Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Robaczku, ale masz rewelacyjne te ozdoby. Ja też bym takie chciała, ale przy gabartach mojego ogrodu latarenka powinna mieć ok 1 metra, żeby ją zobaczyć. :;230 świetnie wyglądają takie dodatki w ogrodzie. Ja mam na razie swoją ławeczkę, która wędruje za słonkiem. Może wykorzystam kiedyś Twoje pomysły i sprawię sobie taką stojącą wysoką latarnię nad ławeczkę. :wink: Może mi coś podpowiesz, albo dasz namiar na jakiegoś zmyślnego kowala? U nas jeszcze nie było kiermaszu, ale ceny zawsze są takie zaporowe, że mogę sobie odpuścić. :D
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Świetne te latarenki .. też mam 1 taką .. ale w grupie ładniej wyglądają :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Rano dzień nie wyglądał zachęcająco, ale od 11 zrobiło się pięknie. Jeśli przez jakiś czas miałam na sobie tylko koszulkę z krótkim rękawem, to musial być upał :D Na termometrze przy oknie w słońcu było 38 stopni :shock: Ale po przeniesieniu w cień słupek rtęci opadł momentalnie do 15.
Przycięłam i opieliłam róże, najgorzej wygląda Graham Thomas :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja tez czekam az sie zacznal w sklepach 10-cio paki z kfiatkami :wink: Musze sobie niecierpki i begonie jednoroczne i ... na pewno cos tam jeszcze :twisted:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie :wit
Dzisiaj od rana pada deszcz, więc wczoraj posadzone rośliki są zadowolone, a ja mogę wreszcie zająć się odgruzowaniem chaty, bo do ogrodu nawet w kaloszach nie dam rady pobiec ;:131

Miriam, przerabiałam różne lampki, ale dopiero jak znalazłam te latarenki, to uznałam, że trzeba kupić więcej zanim się rozejdą. mam ich kilkanaście, będą też zamontowane przy ścieżce do ławeczki na długich, metalowych prętach, podobnie jak przy samym tarasie.
Ewa, u mnie wczoraj pogoda wyśmienita na sadzenie, a dzisiaj deszczyk podlewa ;:108 Szkoda by było G.Thomasa, może jeszcze odbije? U mnie wypadły 3 Scarlett Meilanda i jeden Elmshorn. Dziwne, miała sobie dawać radę do -35 a u nie było max -22..Rosła przy ogrodzeniu, przy pozostałych 8..może coś innego jej zaszkodziło?
Jule, ja też poluję na jednoroczne, chcę nicierpki, laurencję i takie tam. Powiedzieli mi, że po weekendzie majowym będzie znacznie większy wybór. Poczekam 2 tygodnie i znowu na zakupy :tan Tymczasem kupiłam żagwin, floksy i piaskowce, które posadziłam przy ścieżce w kępkach. Mam też 2 szarotki, goździki, różowe kupidynki i niebieskie orliki - wylądowały koło ławki, miedzy różami...ot, taki eksperyment ;:224

A tutaj wczorajsze fotki ;:173

Tulipan wielokwiatowy TORONTO - posadzone w trawie, eksperymentalnie - dały sobie radę
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Migdałek

Obrazek Obrazek Obrazek

Iglaczki nabierają soczystej zieleni ;:173

Obrazek Obrazek

I do znudzenia, tulipanki z sasankami

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Faktycznie, deszcz pada i do ogrodka wyjsc nie mozna ale niech pada, bo duzo dobrego robi i tak jak mowisz iglaki nabieraja pieknej zielonej barwy ;:108 Ja zawsze sie dziwie jak to jest, ze czlowiek podlewa, podlewa i nie daje to nigdy takiego efektu na roslinach jak deszcz. Popada, nawet troche i juz wszystko jakby odnowe biologiczna przeszlo :wink:
Tulipany z sasankami, mozesz wstawiac do znudzenia, bo efekt jaki tym nasadzeniem uzyskalas, jest godny podziwiania i zachwytow och i ach 8-)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Podoba mi się , jak sadzisz rośliny - duże grupy, które wyglądają efektowniej niż rozrzucone pojedynczo tu i tam . Pięknie prezentuje się ta "fala" z kwitnących SASANEK :) Latarenki bardzo stylowe, z pewnością wkrótce się przydadzą . My też chętnie przesiadujemy późną wiosną i latem w ciepłe wieczory na tarasie... wtedy takie nastrojowe światło tworzy niezwykły klimat .
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ano pada i pada ale to dobrze bo podleje wszystko! ;:oj
też czekam na te 10- i 6-paki bo kupuje zawsze lobelie i niecierpki.....a w tym roku postanowiłam, że poszukam 3 kolorów lobelii - białe, niebieskie i różowe i taką samą zrobię rabatę przy ścieżce - na przemian :tan :uszy
zaś fotki - ach.....brak słów! ;:196
Awatar użytkownika
Alidka
50p
50p
Od: 21 mar 2012, o 10:59

Post »

Och! Pięknie kwitną, wszystkie bez wyjątku! Zestawienie sasanek z tulipanami jest rewelacyjne! Bardzo mi się podoba :D
Pozdrawiam
Aga
Mój tajemniczy ogród
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Nno takie zdjęcia nie znudzą się bo brakuje nam takich widoczków.Wielopaki z jednorocznymi są już w praktikerze ,niecierpek też.Wyczytałam gdzieś że Ty odpoczywasz no nie możliwe :?: U nas siąpi cały dzień i nie jest ciepło ;:oj
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu ;:167 sasanki ślicznie się prezentują, a tulipany w trawie super pomysł :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Kasiu :wit Tulipany i sasanki jak zawsze niesamowicie się prezentują .U mnie deszczyk tez popaduje i dobrze ,bo trawka posiana to potrzebuje wilgoci .
Sasanki masz z siewu czy kupowane ?
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Słodki róż tulipanków Toronto. Muszę zapamiętać i zapolować na nie jesienią.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”