zimy i kilka wypadło . Azali pierwsza klasa .
-
Tak, tak, Małgosiu, to zawilce, dobrze że mi przypomniałaś (jak to się nazywa - to dobre ale krótkie aaaa .... pamięć). Coraz ich więcej na moich łąkach, tych zawilców znaczy się. One chyba są pod ochroną.
Ewo dzięki za odwiedziny. W naszych regionach wiosna rzeczywiście przychodzi wcześniej, ale też wcześniej przekwitają wiosenne kwiaty
Ewo dzięki za odwiedziny. W naszych regionach wiosna rzeczywiście przychodzi wcześniej, ale też wcześniej przekwitają wiosenne kwiaty
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu te krokusy ażurkowe, to chyba jakaś odmiana też mam takie i zastanawiałam się cóż to być może
Pięknie wszystko kwitnie, u mnie niestety wiosna przychodzi duuużo później
Pięknie wszystko kwitnie, u mnie niestety wiosna przychodzi duuużo później
-
Krokusy ażurkowe , Jolu chyba chodziło Ci o hiacynty. Ktoś na F tak nazwał takie z rzadszymi kwiatkami i tak już zostało. Nie wiem czy to cecha odmiany, czy zwyrodnienie, ale na etykiecie zawsze jest pełna kolba kwiatowa.