Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Post »

Widzę,że i Ty jesteś miłośniczką kaliny...Murek świetny i te wiklinowe doniczki.Masz zdolnego M,skoro zrobił sam takie śliczne donice.Azalia pięknie kwitnie,mam taką samą ,ale w tym roku zmarzły jej pąki.Orlik różowy bardzo ładny,u mnie w ubiegłym roku też jeden był objedzony,musiałam pryskać.Możesz zebrać z niego nasionka ;:108 Mój białobok już pozieleniał nie zdążyłam go"cyknąć".Ale żarnowiec ,to rewelacja.
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Ilonko fajne te skrzyneczki, czym je malowałaś bo mają taki wyrazisty kolor? Moje są jakieś takie wyblakłe. Orlik piękny ;:79
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Skrzynki rewelacyjne ;:63 Chyba muszę mojego M. wysłać do twojego na nauki :D Ja osobiście zrobiłabym jakieś balustrady...no wiesz, imprezka...ciemno...o wypadek nie trudno ;:224 no i jest jeszcze kwestia małych dzieci, a i duże jak 'rozbrykane", to nie patrzą :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Świetne te skrzynki , obejdzie się bez balustrad ;:108
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Pomysł ze skrzynkami godny naśladowania żywa i kolorowa barierka ;:138
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
dalekiport
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Ilonko,masz piękny ogród,widać ,że oddałaś mu serce,cudowne trawy,piękne ich zdęcia o różnych porach dnia, w białoboku jestem tak jak Ty zakochana,chociaż mój jeszcze malutki,będę zaglądać do Ciebie z wielką przyjemnością. Ja też w lutym tego roku pożegnałam się z Kajtkiem,naszym ukochanym wyżłem,który był z nami 12 lat. Pozostało mi masę zdjęć na pocieszenie i wspomnienia. Serdecznie pozdrawiam Sylwana
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Zuziu, Kasiu, Iwonko, Agatko, Marylko i Sylwano dziękuję Wam wszystkim za odwiedziny i ja do Was na pewno zawitam.
Kasiu napisałam Ci na pw co to za farba nie wiem czy gdybym tutaj napisała nie zostałoby to odebrane jako reklama i czy przypadkiem nie naruszyłabym zasad forum ?

I znów kilka zdjęć

Tego różanecznika dostałam w zeszłym roku, myślałam, że nic z niego nie będzie, bo takie maleństwo i liście miał nieciekawe, a tu proszę
Obrazek

roślinka jednoroczna i znów "uciekła mi jej nazwa" czy to przypadkiem nie dimorfoteka?
Obrazek

i jeszcze raz azalia w pełnym rozkwicie
Obrazek
Awatar użytkownika
faustynka
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 17 kwie 2008, o 19:09

Post »

Ilonko.. piękny jest Twój ogród.. rośliny prześlicznie wypielęgnowane!!! napatrzyłam się.. napodziwiałam.. ale i podglądnęłam parę rozwiązań :D - ponieważ kocham wszelkie kamienie to zachwycona jestem rabatą wyłożoną kamieniem......... :D
Pozdrawiam serdecznie
faustynka
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ilonko. Przyszłam z wizytą do Ciebie, z podziwem patrzyłam na Twój ogród, wysmakowane, przemyślane aranżacje. No i doszłam do psa ... poryczałam się jak bóbr. W marcu ub. roku przeszłam to samo, tylko mój Gumiś miał już 16 lat, był głuchy i ślepy, ale był najmądrzejszym psem na świecie, z którym można było rozmawiać. Mam drugiego pieska i ciągle mylę się i mówię do niego Gumiś. Będę wpadać do Twojego ogrodu. A, jeszcze o żarnowcach. Mam takie żółte, wykopane na skraju lasu i rosną bez problemów. Ale kilka lat temu dwa razy próbowałam zaprowadzić inne, czerwone - bez powodzenia. Jednym słowem u nas się nie przyjmują. A trytoma nie lubi, żeby wnętrze jej rozety było zamoknięte w zimie, więc związuję jej liście i dobrze okrywam stroiszem aby uchronić przed zaleganiem śniegu.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Faustynko i Jolu, chciałabym Wam pokazać więcej zdjęć kwitnących kwiatuszków i w ogóle, ale niestety mam ograniczony limit w fotosiku, dlatego też postanowiłam spróbować z ImageShackiem, ale co z tego wyjdzie przekonamy się za chwilę, oby się udało.

Na poczatek zdjęcie naszego niewielkiego warzywniaka

Obrazek

pierwszy sukces małe jest, ale jak dodać duże ??? spróbuję znów jak poczytam ech, a swoja drogą to one chyba dłużej się wczytują niż te z fotosika

następna próba - poziomki

Obrazek

chyba sie udało, fuks (ale to dzięki Ani Raczkowi, która zrobiła super ściągę, dzięki) teraz jeszcze raz warzywnik, resztę powstawiam jutro jak już wszystkie przygotuję sobie do wgrania

Obrazek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alitko dla Ciebie obiecana krzewuszka, z tyłu za żarnowcem, a wiesz jaki on jest ogromny, krzewuszka już go dogania,
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Marylko dla Ciebie obiecany przód grillo-wędzarni, jeszcze nie zupełnie szkończona, ale zawsze mozna coś podpatrzeć
Obrazek

i troszeczkę kolorków dla wszystkich

iryski - pierwsze ich kwitnienie u mnie
Obrazek

zawilce
Obrazek

te piwonie zostały przesadzane w zeszłym roku, oczywiście w sierpniu, jednak kwitną
Obrazek

następne, moze ktoś zna ich nazwy
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Wędzarnia bardzo ładna, tylko ta ozdoba... :shock: :;230
Co rośnie z prawej strony za żarnowcem? Wierzba?
Kliknęłam też link, który był wcześniej w Twoim poście, ładne, czemu zniknęło? ;)
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta ozdoba to pomysł mojego M, pewnie i tak zmieni miejsce, ale póki co, to cały czas działamy i ciągle coś robimy, pomysłów co nie miara, a czasu wciąż brak. Tak za żarnowcem jest wierzba hakuro, co zginęło ??? A pewnie kropik, będzie wstawiony, wciąż jeszcze walczę z tym nowym programem, ale już idzie mi chyba coraz lepiej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”