Mój fijoł 2
- oliwka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój fijoł 2
Jakiś czas mnie nie było, a tu nie dość że nowy wątek, to jeszcze tak pędzi
Czuję się opóźniona
Niech Rogucci zdrowo i bujnie rośnie!
Czuję się opóźniona
Niech Rogucci zdrowo i bujnie rośnie!
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagusia, mogę i Tobie posłać kilka sadzonek Winobluszcz sprawdza się jako zacieniacz Hosty rosną gdzie indziej, w następnym podejściu do komputera (może za godzinę ) pokażę przechylone róże.
Dorota, szkód jeszcze nie narobił, ale mnóstwo pędów leży pod aksamitkami. Mogę mieć dużo więcej sadzonek, niż myślałam
Marta, trochę poczekasz, ale bądź pewna, że dostaniesz paczuszkę
Elżbieta-na punkcie róż mam fijoła giganta
Oliwko Dobrze, że mnie znalazłaś Szczególnie, że podpis nie całkiem w porządku Powojnikowi przekażę życzenie
Dzisiejszy Bill. Cieszy mnie od lipca
Maidwell Hall ciężko złapać, bo ma długie pędy, a jesienią nie kwitnie tak obficie jak wcześniej. Pokażę po kawałku
Jeszcze czarny kot w kolorowym ogrodzie
Dorota, szkód jeszcze nie narobił, ale mnóstwo pędów leży pod aksamitkami. Mogę mieć dużo więcej sadzonek, niż myślałam
Marta, trochę poczekasz, ale bądź pewna, że dostaniesz paczuszkę
Elżbieta-na punkcie róż mam fijoła giganta
Oliwko Dobrze, że mnie znalazłaś Szczególnie, że podpis nie całkiem w porządku Powojnikowi przekażę życzenie
Dzisiejszy Bill. Cieszy mnie od lipca
Maidwell Hall ciężko złapać, bo ma długie pędy, a jesienią nie kwitnie tak obficie jak wcześniej. Pokażę po kawałku
Jeszcze czarny kot w kolorowym ogrodzie
Ewuniu cudne te dwa zdjęcia z różami a urzekła mnie fotka z różą na tle winobluszczu. Syn ma dobre "oko fotograficzne".
- ewamaj66
Irenka, dziękuję za miłe słowa Synowi po prostu pokażę Twój sympatyczny post.
Właśnie-synkowie poszli grać w piłkę, więc kolejka do komputera się zauważalnie skróciła Będę mogła pokazać kilka zdjęć. Graham Thomas coraz bardziej mi się podoba. Mimo dość długiej przerwy w kwitnieniu lubię go za kolor, kształt i zdrowie.
Tu wśród liści ukrywa się Purple Tiger (przyczajony tygrys ). Drugie kwitnienie słabsze, mniejsze kwiaty. Jest jednak ładna i zdrowa.
Właśnie-synkowie poszli grać w piłkę, więc kolejka do komputera się zauważalnie skróciła Będę mogła pokazać kilka zdjęć. Graham Thomas coraz bardziej mi się podoba. Mimo dość długiej przerwy w kwitnieniu lubię go za kolor, kształt i zdrowie.
Tu wśród liści ukrywa się Purple Tiger (przyczajony tygrys ). Drugie kwitnienie słabsze, mniejsze kwiaty. Jest jednak ładna i zdrowa.
- ewamaj66
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
A dawałaś gdzieś w wątkach tematycznych do rozpoznania? Ja na pewno nie znam nazwy, ale obie są ładne!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Tygrysowi chyba robi się za ciasno Co to, dereń czy krzewuszka? Oba krzewy go zdominują. No, chyba że na zdjęciu jest skrót
- ewamaj66
Agata, pokażę zimą i poproszę o pomoc
Siberia, Tygrys rośnie ok.40 cm od krzewuszki, tylko wygiął się nieco. Wczoraj naprawdę wiało.
Dzisiaj zrobiłam zdjęcia różom, które rosną za pergolą.
Przez dwa lata nie miałam żadnego problemu, ale widać wyraźnie, że różom się nie podoba. Nie ma co żałować ocieniacza W czerwcu kupiłam roślinę, której wcześniej nie znałam, amorfę. Ciekawe kwiaty
Siberia, Tygrys rośnie ok.40 cm od krzewuszki, tylko wygiął się nieco. Wczoraj naprawdę wiało.
Dzisiaj zrobiłam zdjęcia różom, które rosną za pergolą.
Przez dwa lata nie miałam żadnego problemu, ale widać wyraźnie, że różom się nie podoba. Nie ma co żałować ocieniacza W czerwcu kupiłam roślinę, której wcześniej nie znałam, amorfę. Ciekawe kwiaty
A nie możesz przesadzić róż, a w cieniu posadzić trochę host i żurawek?
- ewamaj66
Hosty i żurawki rosną w najlepsze gdzie indziej. Rabata ma 10 m długości, tam po prostu musi być więcej róż W dodatku mogę ją poszerzyć lub dodać następny równoległy pas z różanymi bramkami po drodze. Będę miała z okien wspaniały widok. Hostom też miejsca nie zabraknie
- ewamaj66
Ale przecież gigantki z pergoli rzucą cień większy niż winobluszcz!!!
A kosmosy mają 190 cm?
A kosmosy mają 190 cm?