Kwiecisty ogród Doroty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiecisty ogród Doroty

Post »

Dorotko ja mieszkam 35km.od Krakowa z Kalwarii Zebrzydowskiej,nie wiem czy masz jakąś możliwość przyjechać do mnie,ja też nie wiem gdzie mieszkasz w Krakowie,bo czasem tam jeżdżę.Jeżeli się nie spotkamy to ja prześlę,tylko się przypomnij
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piotrze i ja tak jak Ty najpierw wysiałam nasionka te, które maja długi okres kiełkowania. Ale i tak niektóre swoją chęcią do życia i szybkością mnie zaskoczyły.

Marto ja też mieszkam ok 35 km od Krakowa ;:306 tak pośrodku od Ciebie to okolice Chrzanowa. Poczekajmy do wiosny, wtedy zastanowimy się. Nie wiem czy możesz już odbierać wiadomości na pw.

Dziś pogoda mnie zaskoczyła, mróz - 5 st, a zapowiadają jeszcze większy. Miało być tak fajnie coraz cieplej, a tu nic z tego. Moje różane zakupy nie wyszły, chyba jestem za wolna w działaniu bo już wszystkie moje typy wykupione ;:145
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

hej, nie martw się Dorotko jeszcze inne i więcej różyczek będzie,,,dopiero sezon przed nami ;:168 ;:108
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu tak samo mówisz jak mój mąż, ale ja tak długo siedziałam wybierałam, a tu klops ;:145 Trochę mnie to zdenerwowało. Gdyby zamówienie poszło w czwartek nie byłoby problemu, a syn mnie wstrzymał bo powiedział przyjadę w piątek to załatwimy wszystko. No i nic nie załatwiliśmy :evil: Widocznie tak miało być. Ja rok zastanawiałam się czy kupić róże, miałam takie piękne odmiany, no i zeszłoroczna zima 90% mi przetrzebiła, teraz sama różanie nakręciłam się zupełnie niepotrzebnie ;:223
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ej tam, ej tam........zaraz taka pesymistka z Ciebie.
Poszukaj jeszcze w szkółkach u nas a na pewno znajdziesz.
Poza tym w ogrodnikach będzie pełno róż w donicach już z kwiatami, to na pewno coś wybierzesz albo znajdziesz z tych ze swojej listy.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko to chyba dlatego, że mam chyba ostatnio jakiegoś doła ;:306 tak się cieszyłam na przyjście wiosny, a teraz to tylko patrzę, aby mróz mi roślin nie zmroził, a śniegu naprawdę mało i kołderka spłynęła.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Śniegu dosypie i te mrozy nie zaszkodzą roślinkom,,, wiosna już za 29 dni ;:138
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu od południa zaczęło dość intensywnie sypać, jest biało, roślinki mam okryte śnieżną pierzynką, mogę spać spokojnie.
Dziś wg zaleceń Małgosi posadziłam rycynusy, miałam tylko 5 nasionek, ale jakby wszystkie wykiełkowały to i tak dla mnie za dużo.
Wniosłam już do ciepełka akanty, jeszcze w kolejce czekają wysiane pierwiosnki. Brakuje już miejsca na parapetach i stołach ;:306
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Kołderka się robi, więc nie ma obaw o mrozy.
Marzec będzie ciepły i wszystko ruszy do przodu - będzie dobrze. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś od rana tak intensywnie sypało, śniegu leży dużo, także śpię spokojnie. Rankiem musiałam jechać do Krakowa, wykorzystałam to wstąpiłam do Biedronki, kupiłam 2 ciemierniki, a u mamy w domu czekały na mnie 3 kolejne :roll: cieszę się bardzo bo po zeszłej zimie takie piękne duże okazy straciłam. Od razu pomyślałam wszystkie posadzę koło siebie będę miała plamę kolorystyczną jak u Marty.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dorotko
Misia, Pusia i nadzorująca Saba. Zwierzyniec godny pozazdroszczenia.Kocham wszystkie zwierzaki. Mega zakupy nasion. Oj ,będzie pięknie jak to wszystko wyrośnie.
Trafiłam do Twojego wątku przypadkiem , ale chętnie pozostanę.Nie wiem tylko czy wśród weteranek Forum znajdzie się miejsce dla takiej nowicjuszki.Pozdrawiam.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dorotko ;:196
Skoro już zdecydowałaś się na otworzenie nowego wątku, to znaczy, że wiosna już czai się, gdzieś za rogiem.
Co prawda patrząc na widok za oknem...ale przecież w końcu, to wszystko kiedyś stopnieje.
Za to w domu masz wiosnę pełną gębą. Kolorowe hiacynty, torebki nasion, a i "dziewczyny" wyglądają kwitnąco ;:333
Ja też muszę wybrać się na zakupy, ale poczekam, jak przestanie sypać śnieg.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

julianna witaj nowicjuszko :wit Często przypadki nami kierują, zapraszam serdecznie do mojego wątku. Weteranki powoli się wykruszają, dlatego furtka w moim ogrodzie szeroko otwarta dla nowych osób.
Dzisiaj dokupiłam na szczęście tylko dwie torebki nasion w Biedronce, je wysieję do warzywnika. Nasionom kwiatów się oparłam, aż sama siebie zaskoczyłam ;:306
Z tym moim zwierzyńcem to same obowiązki, ale bez nich byłoby smutno.

Iwonko odnalazłaś mnie :heja
Jak mam kupione nasionka to sygnał do otworzenia wątku ;:306
U nas śnieg praktycznie sypał cały dzień, znowu jest ładnie tak biało, mrozik trzyma cały czas. Słoneczko nieśmiało wyglądało zza chmur, a ptaki dziś śpiewały tak pięknie. Będąc u mamy wypatrzyłam sroczkę, one co roku przylatują i budują gniazdo na wysokiej brzozie przed blokiem. Przedtem często stałam przy kuchennym oknie i tę sroczą parkę obserwowałam ( chyba co roku przylatuje ta sama parka). Wiosna nadchodzi, dziś w to uwierzyłam ;:3
Pozdrawiam Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”