Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anankee
100p
100p
Od: 31 sty 2012, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

mniodkowa pisze:Słuchajcie hoja jeszcze pąki ma i to coraz większe, więc chyba się nie pogniewała za zdjęcie do fotki,

No i super! I niech kwitnie całą parą. Swoją drogą nie miałam pojęcia, że one są takie wrażliwe na poruszanie. Już teraz wiem czemu hoja, którą miała kiedyś moja mama nigdy nie zakwitła :;230 Przestawiała ją z kąta w kąt tak jak Twoja mama i kwiatek nic. Chyba koniec końców jakaś sąsiadka go sobie wzięła...

mniodkowa pisze: dobrze jest głośno powiedzieć co potrzeba, po co mają kupować kolejne perfumy :;230

Mój M już nawet kiedyś wspomniał, że przy jakiejś okazji dostanę słoniową nogę. Śliczna, efektowna roślinka ale jak zobaczyłam cenę ;:223 to bez okazji szkoda by mi było. Ale co do jednego się nie zgodzę - mi by się jeszcze i tak obok kwiatka dobre perfumki marzyły ;:224

mniodkowa pisze:no toż wiem i próbowałam i nie wyszło ;:131

No to próbuj do oporu :D My ogrodniczki się nie poddajemy tak łatwo :;230

mniodkowa pisze:Dziś ze zdjęć nici ;:222 pogoda okropna, padało od nocy, ciemno cały dzień, głowa pękała, nawet energia na wyjazd po nową doniczkę dla sansewierii mi gdzieś uszła...

Mam nadzieję, że ;:3 dziś się pokaże i sił doda :) ;:168
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Miodkowa :wit masz 3 anturia to może chcesz 4-te? W Bargłowie , oczywiście w kwiaciarni tamtejszej jest anturium o brązowych listkach i kwiatach też brązowych ;:oj . Oryginalne na maxa!
Ceny nie sprawdziłam. Pewnie tanie nie jest , bo duże to anturium. Polecam ;:196 .
Bargłów jest ze 20 km za Augustowem :D .
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Teśka Ty to wypatrzysz nawet w Bargłowie coś ciekawego :shock: ;:180 wiem gdzie Bargłów, ale mi nie po drodze :;230 dopiero wracając z "majówki" będę tamtędy jechać, ale mam nadzieję, że zapomnę o opisanym przez Ciebie cudzie, bo sobie wyobrażam cenę co najmniej 49zł a tyle nie chce mi się wydać ;:144 dziękuję za namiary ;:196

Wiktoria - strasznie się cieszę, że wykopałaś się ze swojej nocnej roboty :wink: i zechciałaś znów mnie nawiedzić ;:196 dziękuję za pochwały, grudniki nadal kwitną ;:154

Anankee pisze:Ale co do jednego się nie zgodzę - mi by się jeszcze i tak obok kwiatka dobre perfumki marzyły

wiesz, mi też, ale nie tak łatwo mi z nimi trafić, bo od wszystkiego boli mnie głowa ;:145 a nikt nie zapyta jakie kupić, więc dostaję czasami coś co mnie dusi na śmierć i muszę wystawić na alle.gro ;:224 teraz każdemu mówię - nie kupuj świeczników, pierdołek na szafkę, ale kwiatka ;:108
Anankee pisze:mam nadzieję, że ;:3 dziś się pokaże i sił doda

przez szczelinę widziałam, że słońce jest ;:108 ale z tymi siłami to kicha ;:222 obudziłam się z bolącym gardłem i czuję się otumaniona ;:219 a przecież dziś już "muszę" do ogrodniczego itp... fiołki rozsadzić, niektóre nowości posadzić, zdjęcia porobić.... i na zebranie do szkoły iść ;:120
;:cm
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, stwierdziłam, z całą pewnością, ze reo wypuszcza drugi pęd, bo on ma już drugi liść mały. :tan
A tak w ogóle to najpierw dałaś po oczach sansewieriami, teraz hojami, ciekawe, co będzie następne ;:224

Co do prezentów, to szukając informacji na temat dobrego mopa znalazłam w necie jakiś wątek, gdzie facet szukał informacji na ten temat, bo chciał kupić zonie pod choinkę chyba mopa, dobre co? :wink:

A tak w ogóle to nie daj się choróbsku! :uszy
.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

rapunzel pisze:najpierw dałaś po oczach sansewieriami, teraz hojami, ciekawe, co będzie następne

w sumie nie zdążyłam załapać się na słoneczko, bo to obiad, to do tego ogrodniczego (bez sensu, nic nie było ;:222 ) to na zebranie... i zdjęcia robiłam już po 19, więc czy to będzie taki szał to ocena nie do mnie :wink:
Pamiętacie ostatnio zakupioną szeflerę w B-ce? to ta mniejsza, nic a nic nie urosła, chyba kiepsko ma ze słoneczkiem, choć stoi na kwietniku przy oknie... a ta większa to męczona przeze mnie regularnie, to ją przesadzałam to znów dopychałam jej jasną szeflerę (też bez powodzenia) a ona rośnie :shock: pewnie byłaby już ze 2 razy taka ale dobre i to ;:108 miałam plan posadzić je obie razem ale tej małej to jakieś dopalacze musiałabym zaserwować aby dociągnęła wzrostem do starszej koleżanki :;230

Obrazek

No i przedstawiam moje nowe zroślichy - dzięki Monik27 ;:196 mam znów okazję popróbować współpracy ;:224 troszkę pogniecione, ale powoli może dojdą do siebie ;:215

Obrazek

A tu... taka tam trawka :;230 znaczy miętowiec od Krysi, już się rozrosło, zdążyłam pociąć, ukorzenić i mam zamiast jednego - trzy; taki zwyczajny zielony, pachnący miętą a podoba mi się bardzo ;:108

Obrazek

No i niestety dziś to wszystko ze zdjęć, ale jak upiorę swoje draceny to i je pokażę ;:108 i nie tylko je, bo mam trochę tego "dobra" w tej mojej "dżunglii" :;230

rapunzel pisze:znalazłam w necie jakiś wątek, gdzie facet szukał informacji na ten temat, bo chciał kupić zonie pod choinkę chyba mopa, dobre co?

ooooo dramatyczne bym powiedziała ;:14 niestety wielu jest takich; dawno temu zapowiedziałam memu M, że na śmierć się obrażę jak zechce mi kiedykolwiek kupić w prezencie urodzinowym/imieninowym/itp jakiś sprzęt AGD ;:161 czy inne cudo do domu :pogon więc sprawa jest jasna ;:224

rapunzel pisze:A tak w ogóle to nie daj się choróbsku!

dzięki ;:168 aptekę też zaliczyłam wracając z ogrodniczego, zaraz M skręci sałateczkę, wsunę i tableteczki położą mnie do łóżeczka ;:41 nie w czas mi chorowanie ;:222

pozdrowionka ;:7
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Piękne szeflery ta duża fantastyczna mała też urośnie..kiedyś ;:108 , zroślichy fajne :) ja nie mam przyznaję się bez bicia ;:14 miętki fajne miałam kiedyś niestety mój kot efektywnie się nią zajął i już nie mam ;:174
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27

Post »

mniodkowa pisze: teraz każdemu mówię - nie kupuj świeczników, pierdołek na szafkę, ale kwiatka ;:108
to najlepsza opcja jak ktoś nie wie co kupić -wino i kwiatek
z pierdołką można nie trafić, zagracić tylko pokój - a kwiot zawsze ucieszy oko :heja
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

ja muszę je lepiej pakować... kochana wszystkie razem wtedy takie gęste będą oj smyku mój muszę ci dosłać :;230 :;230 :;230
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Podglądam sobie twój wątek od czasu do czasu i dotarło do mnie, że jeszcze nic nie napisałam. ;:124 Co jest wprost nie do przyjęcia. :?
Ale jak zobaczyłam hoję to aż mnie język świerzbi żeby ją pochwalić. Przeeeecudowne wypuściła baldachimki i jak ich dużo ;:202
Gartuluję ci Aguś.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Perfumki dostałam pod choinkę (nawet dwie flaszki) i pewnie moim panom wyczerpała się koncepcja :lol:
więc muszę ich naprowadzić, bo zbliżają się urodziny, imieniny, Dzień Matki...
Najgorsze, że oni na kwiatkach zupełnie nie znają się (odróżniają jedynie kwiatek od liścia ), więc chyba muszę zaopatrzyć ich w fotkę rośliny.
Co prawda mogłabym zaopatrzyć ich w karteczkę z nazwą rośliny, ale co będzie, jak ślubny zapomni okulary ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Monik27 pisze:wszystkie razem wtedy takie gęste będą oj smyku mój muszę ci dosłać

Monia nie nie, starczy ;:196 wsadziłaś mi 4 szczepki :shock: aż nie wiedziałam co z nimi robić :;230 więc dwie do jednej doniczki, trzecia do drugiej i czwarta pojechała do mojej mamy, która swoją drogą zrobiła wytrzeszcz jak dowiedziała się, że kwiatek pocztą z Polski przyjechał :shock:
trzynastka pisze:Piękne szeflery ta duża fantastyczna mała też urośnie..kiedyś

;:196 jak jej zmienię miejsce... na nie wiem jakie ;:223 to urośnie; normalnie aż nie wiem co miałabym wywalić z parapetu południowego aby mogła tam stać szeflerka... wszystko wymaga słoneczka... a hibiskusy i hoje stojące właśnie na parapecie tego słoneczka do pokoju wpuszczają "trochę" mało ;:223 i potem niektóre zielone sobie stoją w bezruchu...
heliofitka pisze:chyba muszę zaopatrzyć ich w fotkę rośliny.

rewelacyjny pomysł ;:215 w sumie jeszcze prościej to powiedzieć, żeby dali kasę a Ty sobie kwiatka sprawisz... ;:224 tylko ja to miałabym dylemat - np dostać 50zł i co? kupić jednego pięknego wymarzonego czy 7 innych mniejszych :;230 więc w sumie to chyba wracam do Twego pomysłu - wydrukować i wręczyć zdjęcie, ew. namiar na kwiaciarnię :;230
Marudzia pisze:z pierdołką można nie trafić, zagracić tylko pokój - a kwiot zawsze ucieszy oko

pierdołek nie lubię ;:222 a na kwiatki mi już mówią, że nie wiedzieliby tym bardziej co kupić, bo cytuję "wszystko pewnie już masz"... no nie, nie wszystko ;:119
anik pisze:odglądam sobie twój wątek od czasu do czasu i dotarło do mnie, że jeszcze nic nie napisałam.

a ja sobie myślę, gdzieś Ty przepadła, ale fajnie, że się odnalazłaś i nadal chcesz mnie odwiedzać ;:196
Niestety mój stan zagilowania pogarsza się ;:152 w pracy siedzę, choć nie wiem po co... pewnie temu, że nie mam jak stąd wrócić :;230 A moje kochane kwiatuszki stoją sobie tam w domku.. i czekają na jakieś sadzenie, oglądanie, fotografowanie... aż mi ich żal ;:186 bo nawet ich nie podlałam ;:185
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27

Post »

Powiedz co masz za cudo bayer do spryskiwania -jak wychodzą małe białe przecinki w kwiatach (po podlaniu)
zapodaj nazwe jak mozesz -bo chyba musiałabym sie zaopatrzyc :(
na razie podlałam herbatą, włozyłam jabłko -które niby przyciąga te robale, i szykuje popioł -jak po tej dawce nic sie nie zmieni to chyba się pozbęde...
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pomimo cieknącego ;:152 powynosiłam część roślinek do wanny i potem ;:177 bo jak przegląd to przegląd ;:172

Moje draceny:

Obrazek

w sumie z obecnych to rośnie tylko jedna - w zielonej doniczce, największa, reszta ma mnie gdzieś ;:188 (dla porównania zdjęcie sprzed roku tutaj)

A tutaj smużyna i jej dzieci ;:224

Obrazek

Moje gloksynie także wystawiają łepki, trochę późno je posadziłam bo tak to z moją główką bywa ale będę mieć: od lewej: fioletowo białą, białą, bordową z żółtym gardełkiem; kupiłam tydzień temu jeszcze tigrina red i tigrina blue ale zdjęć doniczek z ziemią nie było sensu robić :wink:

Obrazek

No i dziś zakwitła w pełni moja miłość ;:167 skrętnik geromino

Obrazek

To pewnie on mi tak sił dodał dzisiaj popołudniu :heja ale teraz znów mnie w nosie kręci więc żegnam się grzecznie i mykam poleżeć, papatki ;:7
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”