Planuję ogród nieśmiało
- roza333
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Planuję ogród nieśmiało
Ja też byłam dziś w B tak mnie tam jakoś ciągało z autobusu i kupiłam lilie ,a wczoraj był mój M i pytam się go co jest fajnego w B twierdził że nic
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- avalonne
- 500p
- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bo niektórzy mężowie to nie widzą kwiatków tylko liście. U mnie w domu trzeba pilnować, żeby wazon z kwiatami stał na stole. Co wejdę do jadalni, to wazon gdzieś w kącie stoi. A jak pytam dlaczego, to słyszę, że zawadza
Zastanawiałam się jeszcze nad begoniami, ale sama nie wiem
Zastanawiałam się jeszcze nad begoniami, ale sama nie wiem
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Begonie kwitną aż do mrozów ,nie zastanawiaj się ijeszcze będziesz miała na przyszły rok.A mój mąż też tak odpowiada ,jak mąż Róży ,w żadnym sklepie nigdy niczego nie ma jeśli chodzi o rośliny.
- avalonne
- 500p
kupiłam poleciałam i wybrałam ostatnie 3 sztuki czyli 6 bulw
Tylko gdzie ja to teraz posadzę?
Tylko gdzie ja to teraz posadzę?
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
oj tam miejsce się znajdzie ,ja mówię tak ;jest roślina ,jest miejscówka .
- avalonne
- 500p
Święta racja
Ale będzie kolorowo
Wiesz jak śnieg stopnieje, to zabieram się do sadzenia tych wszystkich cebul i bulw, które zakupiłam :P
a konwalie i orliki, które kupiłam to chyba wsadzę do doniczki, bo przez te dwa tygodnie w ciągu których ma być jeszcze zima, to one pewnie padną w tych foliowych opakowaniach...
Potem zawartość doniczki wsadzę do ziemi, jak stanie się widoczna, spod śniegu
Moje dziecko wczoraj spaliło i utopiło Marzannę, ale mimo to zima nie uciekła
Ale będzie kolorowo
Wiesz jak śnieg stopnieje, to zabieram się do sadzenia tych wszystkich cebul i bulw, które zakupiłam :P
a konwalie i orliki, które kupiłam to chyba wsadzę do doniczki, bo przez te dwa tygodnie w ciągu których ma być jeszcze zima, to one pewnie padną w tych foliowych opakowaniach...
Potem zawartość doniczki wsadzę do ziemi, jak stanie się widoczna, spod śniegu
Moje dziecko wczoraj spaliło i utopiło Marzannę, ale mimo to zima nie uciekła
Ja też Celinko w Biedronce kupiłam nasiona i cebulki dalii, mieczyków, kroksomii, begonii, i nasiona żagwinu, bratków i jeszcze coś tam . Zastanawiam się co z tym zrobić? Pewnie tak jak Ty planujesz wsadzę do doniczki, potem zawartość doniczki do ziemi. Obiecywałam sobie już nic nie kupować, ale jak wchodzę do sklepu to nogi same mnie prowadzą do wiadomego stoiska.Taki nasz "fioł"., nieuleczalny.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- avalonne
- 500p
Tak, a w Biedronce stoisko z kwiatami stoi zaraz przy wejściu, więc nie sposób go ominąć
byliny w kłączach wyniosłam do garażu, gdzie jest zimno, jeszcze nie posadziłam do doniczki. Wahałam się, czy to zrobić, aż w końcu stwierdziłam, że jak nie będą miały ciepło, to może przeżyją. - do czasu, gdy śnieg stopnieje - bo w garażu jest zimno i ciemno. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będę mogła posadzić je do ziemi.
Tylko że ja nie jestem specjalistką od roślin, więc nie wzoruj się na mnie
byliny w kłączach wyniosłam do garażu, gdzie jest zimno, jeszcze nie posadziłam do doniczki. Wahałam się, czy to zrobić, aż w końcu stwierdziłam, że jak nie będą miały ciepło, to może przeżyją. - do czasu, gdy śnieg stopnieje - bo w garażu jest zimno i ciemno. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będę mogła posadzić je do ziemi.
Tylko że ja nie jestem specjalistką od roślin, więc nie wzoruj się na mnie
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Celinko
Nie ma co być nieśmiałym ;takie początki są najfajniejsze- można tyle poeksperymentować i tyle jeszcze poznać .
A begonie polecam do dużych donic; posadzone po kilka kolorów razem wyglądają naprawdę efektownie,mogą do tego rosnąć w cieniu.
Życzę dużo słoneczka
Nie ma co być nieśmiałym ;takie początki są najfajniejsze- można tyle poeksperymentować i tyle jeszcze poznać .
A begonie polecam do dużych donic; posadzone po kilka kolorów razem wyglądają naprawdę efektownie,mogą do tego rosnąć w cieniu.
Życzę dużo słoneczka
- avalonne
- 500p
Tak Beatko, begonie zamierzam posadzić właśnie w donicach, tylko muszę skądś skombinować inne kolory
W cieniu nie łapią żadnych choróbsk?
W cieniu nie łapią żadnych choróbsk?
Celinko
W Biedronce jak ja kupowałam były tylko czerwone begonie, też bym chciała inne kolory.Pomysł, żeby posadzić je w donicy podoba mi się.
Miłego słonecznego dnia Celinko.
W Biedronce jak ja kupowałam były tylko czerwone begonie, też bym chciała inne kolory.Pomysł, żeby posadzić je w donicy podoba mi się.
Miłego słonecznego dnia Celinko.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- avalonne
- 500p
marzy mi się kompozycja doniczkowa czerwono-żółta myślę że takie kwiaty byłyby dobrze widoczne nawet w pełnym słońcu