Skromna kolekcja
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Skromna kolekcja
Ja też nowymi kwiatuszkami (albo doniczkami ) poprawiam sobie czasami nastrój.
Twoje pocieszajki są bardzo ładne. I jak widzę mają już nawet nowe osłonki.
Moja mała rada odnośnie dracenki. Nie przesadzaj jej tak od razu. Pozwól jej się przez jakieś 2- 3 tygodnie zaaklimatyzowac
w nowych warunkach i dopiero przesadź. Zbyt szybkie przesadzenie może spowodowac u niej szok i zrzuci sporo listków.
Twoje pocieszajki są bardzo ładne. I jak widzę mają już nawet nowe osłonki.
Moja mała rada odnośnie dracenki. Nie przesadzaj jej tak od razu. Pozwól jej się przez jakieś 2- 3 tygodnie zaaklimatyzowac
w nowych warunkach i dopiero przesadź. Zbyt szybkie przesadzenie może spowodowac u niej szok i zrzuci sporo listków.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Elcia, Renatka dziękuję
Nie przesadzam kwiatkow od razu po zakupie, człowiek na błędach się uczy
Kupuję zawsze doniczkę i tam sobie stroją nowe nabytki. No chyba że rozmiar bryły korzeniowej pasuje do donicy to podsypuję keramzyt z grysem, dosypuję trochę ziemi i zostawiam.
Nie przesadzam kwiatkow od razu po zakupie, człowiek na błędach się uczy
Kupuję zawsze doniczkę i tam sobie stroją nowe nabytki. No chyba że rozmiar bryły korzeniowej pasuje do donicy to podsypuję keramzyt z grysem, dosypuję trochę ziemi i zostawiam.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Za każdym razem, kiedy widzę tę odmianę krotona, to od razu na myśl przychodzi mi salamandra Przymierzałam się do kupna tej rośliny, ale dla mnie ona jest jednak zbyt wymagająca
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Witaj,ja również u Ciebie dawno nie byłem.widzę że roslinek kilka przybył.krotonik na pniu fajny.Dracenka również
pozdrawiam
pozdrawiam
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
O jakie śliczne storczysie
Arletko dziękuję. Obiecałam sobie, że nie kupię nowych storczyków dopóki moje 2 prezenty nie zakwitną, po tym jak zmarniały. Na szczęście dzięki Storczykowej odżywają (mój wątek storczykowy).
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
- Ado.Skoro zostałaś chrzestną mego Edka to już musiałam do Ciebie dotrzeć,zresztą wyboerałam się od kilku dni,ale czasu brakuje,a siedzę przed tym komputerem,że ho,ho i jeszcze trochę.
Piękna u Ciebie palma,chyba Feniks,na pandana uważaj,bo jak się rozrośnie to tymi ząbkami może zdowo podrapać.w ogóle sympatycznie u Ciebie,a co dalej z tymi kulami do nawadniania - udało Ci się "namierzyć"?
Po ile takie cuda???
Piękna u Ciebie palma,chyba Feniks,na pandana uważaj,bo jak się rozrośnie to tymi ząbkami może zdowo podrapać.w ogóle sympatycznie u Ciebie,a co dalej z tymi kulami do nawadniania - udało Ci się "namierzyć"?
Po ile takie cuda???
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna