Moja mała "dżungla" - part IV
- Nolinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja mała "dżungla" - part IV
Nieźle zaczęłaś rok A takim okazjom żadna z nas by się nie oparła Sukulenty mają same zalety - nie rosną z nich krzaczory, zajmują mało miejsca, nie trzeba często podlewać i są po prostu ładne
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Aguś jeśli to będzie rok sukulentowy to to nie będzie zły rok Ja Ci już dawno sukulenty reklamowałam.
Bardzo podoba mi się ta Peperomia z pierwszej fotki. To chyba 'Happy bean'
No i jestem zaskoczona, że w B są sukulenciki. Byłam wczoraj i nie widziałam u siebie żadnych nowych roślinek.
Wygląda na to, że jutro rano jak M będzie jechał na zastrzyk to ja z nim po drodze do B...y.
A po ile te sukulenciki żebym wiedziała ile kaski zabrac, bo tam przecież kartą niet.
Bardzo podoba mi się ta Peperomia z pierwszej fotki. To chyba 'Happy bean'
No i jestem zaskoczona, że w B są sukulenciki. Byłam wczoraj i nie widziałam u siebie żadnych nowych roślinek.
Wygląda na to, że jutro rano jak M będzie jechał na zastrzyk to ja z nim po drodze do B...y.
A po ile te sukulenciki żebym wiedziała ile kaski zabrac, bo tam przecież kartą niet.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też polecam sukulenty, bo sama bardzo je lubię, a Twoje są piękne. Też pewnie bym się nie oparła.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Dorotka, Ela, Henryku, Celinko, Haniu - dziękuję Wam za dobre słowa
o to to to tylko chętnie mieszkałyby też na południowym parapecie latem, a u mnie tam z miejscem
oooo miałam prosić Was o identyfikację
Ela, właśnie to po części dzięki Tobie te moje zakupy i ja też nie wiedziałam, że tam są sukulenty, wyczytałam u nas na FO, że są jakieś roślinki, nie pamiętałam jakie i pojechałam "w ciemno" ale do naprawdę dobrze zaopatrzonej Biedronki, ta koło mnie to nędza z asortymentem nawet te artykuły promocyjne tam stoją w 3 wieeeelkich dwurzędowych koszach a tu... z 6 razy mniej tylko tam nie po drodze, ale ja tak myk myk bokiem z głównej w osiedle... między blokami...
6,49 mam wrażenie, że tego pierwszego widziałam w Kauflandzie w takiej samej wielkości za 11,99, wtedy się oparłam i żałowałam, ale teraz to (a może one mi jedynie podobnie wyglądają? )
Przy kilku B-kach już widziałam, że bankomaty wprowadzają to dla mnie... radość? makabra?
Nolinka pisze:nie trzeba często podlewać i są po prostu ładne
o to to to tylko chętnie mieszkałyby też na południowym parapecie latem, a u mnie tam z miejscem
elcia1974 pisze:z pierwszej fotki. To chyba 'Happy bean'
oooo miałam prosić Was o identyfikację
elcia1974 pisze:jestem zaskoczona, że w B są sukulenciki.
Ela, właśnie to po części dzięki Tobie te moje zakupy i ja też nie wiedziałam, że tam są sukulenty, wyczytałam u nas na FO, że są jakieś roślinki, nie pamiętałam jakie i pojechałam "w ciemno" ale do naprawdę dobrze zaopatrzonej Biedronki, ta koło mnie to nędza z asortymentem nawet te artykuły promocyjne tam stoją w 3 wieeeelkich dwurzędowych koszach a tu... z 6 razy mniej tylko tam nie po drodze, ale ja tak myk myk bokiem z głównej w osiedle... między blokami...
elcia1974 pisze:A po ile te sukulenciki
6,49 mam wrażenie, że tego pierwszego widziałam w Kauflandzie w takiej samej wielkości za 11,99, wtedy się oparłam i żałowałam, ale teraz to (a może one mi jedynie podobnie wyglądają? )
Przy kilku B-kach już widziałam, że bankomaty wprowadzają to dla mnie... radość? makabra?
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- elcia1974
U mnie w B też jest bankomat, ale prowizję za wypłatę pobierają to mam ich w nosie Wolę w swoim wybrac bez opłaty.
A z tym, że w Kauflandzie też były te Peperomie to się nie mylisz. U siebie dzisiaj też je widziałam, ale były już przecenione, po
5,99,- bodajże ale też przy tym bardzo zmaltretowane. Dlatego nie wzięłam. Zobaczę jutro u siebie w B. Oby były.
Niedrogie są, więc może jeszcze coś wezmę.
A z tym, że w Kauflandzie też były te Peperomie to się nie mylisz. U siebie dzisiaj też je widziałam, ale były już przecenione, po
5,99,- bodajże ale też przy tym bardzo zmaltretowane. Dlatego nie wzięłam. Zobaczę jutro u siebie w B. Oby były.
Niedrogie są, więc może jeszcze coś wezmę.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Aaaa na mnie prowizje wrażenia nie robią, bo mam pobieranie za free No, ale wiesz, żeby nie było, że ja tylko po kwiatki, to 2 pomarańcze wzięłam A teraz sobie uświadomiłam, że przecież te kaki co kupiłaś miałam brać...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- masik
- 1000p
- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Kontakt:
Peperomia kulaszcza
U mnie w biedrze tylko plakat wisi sukulentowy. Ale na razie mam chyba dość zakupów [nigdy nie mów nigdy]
U mnie w biedrze tylko plakat wisi sukulentowy. Ale na razie mam chyba dość zakupów [nigdy nie mów nigdy]
- elcia1974
Aguś po kaki wybierz się jak wstawią kolejną dostawę roślinek. Będzie wymówka jak znalazł.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Sukulenty Uwielbiam je ale takie już mam, a były inne ?
Miałam dzisiaj zajrzeć do B, ale za dużo czasu zbałamuciłam w kawiarni i musiałam jechać do domu "na sygnale", aby obiad ugotować
Jutro koniecznie muszę...
Miałam dzisiaj zajrzeć do B, ale za dużo czasu zbałamuciłam w kawiarni i musiałam jechać do domu "na sygnale", aby obiad ugotować
Jutro koniecznie muszę...
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ale ekstra zakupy!
No humorek od razu się poprawia,nawet od patrzenia .
A podobny do tej peperomki jest senecio hymalaya ale tylko podobny.
Aga jutro koniecznie pędź po kakę. Nie odpuszczaj.
No humorek od razu się poprawia,nawet od patrzenia .
A podobny do tej peperomki jest senecio hymalaya ale tylko podobny.
Aga jutro koniecznie pędź po kakę. Nie odpuszczaj.
- nika28
- 500p
- Od: 11 lip 2011, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sukulenty bardzo mi się podobają Piękne okazy zakupiłaś nie dość że śliczne maja kształty to jeszcze jak zakwitną to normalnie jak nie z tej ziemi czego Ci z całego życzę.
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
- elcia1974
Iwonko zanim Agusia odpowie to ja napiszę co było u mnie: crassulka normalna, crassulka chyba tricolor
(skusiłam się), crassulka o drobnych listkach, trzy rodzaje eszewerii (w tym ta o włochatych listkach), jakiś aloes (stał w tyle
i nie bardzo go widziałam, ale chyba ościsty) i ta peperomka.
aha i jeszcze ripsalis (Krysia mi przypomniała )
(skusiłam się), crassulka o drobnych listkach, trzy rodzaje eszewerii (w tym ta o włochatych listkach), jakiś aloes (stał w tyle
i nie bardzo go widziałam, ale chyba ościsty) i ta peperomka.
aha i jeszcze ripsalis (Krysia mi przypomniała )
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Ostatnie zakupy Biedronkowe prześliczne. Rhipsalis bardzo mnie chwyta za serce.
Jednym się podzieliłam (mikruska miałam) w nadziei, że egzystujący u mnie, drugi egzemplarz
będzie rósł w tempie conajmniej przyzwoitym. Trochę się zawiodłam bo rośnie jak "chleb przy
gębie", niemniej spoglądam na niego z dużym rozrzewnieniem. Może znacznie podrośnie wiosną
wyjeżdżając na balkon.
Jednym się podzieliłam (mikruska miałam) w nadziei, że egzystujący u mnie, drugi egzemplarz
będzie rósł w tempie conajmniej przyzwoitym. Trochę się zawiodłam bo rośnie jak "chleb przy
gębie", niemniej spoglądam na niego z dużym rozrzewnieniem. Może znacznie podrośnie wiosną
wyjeżdżając na balkon.
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna