To było tak.........
Re: To było tak.........
Aguś faktycznie ze u Ciebie to już cokolwiek trudno zmieścic- chociaż miejsce na kilka róż to zapewne się znajdzie
Mreczko - niestety nie mam takich zdjęć - nie robiłam za wiele ,bo nie myślałam że watek otworze - za rok musi sie to się zmienić zebym miała czym Was do "ogrodu" przyciągnąć . U mnie tak jakoś wszystko się dzieje spontanicznie. Jak zobaczyłam huśtawkę u brata to na drugi dzień (tuż przed wyjazdem na wczasy ) leciałam do metalowego i kopiłam łańcuchy i pręty nagwintowane z podkładkami i nakrętkami ,bo wiedziałam ,że tuż po powrocie zacznę ją robić . I się udało . U brata już się rozwaliła a u mnie stoi. Kto powiedział ,że mężczyźni zrobią lepiej
Iwonko- może nie wychodzą przez wciornastki??? Moczyłaś cebule przed posadzeniem?... Zostawiłam coś u Ciebie
Piotrze - te mieczyki są od naszej kolekcjonerki - Anity. Polecam ,bo w sklepie takich falban raczej nie kupisz.W wazonie bardzo długo się utrzymują
Ewo -nawet kiedyś atakowałam Ciebie na pw . Kupiłam sporo sadzonek dwa lata temu na jesień - niestety ubiegłoroczna zima wymroziła wszystkie . Teraz kupiłam ,ale trzymam w blokowym zsypie na śmieci bo bałam się posadzić jesienią
Agata - no to będzie wesoło . Ciesze się ze trafiłaś do mnie. Krzepa u naszej płci to podstawa .
Witaj Elu dziękuje za odwiedziny i zapraszam częściej
Trudno trafić do każdego wątku ale do aguniady poleciałam od razu jak napisałaś nie da się obejrzeć - 13 wątków od razu -to nie lada wyzwanie ale już 2 części przejrzałam.
Elu z której części Łodzi jesteś?
Witaj Ilonko
No faktycznie ,że sosna niezwykle wygląda
Butelki są napełnione kamieniami lub wodą ,aby obciążyły gałęzie do dołu - próbowałam na śledzie od namiotu i linkę ,ale nie zdało egzaminu- w tym roku butelki już chyba usunę
i jeszcze kilka
Mreczko - niestety nie mam takich zdjęć - nie robiłam za wiele ,bo nie myślałam że watek otworze - za rok musi sie to się zmienić zebym miała czym Was do "ogrodu" przyciągnąć . U mnie tak jakoś wszystko się dzieje spontanicznie. Jak zobaczyłam huśtawkę u brata to na drugi dzień (tuż przed wyjazdem na wczasy ) leciałam do metalowego i kopiłam łańcuchy i pręty nagwintowane z podkładkami i nakrętkami ,bo wiedziałam ,że tuż po powrocie zacznę ją robić . I się udało . U brata już się rozwaliła a u mnie stoi. Kto powiedział ,że mężczyźni zrobią lepiej
Iwonko- może nie wychodzą przez wciornastki??? Moczyłaś cebule przed posadzeniem?... Zostawiłam coś u Ciebie
Piotrze - te mieczyki są od naszej kolekcjonerki - Anity. Polecam ,bo w sklepie takich falban raczej nie kupisz.W wazonie bardzo długo się utrzymują
Ewo -nawet kiedyś atakowałam Ciebie na pw . Kupiłam sporo sadzonek dwa lata temu na jesień - niestety ubiegłoroczna zima wymroziła wszystkie . Teraz kupiłam ,ale trzymam w blokowym zsypie na śmieci bo bałam się posadzić jesienią
Agata - no to będzie wesoło . Ciesze się ze trafiłaś do mnie. Krzepa u naszej płci to podstawa .
Witaj Elu dziękuje za odwiedziny i zapraszam częściej
Trudno trafić do każdego wątku ale do aguniady poleciałam od razu jak napisałaś nie da się obejrzeć - 13 wątków od razu -to nie lada wyzwanie ale już 2 części przejrzałam.
Elu z której części Łodzi jesteś?
Witaj Ilonko
No faktycznie ,że sosna niezwykle wygląda
Butelki są napełnione kamieniami lub wodą ,aby obciążyły gałęzie do dołu - próbowałam na śledzie od namiotu i linkę ,ale nie zdało egzaminu- w tym roku butelki już chyba usunę
i jeszcze kilka
Pozdrawiam. Ewa
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ale masz piękne mieczyki, teraz jest tyle pięknych odmian!
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Naprawdę zrobiłaś sama huśtawkę????I rodzina nie boi się na niej siadać? Żartuję oczywiście Czyżbym ją przeoczyła,muszę wrócić My też swoją robiliśmy sami.Solidnie ,ale mimo to po kilku sezonach pod "puszystą" z rodziny urwała się z jednej strony.Pękł hak wkręcony w drewno,na którym zaczepia się łańcuchy.Kupiliśmy grubszy ale i tak jestem wyczulona i co jakiś czas trzeba to przejrzeć.
A jeżeli chodzi o zdjęcia to wierzę,że ten sezon "obcykasz" solidnie.Mnie interesuje,czy fikały ci mieczyki,czy masz jakiś sposób,żeby trzymać je w pionie!
A jeżeli chodzi o zdjęcia to wierzę,że ten sezon "obcykasz" solidnie.Mnie interesuje,czy fikały ci mieczyki,czy masz jakiś sposób,żeby trzymać je w pionie!
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wspaniałę mieczyki, Mercedes mnie urzekł!
Ja w tym roku z mieczykami będę miała trochę mniej frajdy. Wszystkie (o ile wszystkie się zmieszczą) wsadzę do doniczek, najwyżej trzech. A to dlatego, że u mnie dookoła jest las, przez co jest mało światła no i analogicznie mieczyki rosną gigantyczne i wcale to ładnie nie wygląda. Uznałam w końcu, że w doniczkach, w jedynym słonecznym miejscu- na tarasie- będą ładniejsze.
Pozdrawiam!
Ja w tym roku z mieczykami będę miała trochę mniej frajdy. Wszystkie (o ile wszystkie się zmieszczą) wsadzę do doniczek, najwyżej trzech. A to dlatego, że u mnie dookoła jest las, przez co jest mało światła no i analogicznie mieczyki rosną gigantyczne i wcale to ładnie nie wygląda. Uznałam w końcu, że w doniczkach, w jedynym słonecznym miejscu- na tarasie- będą ładniejsze.
Pozdrawiam!
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Marysiu właśnie przez te odmiany skusiłam się na mieczyki - "babcine" mi się nie podobały
Mirka mieczyki sadzę ok 20-25 cm w ziemię - tak wyczytałam na forum - wtedy się nie przewracają
Huśtawka dla Ciebie .
Muszę się przyznać ,ze całkiem sama nie robiłam - sąsiad z sąsiadką pomógł mi zarzucić górną belkę
w tym roku została przeniesiona w sosny - ponieważ na starym miejscu ma powstać duża rabata- choroba forumowa
Witaj Anusiu - Widziałam takie mieczyki rosnące w donicach i naprawdę rewelacyjnie to wygląda . Mam nadzieję że pochwalisz się nimi u mnie. Ja nie wszystkim porobiłam fotki a szkoda...
Mirka mieczyki sadzę ok 20-25 cm w ziemię - tak wyczytałam na forum - wtedy się nie przewracają
Huśtawka dla Ciebie .
Muszę się przyznać ,ze całkiem sama nie robiłam - sąsiad z sąsiadką pomógł mi zarzucić górną belkę
w tym roku została przeniesiona w sosny - ponieważ na starym miejscu ma powstać duża rabata- choroba forumowa
Witaj Anusiu - Widziałam takie mieczyki rosnące w donicach i naprawdę rewelacyjnie to wygląda . Mam nadzieję że pochwalisz się nimi u mnie. Ja nie wszystkim porobiłam fotki a szkoda...
Pozdrawiam. Ewa
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Ewciu, ale przenosiłaś huśtawkę już sama prawda??
No właśnie z tymi mieczykami Iwonko, mnie się też nie udają,
łapie je coś na zasadzie zarazy ziemniaczanej, brązowieją całe kłosy z kwiatami.
Dopóki mam w donicy, bo sadzę tak żeby były wcześniej, to wszystko jest w porządku, po posadzeniu
miesiąc póżniej właściwie jest już po nich.
Czasami jakiś się ostanie , a nawet trzy sztuki, w tamtym sezonie na 80 sztuk właśnie trzy były podobne
do mieczyków, reszta to w pół zaschnięte kikuty niestety.
A z tą głębokością masz rację Ewciu, moja sąsiadka tak sadzi, i nie ma problemów z przewracaniem się roślin.
No właśnie z tymi mieczykami Iwonko, mnie się też nie udają,
łapie je coś na zasadzie zarazy ziemniaczanej, brązowieją całe kłosy z kwiatami.
Dopóki mam w donicy, bo sadzę tak żeby były wcześniej, to wszystko jest w porządku, po posadzeniu
miesiąc póżniej właściwie jest już po nich.
Czasami jakiś się ostanie , a nawet trzy sztuki, w tamtym sezonie na 80 sztuk właśnie trzy były podobne
do mieczyków, reszta to w pół zaschnięte kikuty niestety.
A z tą głębokością masz rację Ewciu, moja sąsiadka tak sadzi, i nie ma problemów z przewracaniem się roślin.
Pozdrawiam, Agata.
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Moje mieczyki nie są takie dostojne i wymyślne jak Twoje. Ale może grupowo będzie to ładnie wyglądało, kto wie?
Na pewno w lecie będą zdjęcia w moim wątku, więc zapraszam (niekoniecznie tylko wtedy, zawsze zapraszam)
Na pewno w lecie będą zdjęcia w moim wątku, więc zapraszam (niekoniecznie tylko wtedy, zawsze zapraszam)
Ogród w lasku
Iwona i Agata Pokażę mieczyka którego zaatakowały wciornastki - cebule maczam przed wsadzeniem po 1/2 godz. w kaptanie i topsinie.
Agatka właśnie tak jak opisujesz działa wciornastek
Nie przenosiłam sama tylko w cztery osoby i oczywiście bez ławki
Będą wyglądały na pewno pięknie - gdybyś jednak chciała kolekcjonerskie odmiany to wejdź do Anity - tylko przygotuj się na ból głowy
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=25433
Agatka właśnie tak jak opisujesz działa wciornastek
Nie przenosiłam sama tylko w cztery osoby i oczywiście bez ławki
Będą wyglądały na pewno pięknie - gdybyś jednak chciała kolekcjonerskie odmiany to wejdź do Anity - tylko przygotuj się na ból głowy
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=25433
Pozdrawiam. Ewa
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mieczyki podziwiam u sąsiadki, sama nie sadzę. Mam tylko jedną odmianę, która rosła u mnie dwa sezony
Masz piękne te mieczyki. Kiedyś i ja to przerabiałam ale moje ostatnie niedobitki poszły na kompost. Metodą prób i błędów dochodzę do tego czego mieć nie mogę...
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Ta czerwień mieczyka na 4 zdjęciu faktycznie jest taka soczysta?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Ewo i Lucynko - myślę ,że mnie też to czeka - obawiam się że któregoś razu po prostu zapomnę wykopać lub się spóźnię na działkę.
Ilonka Ten mieczyk faktycznie jest mocno czerwony - nawet trudno mu było zrobić wiarygodne zdjęcie w dzień aż słońce się odbiło
Ilonka Ten mieczyk faktycznie jest mocno czerwony - nawet trudno mu było zrobić wiarygodne zdjęcie w dzień aż słońce się odbiło
Pozdrawiam. Ewa
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
To się nie zdarza-zapomina się tylko o tych roślinach, na których nam nie zależy