Papryka do gruntu. Część 2
- patasko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 2
vvinga, Oczywiście. Każdy nawóz przeznaczony do pomidorów można stosować pod paprykę.
- vvinga
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 11 sty 2012, o 11:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
sąsiad w poprzednim roku paprykę posadzona w gruncie "pakował" w odcięte z dwóch stron worki po nawozach
papryki były piękne
czy ktoś tak sadził?
papryczki już od jakiegoś czasu pięknie mi rosną, wprawdzie na razie wszystkie w jednym pojemniku ale za niedługo przyjdzie czas je przepikować - czy warunki wystarczy im zapewnić takie same jak pomidorom czy potrzebują jeszcze czegoś?
Pomidoro doniczek nie kupuję gdyż mam zamiar wcisnąć je po kubeczkach po śmietanie
papryki były piękne
czy ktoś tak sadził?
papryczki już od jakiegoś czasu pięknie mi rosną, wprawdzie na razie wszystkie w jednym pojemniku ale za niedługo przyjdzie czas je przepikować - czy warunki wystarczy im zapewnić takie same jak pomidorom czy potrzebują jeszcze czegoś?
Pomidoro doniczek nie kupuję gdyż mam zamiar wcisnąć je po kubeczkach po śmietanie
Pozdrawiam
- Mariola O
- 100p
- Od: 25 sie 2011, o 07:31
Ja do gruntu z doświadczenia polecam papryki ROBERTA i OLEŃKA .Miałam też INGRID, ale była bardzo póżna, dużo zielonych owoców zmarzło na krzaku.
Mój zielony dom http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=46962" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam, kupię, zamienię się http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam, kupię, zamienię się http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moniko
Wiadomym jest, że paprykę, ze względu na jej zwiększone w stosunku do pomidora wymagania cieplne, wysadza się do gruntu/ a w każdym razie powinno się wysadzać/ dwa tygodnie po pomidorach- czyli z końcem maja. Jeżeli podkiełkujesz przed siewem nasiona wystarczy jak wysiejesz je w połowie marca.
Pozdrawiam
Wiadomym jest, że paprykę, ze względu na jej zwiększone w stosunku do pomidora wymagania cieplne, wysadza się do gruntu/ a w każdym razie powinno się wysadzać/ dwa tygodnie po pomidorach- czyli z końcem maja. Jeżeli podkiełkujesz przed siewem nasiona wystarczy jak wysiejesz je w połowie marca.
Pozdrawiam
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja swoje wysiałem wczoraj ale tylko dlatego, że zrobię paprykom niski tunel.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 30 sty 2012, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wasza papryka już rośnie, a moje nasionka dopiero jutro zaczną się moczyć, trochę tego będzie bo i zapotrzebowanie na różnorodność duże. Cyklon do ogóreczków konserwowych, Rokita bo pięknie czerwona,
Hallo, Marta Polka, Trapez, Kapia F1 i 3 odmiany greckiego pochodzenia, oraz w tym roku pierwszy raz Kaskada.
Nic innego nie pozostało jak uzbroić się w cierpliwość. Sadzę paprykę do nieogrzewanego tunelu.
Pozdrawiam.
Hallo, Marta Polka, Trapez, Kapia F1 i 3 odmiany greckiego pochodzenia, oraz w tym roku pierwszy raz Kaskada.
Nic innego nie pozostało jak uzbroić się w cierpliwość. Sadzę paprykę do nieogrzewanego tunelu.
Pozdrawiam.
Kupiłem paprykę gruntową, ale sklep był słabo zaopatrzony i wygląda na to, że jest bezodmianowa :/ Piszę na niej po prostu 'papryka gruntowa' i nic więcej. Czy taka papryka się do czegoś nadaje czy szukać jakiejś innej?
Sprawdź z tyłu torebki tam, gdzie jest przybita pieczątka z terminem przydatności do siewu. Tam powinna być odmiana.Alembik pisze:Piszę na niej po prostu 'papryka gruntowa' i nic więcej
Pozdrawiam
Alembik , a przy pieczątce z datą przydatności do siewu też nie ma nazwy odmianowej? Ja miałam tak przy nasionach pomidorów...
Pozdrawiam,Małgorzata
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
A ja właśnie wysiałam wczoraj już paprykę, wcześniej jej nie podkiełkowywałam , w ubiegłym roku też w tym terminie siałam i było oki.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja czekam do 10 marca, rok temu siałem w tym terminie i sadzonki wyszły odpowiednie
Pozdrawiam, Maciek.
Rzeczywiście tam była nazwa odmiany - dziękuję.
Odmiana Redonna. Co ciekawe jak w necie poszukałem coś na jej temat to pisze, że papryka przeznaczona pod osłony a na paczce jak byk, że gruntowa. No nic. I tak zamierzałem ją uprawiać pod folią. ;)
Odmiana Redonna. Co ciekawe jak w necie poszukałem coś na jej temat to pisze, że papryka przeznaczona pod osłony a na paczce jak byk, że gruntowa. No nic. I tak zamierzałem ją uprawiać pod folią. ;)
- aska73
- 100p
- Od: 2 lip 2011, o 19:32
A ja mam pytanko: czy zaprawiacie nasionka papryki? Jeśli tak to czym?
Pozdrawiam
Asia
Asia