Niewielki ogródek wielu barw
Re: Niewielki ogródek wielu barw
Aniu: Katalpę mam od ubiegłego lata, też mi się podoba
Januszu: z piwonią w doniczce raczej prosta sprawa ale bardziej skomplikowane jest jej kwitnienie w pierwszym roku.. a moja ma pączek kwiatowy ciekawe czy przetrwa tę przeprowadzkę.
Januszu: z piwonią w doniczce raczej prosta sprawa ale bardziej skomplikowane jest jej kwitnienie w pierwszym roku.. a moja ma pączek kwiatowy ciekawe czy przetrwa tę przeprowadzkę.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czas na małą aktualizację
Prymulek cały czas wypuszcza nowe kwiatki . Hortensja puszcza nowe listki i już powiedziałam jej, że jeśli w tym roku również nie zakwitnie, to się pożegnamy. Oby to podziałało na nią mobilizująco ;)
Clematiski wychodzą nawet z podziemi
I jest moja ogrodowa niespodzianka. Okazało się, że jest to szafitek Ten z większą ilością kwiatów, to żagwin zakupiony w kwietniu.
lilia, którą wsadziłam do doniczki w marcu, lada chwila otworzy swój pąk . Na zdjęciu po prawej widać budzące się irysy.
Prymulek cały czas wypuszcza nowe kwiatki . Hortensja puszcza nowe listki i już powiedziałam jej, że jeśli w tym roku również nie zakwitnie, to się pożegnamy. Oby to podziałało na nią mobilizująco ;)
Clematiski wychodzą nawet z podziemi
I jest moja ogrodowa niespodzianka. Okazało się, że jest to szafitek Ten z większą ilością kwiatów, to żagwin zakupiony w kwietniu.
lilia, którą wsadziłam do doniczki w marcu, lada chwila otworzy swój pąk . Na zdjęciu po prawej widać budzące się irysy.
-
- 200p
- Od: 9 sty 2013, o 21:42
Piękna wiosna u Ciebie
Widzę,że lilia zaszalała...jeszcze chwila i będziemy cieszyć oko jej kwiatami
Widzę,że lilia zaszalała...jeszcze chwila i będziemy cieszyć oko jej kwiatami
Joanna
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko, masz piękny, wypielęgnowany ogródeczek aż miło popatrzeć
Strasznie spodobała mi się twoja katalpa
Strasznie spodobała mi się twoja katalpa
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko pięknie Ci wszystko rośnie , aż miło popatrzeć . Wiosna jak tyle zwlekała, tak teraz rozhuśtała się na dobre , pięknie się robi wszędzie
- katevalley
- 200p
- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
Przeglądam sobie forum patrzę a tu takie cudo. Zauroczył mnie twój ogródek aż trudno uwierzyć, i nie wierzę, że był składowiskiem gałęzi....
Pięknie i bardzo kolorowo. I kolejna osoba z prymulką na dworzu. Chyba się ze swoją nie będę cackać.
Pozdrawiam i będę do Ciebie wpadać częściej
Pięknie i bardzo kolorowo. I kolejna osoba z prymulką na dworzu. Chyba się ze swoją nie będę cackać.
Pozdrawiam i będę do Ciebie wpadać częściej
Asiu..dziękuję chyba lilia Cie usłyszała, bo dzisiaj delikatnie otworzyła swój pąk
Tesiu: dziękuję również ją lubię i zaglądam do niej codziennie, bo nie widzę ani jednego pączka..mam nadzieje, że sie w końcu obudzi
Beatko: masz rację.. z niedowierzaniem dzisiaj popatrzyłam na porzeczkę..ma już zwisające pąki kwiatowe:)
Katevalley: dziękuję za miłe słowa, choć przykro mi, że nie wierzysz..ale dokładnie tak właśnie jest. Wprowadziliśmy się tu w czerwcu 2011 i w ogrodzie była jedna wielka sterta gruzu, gałęzi, pociętych wielkich korzeni i ziemi z wykopów pod dom. Nie wyglądało to zbyt pięknie:( . Dopiero wiosną 2012 zaczęliśmy wyrównywać teren, siać trawę i sadzić rośliny. Wiesz, jak się czegoś baaaardzo pragnie, to wszystko jest możliwe Zapraszam częściej
ps. z prymulką się nie szczyp moja w tym roku ma więcej kwiatów niż rok temu w doniczce
.
Tesiu: dziękuję również ją lubię i zaglądam do niej codziennie, bo nie widzę ani jednego pączka..mam nadzieje, że sie w końcu obudzi
Beatko: masz rację.. z niedowierzaniem dzisiaj popatrzyłam na porzeczkę..ma już zwisające pąki kwiatowe:)
Katevalley: dziękuję za miłe słowa, choć przykro mi, że nie wierzysz..ale dokładnie tak właśnie jest. Wprowadziliśmy się tu w czerwcu 2011 i w ogrodzie była jedna wielka sterta gruzu, gałęzi, pociętych wielkich korzeni i ziemi z wykopów pod dom. Nie wyglądało to zbyt pięknie:( . Dopiero wiosną 2012 zaczęliśmy wyrównywać teren, siać trawę i sadzić rośliny. Wiesz, jak się czegoś baaaardzo pragnie, to wszystko jest możliwe Zapraszam częściej
ps. z prymulką się nie szczyp moja w tym roku ma więcej kwiatów niż rok temu w doniczce
.
Agusia, aktualizacja pokazuje, że wiosna rozwija skrzydła i cieszy coraz to kolejnymi kwiatami - pięknie już u Ciebie!
Katalpa startuje późno, także spokojnie - wypuści listeczki, ale jeszcze trzeba na nie poczekać
Miłego weekendu!
Katalpa startuje późno, także spokojnie - wypuści listeczki, ale jeszcze trzeba na nie poczekać
Miłego weekendu!
- katevalley
- 200p
- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
brawa bo naprawdę pięknie wyszło!!!
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Witaj Agnieszko!...i ja do Twojego uroczego ogródka. Młody ale jakże efektowny.
Jest na czym zawiesić oko! Pozdrawiam niedzielnie!
Jest na czym zawiesić oko! Pozdrawiam niedzielnie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Aga, dziękuję za odwiedziny, miłe słowa i za pocieszenia w sprawie Katalpy
Kasiu: dziękuję
Bogusiu: bardzo mi miło i zapraszam częściej
Kasiu: dziękuję
Bogusiu: bardzo mi miło i zapraszam częściej
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Agniesiu moja katalpa też jeszcze śpi ,ale już niedługo słonko ją obudzi .Stadka tulipanów w moim ogrodzie tylko czekają ,aby cieszyć oko .Wylazły wszystkie ,które wsadziłam na jesieni .Oczywiście karteczki z nazwami przeminęły z wiatrem ,będą niespodzianki .