Moje marzenia -maniusika część III
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje marzenia -maniusika część III
Janko, te kwiaty w pełni kwitnienia są supcio. Widzę, że ogródek tez masz przy drodze i chyba też nie ogrodzony? To tak jak u mnie.
Mój tamaryszek zdechł i juz nie próbuję po raz kolejny. Nie to nie!Eksperymentuję z innymi roślinkami.
W oka mgnieniu braknie miejsca na nowe nasadzenia...
Mój tamaryszek zdechł i juz nie próbuję po raz kolejny. Nie to nie!Eksperymentuję z innymi roślinkami.
W oka mgnieniu braknie miejsca na nowe nasadzenia...
- klamber
- 100p
- Od: 29 sie 2011, o 06:38
W niedzielę byłem u Janiny, w końcu się zebrałem, tak od miesiąca jechałem, oczywiście zapomniałem kartki z adresem, ale trafiłem bez problemu, oczywiście po kwiatach, które witają gości od samej drogi Ogródek jest spooory, jest przy czym łazić. Janinkę poznałem wcześniej dziś przyjechałem poznać jej ogród. U Janinki kwiatów tyle że hej, wcale nie widać jesieni, byłem zdziwiony że kwitną takie o których już dawno zapomniałem. Szkoda że nie zrobiłem zdjęcia z drogi żeby pokazać całokształt. Teraz trochę spojrzenia moimi oczami.
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne fotki, takie energetyczne kolorki.
Mój tamaryszek też zmarzł - to chyba delikatny krzew. Słabo u mnie rośnie
Mój tamaryszek też zmarzł - to chyba delikatny krzew. Słabo u mnie rośnie
Pozdrawiam Ida
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Widać że zdjęcia robił zawodowiec , zaraz wszystkie kwiaty wyglądają raźniej i kolorowo a moje jakby za mgłą .. Tamaryszek odbija , tylko szkoda bo już parę lat go męczyłam abym miała z niego piękne drzewko , i zmarzł , teraz zaczynam od początku ,,,
pokażę jeszcze kilka kwitnących różyczek ..
przynajmniej teraz jeszcze ładnie kwitną i nie które pachną ..
Maliny chociaż nie róże ale tez wyglądają pięknie i jakie są słodziutkie .. aż nie chce się odchodzić od krzaczków ,, ale i tak wszystkich nie dajemy rady zjeść ,.. Kilka litrów już zamrożone i kilka rozdane a ich cały czas przybywa ,, Jeszcze nie miałam tak dużego wysypu malin ..
pokażę jeszcze kilka kwitnących różyczek ..
przynajmniej teraz jeszcze ładnie kwitną i nie które pachną ..
Maliny chociaż nie róże ale tez wyglądają pięknie i jakie są słodziutkie .. aż nie chce się odchodzić od krzaczków ,, ale i tak wszystkich nie dajemy rady zjeść ,.. Kilka litrów już zamrożone i kilka rozdane a ich cały czas przybywa ,, Jeszcze nie miałam tak dużego wysypu malin ..
- klamber
- 100p
Wiesz co dobre, teraz pogoda na malinki wspaniała. Jak będę miał chwilę, to wyślę Ci fotki na maila.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to się napracowałś. A nowe widoczki będziemy podziwiac w pełni w przyszłym roku.
A jak tam Twój iglak?
A jak tam Twój iglak?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- maniusika
Ilonko ,przesadzony ,podsypany nawozem do iglaków i na razie nie zmienia koloru , Może udało mi się go uratować ..
U mnie rano popadało a teraz jest mgła i zimno .. Na razie siedzę w domu i oglądam wasze kwiaty , trochę za mało deszczu aby zacząć przesadzać kwiaty ale odeszło podlewanie ..
rozchodnik i hortensja różowa pod wierzbą ,
truskawki jeszcze kwitną ..
a naparstnice rozsiane po całym ogrodzie od czasu do czasu pokazują swoje kwiaty ..
U mnie rano popadało a teraz jest mgła i zimno .. Na razie siedzę w domu i oglądam wasze kwiaty , trochę za mało deszczu aby zacząć przesadzać kwiaty ale odeszło podlewanie ..
rozchodnik i hortensja różowa pod wierzbą ,
truskawki jeszcze kwitną ..
a naparstnice rozsiane po całym ogrodzie od czasu do czasu pokazują swoje kwiaty ..
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Z tymi naparstnicami mam podobnie. Ale szkoda mi kazdego krzaczka żeby wywalić. Najbardziej drażnią mnie te, które rosną tuż koło szmaragdów z żywopłotu. Poniewaqż tuje jeszcze dosć niskie, to czasami mam wrazenie, ze rywalizują ze sobą. Krzaki naparstnicy rozrosnięte, że hej i nie za duzy okaz iglaka. Wiem powinnam usuwać stamtąd inne rosliny bo w koncu to miejsce dla szmaragdów, ale jakoś tak mi szkoda...
-- Śr 28 wrz 2011 09:35 --
Z tymi naparstnicami mam podobnie. Ale szkoda mi kazdego krzaczka żeby wywalić. Najbardziej drażnią mnie te, które rosną tuż koło szmaragdów z żywopłotu. Poniewaqż tuje jeszcze dosć niskie, to czasami mam wrazenie, ze rywalizują ze sobą. Krzaki naparstnicy rozrosnięte, że hej i nie za duzy okaz iglaka. Wiem powinnam usuwać stamtąd inne rosliny bo w koncu to miejsce dla szmaragdów, ale jakoś tak mi szkoda...
-- Śr 28 wrz 2011 09:35 --
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Janeczko kwitnie u Ciebie jeszcze sporo róże piękne ,ale maliny mniam
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- maniusika
Maliny w tym roku obrodziły , mamy zamrożone kilka litrów trochę rozdane i ciągle jest co podjadać..
Teraz doszła do podjadanie aronia , ładnie dojrzała w jesiennym słonku i jest słodziutka ..
Piękna słoneczna pogoda sprawia że miło się spędza czas na dworze ,szkoda tylko że trzeba mocno podlewać roślinki bo jest sucho i nic nie mogę przesadzać ..
Wrzosy się wykaraskały po wiosennych przymrozkach ,natomiast dabecja została tylko biała ,czerwona i liliowa padły szkoda bo były już ładne kępki pięknie kwitną ale są mało wytrzymałe na mróz ,
Teraz doszła do podjadanie aronia , ładnie dojrzała w jesiennym słonku i jest słodziutka ..
Piękna słoneczna pogoda sprawia że miło się spędza czas na dworze ,szkoda tylko że trzeba mocno podlewać roślinki bo jest sucho i nic nie mogę przesadzać ..
Wrzosy się wykaraskały po wiosennych przymrozkach ,natomiast dabecja została tylko biała ,czerwona i liliowa padły szkoda bo były już ładne kępki pięknie kwitną ale są mało wytrzymałe na mróz ,
- klamber
- 100p
Podobno idzie deszcz i nie będziesz musiała podlewać.Mi to nie na rękę, zostało jeszcze sporo roboty.
- maniusika
Obiecanki -cacanki już od tygodnia miały być przelotne opady a u mnie nie spadła ani kropla .. Wczoraj wpadła do mnie Edytka , tak samo późno jak ty , oblecieliśmy ogród ,wzięła trochę kwiatów i iglaka dla ciebie , wypiliśmy herbatę i tyle ja widziałam ..
Na dworze chłodno ale słoneczko zaczyna przygrzewać , dzisiaj też nie będzie przesadzania bo za sucho ,tylko zielsku nic nie przeszkadza i szybko zielenieje na rabatach ,, Przynajmniej krety się pokazały i mam trochę ziemi bez nasion do mieszania z dobrą ziemią i przygotowanie dołków pod róże
..
żółte aksamitki pięknie wyglądają i muszę zebrać z nich nasionka bo mam ich tylko te dwie kępki ..
zakwitły mi jeszcze liliowe dalie , więc ocalało mi kilka kolorów ..
Niedługo trzeba będzie ich wykopywać ..
Na dworze chłodno ale słoneczko zaczyna przygrzewać , dzisiaj też nie będzie przesadzania bo za sucho ,tylko zielsku nic nie przeszkadza i szybko zielenieje na rabatach ,, Przynajmniej krety się pokazały i mam trochę ziemi bez nasion do mieszania z dobrą ziemią i przygotowanie dołków pod róże
..
żółte aksamitki pięknie wyglądają i muszę zebrać z nich nasionka bo mam ich tylko te dwie kępki ..
zakwitły mi jeszcze liliowe dalie , więc ocalało mi kilka kolorów ..
Niedługo trzeba będzie ich wykopywać ..
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18