Pelargonia - uprawa z sadzonek
Oto moje tegoroczne pelargonie z własnego chowu:
Początkowo po wysadzeniu do skrzynek balkonowych słabo kwitły i nie miałam nadziei, że będą bujne jak z kupionych sadzonek, ale częste nawożenie dało efekty; pelargonie pięknie kwitną aż do teraz i nie zamierzają przestawać. Pięknie dziękuję wszystkim, którzy wspierali mnie swoimi radami w moich pierwszych kroczkach w samodzielnym rozsadzaniu pelargonii
Początkowo po wysadzeniu do skrzynek balkonowych słabo kwitły i nie miałam nadziei, że będą bujne jak z kupionych sadzonek, ale częste nawożenie dało efekty; pelargonie pięknie kwitną aż do teraz i nie zamierzają przestawać. Pięknie dziękuję wszystkim, którzy wspierali mnie swoimi radami w moich pierwszych kroczkach w samodzielnym rozsadzaniu pelargonii
- Frida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przeczytałam calutki wątek i ... mam pytania. W tym roku po raz pierwszy postanowiłam przechować pelargonie do wiosny (dotychczas wyrzucałam wiosną kikuty ze skrzynek balkonowych i kupowałam nowe sadzonki), w tym celu wstawiłam je do chłodnej piwnicy z oknem. Leciutko podlalam, żeby ziemia nie przemieniła sie w popiół. Było to tydzień temu. Wczoraj patrzę, a pelargoniom zaczęły żółknąć liście. Nie mam pojęcia co dalej robić? Radźcie, proszę, szkoda mi je wyrzucać.
Pozdrawiam, Danuta
Pozdrawiam, Danuta
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja w tym roku robię eksperymenty z rożnymi sposobami przechowywania pelargonii.
Nie znam się za bardzo na tym,robiłam mniej więcej według opisu,który przeczytałam w internecie.
Między innymi jedną pelargonie obcięłam i schowałam w piwnicy,w ciemnym miejscu.
Jednak chyba ją za bardzo podcięłam:
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To mnie Kasiu pocieszyłaś.
Spójrz proszę na te moje eksperymenty,może jeszcze coś mi podpowiesz.
Chciałabym jak najwięcej dowiedzieć się o przechowywaniu pelargonii.
Którymi sposobami już przechowywałaś pelargonie?
Zobacz post na dole tej strony.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1696
Spójrz proszę na te moje eksperymenty,może jeszcze coś mi podpowiesz.
Chciałabym jak najwięcej dowiedzieć się o przechowywaniu pelargonii.
Którymi sposobami już przechowywałaś pelargonie?
Zobacz post na dole tej strony.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1696
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7