Ogródek Robaczka cz. 2
- Rozanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 2
Robaczku, ale masz rewelacyjne te ozdoby. Ja też bym takie chciała, ale przy gabartach mojego ogrodu latarenka powinna mieć ok 1 metra, żeby ją zobaczyć. świetnie wyglądają takie dodatki w ogrodzie. Ja mam na razie swoją ławeczkę, która wędruje za słonkiem. Może wykorzystam kiedyś Twoje pomysły i sprawię sobie taką stojącą wysoką latarnię nad ławeczkę. Może mi coś podpowiesz, albo dasz namiar na jakiegoś zmyślnego kowala? U nas jeszcze nie było kiermaszu, ale ceny zawsze są takie zaporowe, że mogę sobie odpuścić.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Świetne te latarenki .. też mam 1 taką .. ale w grupie ładniej wyglądają
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Rano dzień nie wyglądał zachęcająco, ale od 11 zrobiło się pięknie. Jeśli przez jakiś czas miałam na sobie tylko koszulkę z krótkim rękawem, to musial być upał Na termometrze przy oknie w słońcu było 38 stopni Ale po przeniesieniu w cień słupek rtęci opadł momentalnie do 15.
Przycięłam i opieliłam róże, najgorzej wygląda Graham Thomas
Przycięłam i opieliłam róże, najgorzej wygląda Graham Thomas
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ja tez czekam az sie zacznal w sklepach 10-cio paki z kfiatkami Musze sobie niecierpki i begonie jednoroczne i ... na pewno cos tam jeszcze
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Witajcie
Dzisiaj od rana pada deszcz, więc wczoraj posadzone rośliki są zadowolone, a ja mogę wreszcie zająć się odgruzowaniem chaty, bo do ogrodu nawet w kaloszach nie dam rady pobiec
Miriam, przerabiałam różne lampki, ale dopiero jak znalazłam te latarenki, to uznałam, że trzeba kupić więcej zanim się rozejdą. mam ich kilkanaście, będą też zamontowane przy ścieżce do ławeczki na długich, metalowych prętach, podobnie jak przy samym tarasie.
Ewa, u mnie wczoraj pogoda wyśmienita na sadzenie, a dzisiaj deszczyk podlewa Szkoda by było G.Thomasa, może jeszcze odbije? U mnie wypadły 3 Scarlett Meilanda i jeden Elmshorn. Dziwne, miała sobie dawać radę do -35 a u nie było max -22..Rosła przy ogrodzeniu, przy pozostałych 8..może coś innego jej zaszkodziło?
Jule, ja też poluję na jednoroczne, chcę nicierpki, laurencję i takie tam. Powiedzieli mi, że po weekendzie majowym będzie znacznie większy wybór. Poczekam 2 tygodnie i znowu na zakupy Tymczasem kupiłam żagwin, floksy i piaskowce, które posadziłam przy ścieżce w kępkach. Mam też 2 szarotki, goździki, różowe kupidynki i niebieskie orliki - wylądowały koło ławki, miedzy różami...ot, taki eksperyment
A tutaj wczorajsze fotki
Tulipan wielokwiatowy TORONTO - posadzone w trawie, eksperymentalnie - dały sobie radę
Migdałek
Iglaczki nabierają soczystej zieleni
I do znudzenia, tulipanki z sasankami
Dzisiaj od rana pada deszcz, więc wczoraj posadzone rośliki są zadowolone, a ja mogę wreszcie zająć się odgruzowaniem chaty, bo do ogrodu nawet w kaloszach nie dam rady pobiec
Miriam, przerabiałam różne lampki, ale dopiero jak znalazłam te latarenki, to uznałam, że trzeba kupić więcej zanim się rozejdą. mam ich kilkanaście, będą też zamontowane przy ścieżce do ławeczki na długich, metalowych prętach, podobnie jak przy samym tarasie.
Ewa, u mnie wczoraj pogoda wyśmienita na sadzenie, a dzisiaj deszczyk podlewa Szkoda by było G.Thomasa, może jeszcze odbije? U mnie wypadły 3 Scarlett Meilanda i jeden Elmshorn. Dziwne, miała sobie dawać radę do -35 a u nie było max -22..Rosła przy ogrodzeniu, przy pozostałych 8..może coś innego jej zaszkodziło?
Jule, ja też poluję na jednoroczne, chcę nicierpki, laurencję i takie tam. Powiedzieli mi, że po weekendzie majowym będzie znacznie większy wybór. Poczekam 2 tygodnie i znowu na zakupy Tymczasem kupiłam żagwin, floksy i piaskowce, które posadziłam przy ścieżce w kępkach. Mam też 2 szarotki, goździki, różowe kupidynki i niebieskie orliki - wylądowały koło ławki, miedzy różami...ot, taki eksperyment
A tutaj wczorajsze fotki
Tulipan wielokwiatowy TORONTO - posadzone w trawie, eksperymentalnie - dały sobie radę
Migdałek
Iglaczki nabierają soczystej zieleni
I do znudzenia, tulipanki z sasankami
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Faktycznie, deszcz pada i do ogrodka wyjsc nie mozna ale niech pada, bo duzo dobrego robi i tak jak mowisz iglaki nabieraja pieknej zielonej barwy Ja zawsze sie dziwie jak to jest, ze czlowiek podlewa, podlewa i nie daje to nigdy takiego efektu na roslinach jak deszcz. Popada, nawet troche i juz wszystko jakby odnowe biologiczna przeszlo
Tulipany z sasankami, mozesz wstawiac do znudzenia, bo efekt jaki tym nasadzeniem uzyskalas, jest godny podziwiania i zachwytow och i ach
Tulipany z sasankami, mozesz wstawiac do znudzenia, bo efekt jaki tym nasadzeniem uzyskalas, jest godny podziwiania i zachwytow och i ach
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Podoba mi się , jak sadzisz rośliny - duże grupy, które wyglądają efektowniej niż rozrzucone pojedynczo tu i tam . Pięknie prezentuje się ta "fala" z kwitnących SASANEK Latarenki bardzo stylowe, z pewnością wkrótce się przydadzą . My też chętnie przesiadujemy późną wiosną i latem w ciepłe wieczory na tarasie... wtedy takie nastrojowe światło tworzy niezwykły klimat .
ano pada i pada ale to dobrze bo podleje wszystko!
też czekam na te 10- i 6-paki bo kupuje zawsze lobelie i niecierpki.....a w tym roku postanowiłam, że poszukam 3 kolorów lobelii - białe, niebieskie i różowe i taką samą zrobię rabatę przy ścieżce - na przemian
zaś fotki - ach.....brak słów!
też czekam na te 10- i 6-paki bo kupuje zawsze lobelie i niecierpki.....a w tym roku postanowiłam, że poszukam 3 kolorów lobelii - białe, niebieskie i różowe i taką samą zrobię rabatę przy ścieżce - na przemian
zaś fotki - ach.....brak słów!
- Alidka
- 50p
- Od: 21 mar 2012, o 10:59
Och! Pięknie kwitną, wszystkie bez wyjątku! Zestawienie sasanek z tulipanami jest rewelacyjne! Bardzo mi się podoba
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Nno takie zdjęcia nie znudzą się bo brakuje nam takich widoczków.Wielopaki z jednorocznymi są już w praktikerze ,niecierpek też.Wyczytałam gdzieś że Ty odpoczywasz no nie możliwe U nas siąpi cały dzień i nie jest ciepło
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu sasanki ślicznie się prezentują, a tulipany w trawie super pomysł
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu Tulipany i sasanki jak zawsze niesamowicie się prezentują .U mnie deszczyk tez popaduje i dobrze ,bo trawka posiana to potrzebuje wilgoci .
Sasanki masz z siewu czy kupowane ?
Sasanki masz z siewu czy kupowane ?
Słodki róż tulipanków Toronto. Muszę zapamiętać i zapolować na nie jesienią.