Mój zielony kącik

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój zielony kącik

Post »

:wit
napisałaś u mnie, że mamy podobny gust kwiatowy to sobie myślę przyjdę, polukam co tu ciekawego i zazdrość na przedszkole skrętnikowe wzięła ;:223 ale Ty chętna na wymianki to wiosną... ;:224 wyczytałam już o fioletowym z żółtym środkiem to będzie co wymieniać ;:224
ah, już nie wspomnę, że za ;:167 chwycił ten kwiatek grudnika ;:108 ja swego jednego stojącego na południowej wystawie też w tym roku kilka dni wystawiałam na balkon wczesną jesienią, bo u każdego były pąki tylko nie u mnie ;:223 i zebrał się w garść ;:108

aaa i masz imponującą kolekcję storczyków ;:138 też jakby mi finanse pozwoliły to nie miałabym ich 3 a ze 30 :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10

Post »

Dziękuję za szczegółowe informacje- może dzięki nim uda mi się przynajmniej brassi nie uśmiercić :) Teraz pozostaje czekać aż to towarzystwo zakwitnie ;:138
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

O jeżu! Nie było mnie tu chwilę i się porobiło...Ileż miałam do nadrabiania-oglądania-podziwiania i czytania! Gratuluję wszystkich roślinek-są takie zdrowe i zadbane, że aż miło popatrzeć! Storczyki-cudo. Reo ogromniaste! Zielistka rewelacja a skrętniki-ślicznościowe, choć nie mam ani jednego i kompletnie się na nich niie znam. Czekam, Kochana, na kolejne fotki bo fajnie tu u Ciebie a roślinki masz wspaniałe! Gratulję!
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Joasiu Bi....ka to też moja ulubiona kwiaciarnia, ale ostatnio odkryłam nową N..i,
właśnie dziś robiłam tam zakupy ;:138
i na pewno niedługo wrócę znów! :D
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też często z B wychodzę... zielona :)
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Te kradzione najlepiej rosną :wink:
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasik chyba każdy tutaj takowe posiada, ale ciiiiiiii ;:224
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

hehe ja myślę że tak :wink:
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Dziękuje wszystkim za odwiedziny i miłe słowa pod względem moich roślinek...Nic nie pisałam, bo wczoraj miałam bardzo ciężki dzień, zakończony niezbyt przyjemnym incydentem z samochodem w roli głównej :x Humor miałam nie najlepszy..A dziś mama dotrzymywała mi towarzystwa...

ale będąc w urzędzie na pocieszenie "skubnełam" sobie kawałeczek dwóch roślinek...to tak odnośnie postów powyżej :wink:
wkrótce zdjęć cd..

Co do wymianek, mniodkowa to znasz już moje zdanie na ten temat, wiosną służę listkami bądź sadzonkami, grudniki tez chętnie wymienię :wink: Mój uparciuch starej odmiany nadal na poddaszu stoi niewzruszony, ale w urzędzie tez jeszcze nie kwitł, więc myślę, że one później kwitną
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje nowej odmiany nie mają ani pół pączka... chyba się ich po prostu pozbędę- nie wiem co mnie podkusiło, żeby je kupić :;230
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

socurkutak to jest, że nie wszystkie roślinki ładnie u wszystkich rosną i kwitną :roll: A wiesz jakie kwiatki powinny mieć Twoje grudniki?
U mnie calathee się nie trzymają, mam tylko jedna i już raczej o więcej się nie pokuszę :x
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Migotko i socurku, wasze posty o krnąbrnych grudnikach to miód na moje serce. ;:108
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie się w ogóle sukulenty nie trzymają, a szkoda, bo lubię sansewierie (zwłaszcza kiedy kwitną), peperomie... Szkoda, że grudniki będą tylko kolejną zieleniną bez kwiatów... Nawet podlewam je nawozem do roślin kwitnących i... nic... Nie mam już więcej pomysłów jak im dogodzić- znaczy pomysł mam (chłodzenie), ale warunków nie mam...
P.S.: moje grudniki powinny być różowe ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”