Kolorowe Storczyki
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowe Storczyki
Ładnie Ci idą w korzonki i pędziki Cambria faktycznie piękna
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Ta cambria oprócz tego, że ślicznie kwitnie, ma bardzo ładny pokrój
Witam! Patrzę i patrzę i własnym oczom nie wierzę. Tu przeceniaczek, tam przeceniaczek, a kwitnienia u Ciebie jak w żurnalu. Jak to robisz?
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- flicka_
- 100p
- Od: 15 lip 2013, o 15:05
Pamiętacie, jak pokazywałam wam reanimację w keramzycie? Efekty są zachwycające. Zobaczcie sami:
a) 1 października 2013
Uploaded with ImageShack.us
b) 8 października 2013 (CELOWO NA POTRZEBY ZDJĘCIA ODSUNĘŁAM LIŚCIE)
c) 2 listopada 2013
a) 1 października 2013
b) 8 października 2013 (CELOWO NA POTRZEBY ZDJĘCIA ODSUNĘŁAM LIŚCIE)
c) 2 listopada 2013
Gratulacje!
Ja też jestem zwolenniczką tej metody reanimacji. Wypróbowałam, również z powodzeniem.
Ja też jestem zwolenniczką tej metody reanimacji. Wypróbowałam, również z powodzeniem.
Z pozdrowieniami - Janka
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Świetnie mu idzie kto by pomyślał, że szklanka z Ikei nadaje sięna reanimację storczyka?
Witaj!
Chciałabym dopytać o szczegóły Twojego sposobu reanimacji, ponieważ ja reanimuję podobnie, jak Ty metodą mieszaną i od sierpnia doczekałam się jednego korzonka i listka. Widzę,że w szkle z keramzytem idzie to wyjątkowo błyskawicznie!
Ile wody dokładnie wlewasz do tego keramzytu? I jak często uzupełniasz? Czy keramzyt wygotowujesz wcześniej? I czy to naczynie jeszcze trzymasz dodatkowo na podstawku z wodą? I gdzie stoją te reanimki, tzn. Na parapecie? W jakiej odległosci od kaloryfera.
Chciałabym dopytać o szczegóły Twojego sposobu reanimacji, ponieważ ja reanimuję podobnie, jak Ty metodą mieszaną i od sierpnia doczekałam się jednego korzonka i listka. Widzę,że w szkle z keramzytem idzie to wyjątkowo błyskawicznie!
Ile wody dokładnie wlewasz do tego keramzytu? I jak często uzupełniasz? Czy keramzyt wygotowujesz wcześniej? I czy to naczynie jeszcze trzymasz dodatkowo na podstawku z wodą? I gdzie stoją te reanimki, tzn. Na parapecie? W jakiej odległosci od kaloryfera.
Podaj adres, już idę zająć się pakowaniem moich reanimków!!
- flicka_
- 100p
- Od: 15 lip 2013, o 15:05
W nawiązaniu do pytania katkaR uściślam informacje:
-wody wlewam do kermazytu na jakieś 2 centymetry wysokości w szklance, robie to za pomocą słomki i strzykawki, tak, żeby woda znalazła się od razu na samym dnie i dopiero później została rozprowadzona przez keramzyt;
-uzupełniam, jak widzę, że nie ma już ani mm wysokości wody w szklance czyli mniej wiecej co dwa tygodnie;
-nie wygotowuje nowo zakupionego kermazytu jedynie płuczę pod ciepłą wodą, żeby pozbyć się pyłu;
-szkalnek nie trzymam na żadnej podstawce z wodą, stoją normalnie, na parapecie (nad wyłączonym kaloryferem) północnego okna, z dala od otwieranego okna.
-wody wlewam do kermazytu na jakieś 2 centymetry wysokości w szklance, robie to za pomocą słomki i strzykawki, tak, żeby woda znalazła się od razu na samym dnie i dopiero później została rozprowadzona przez keramzyt;
-uzupełniam, jak widzę, że nie ma już ani mm wysokości wody w szklance czyli mniej wiecej co dwa tygodnie;
-nie wygotowuje nowo zakupionego kermazytu jedynie płuczę pod ciepłą wodą, żeby pozbyć się pyłu;
-szkalnek nie trzymam na żadnej podstawce z wodą, stoją normalnie, na parapecie (nad wyłączonym kaloryferem) północnego okna, z dala od otwieranego okna.
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Ładnie Ci wszystko poszło w korzonki takie zielone, tłuściutkie
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32