Ogród z różanymi impresjami 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród z różanymi impresjami 3

Post »

W Daglezji kupowałam trawy w zeszłym roku, ale niewiele ogrodu wtedy zobaczyłam :( . Tak kusisz, że chyba pojadę tam ;:65 .
A nawiasem mówiąc, to szkoda, że nie dałaś znać, że się wybierasz ;:224 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Edyta,
Ogród jest w zupelnie innym miejscu, nie przy punkcie sprzedaży. Trzeba się zapowiedzieć. Zwykle nie jest otwarty. Nie dałam znać, bo wypadło na ostatnią chwilę. Poważni ludzie tak nie robią :;230

Grażynka,
Przywiozłam sobie miskanta Dronning Ingrid, w miejsce innej trawy, za niskiej. Jeszcze parę innych rzeczy, m.in. Białego pełnego złocienia nn z postrzępionymi płatkami... i drobne zakupy.
Ich strona jest w necie. Znajdziesz łatwo. Mają kolekcję miskanta chińskiego, ich specjalizacja.
Nie będzie rewolucji w moim ogrodzie....no chyba, że standardowo: rabata zmian :;230

Alexia,
Mówisz, że czasem trzeba mieć lenia? Niestety ja mam go ostatnio często nie czasem :wink: nawet zdjęć ogródka nie robię...bo wszystko jakieś takie psiakie-nijakie ;:131
Ania,
Nawet cebul wczoraj nie posadziłam :oops: tak mnie wkurzyło palenie zaplamionych liści i innego badziewia :evil:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Justynko nie kuś Mary Ann-ja ją wykreśliłam z zamowienia a teraz nie wiem co robić.
Hortensje i miskanty-tak to wspaniala kompozycja o czym świadczy zdjęcie.
Twoje kompozycje rabatowe są równie piękne.Cudnie się czyta Twoje przemyślenia(cofnęlam się do I części)
Pozdrawiam i mam nadzieję,że sie nie zgubimy.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Znalazłam Cię :D Trochę spóźniona, ale sobie popatrzyłam na Twoje róże i znów żałuję, że nie potrafię się ograniczyć i sadzę różności zamiast jedną odmianę w grupie. Nigdy nie będę mieć porządku w ogrodzie :roll:
Ogromnie podoba mi się to zdjęcie z ogrodu pokazowego Daglezji :D Wiosną będę sadzić trawy :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Byłaś w Daglezji i nic nie powiedziałaś ;:145 pojechałabym z tobą. Muszę zobaczyć kiedyś ich ogród pokazowy, koniecznie. Masz więcej zdjęć? Można focić bez przeszkód?
och, jak mogłaś ;:14 sama......a jak tak potrzebuję inspiracji iglakowo-trawiastych :oops:

Czekam na pokaz nowych skrzyń, no bez poganiania ale... ;:65 Delikatnie poinformuj M że przyjedziemy niedługo obejrzeć :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Cześć Justynko jesteś taka zalatana..... :;230 tak sobie myślę, co będziesz robić zimą ;:oj
W Daglezji w Józefowie też robię zakupy. Nie wiedziałam, że oni mają ogrody.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczka,
Daglezja Ryki ;:173 szkółka iglaków i kolekcji miskanta chińskiego.... Ja zalatana? No tak jakby.... Ale Ty, to dopiero wsiąkłaś.... ;:oj jak mniemam razem ze szpadelkiem, jak po poslizgnięciu? Nic nie boli?

Joluś, to był nagły wypad, decyzja zapadła z dnia na dzień, i to po południu.... ;:131 Nie myślałam, że jest to takie piękne miejsce.... Zobaczyłam taaaaki ogród, zupełnie nie spodziewałam się tego.... ;:oj

Ewciu, zawsze zapraszam! Kwestię porządków w ogrodzie wolę przemilczeć :;230

An-ko,
Mam się bać :;230 ? Ciekawe, już wiele nie pamiętam z tych dawnych przemyśleń.... Może lepiej nie czytać? ;:173
Chyba się nie zgubimy, tak myślę.... Niedługo zima, to czau na Fo będzie więcej...

W końcu dzisiaj nie padało i było nawet slonecznie ;:224 Było - minęło :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit wsiąkłam w rycie.... ale dziś mogę powiedzieć, że chyba zaliczyłam półmetek. :;230
Poza tym przerobiłam d....użo grzybów.... mam ich dość, a jutro czeka mnie nowa porcja. Oby nie było ich w lesie.
O kurcze.... co będę udawać boli do dziś ale tylko czasami. :;230
Dziś była super pogoda, a podobno ma się ochłodzić?? :wink:
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

A u nas padało cały dzień-co za niesprawiedliwość :D
Przemyślenia Twoje dawaly dużo do myślenia mnie- :;230 jednak jestem okropna i niestety zachłanna i nie pozostalam przy koncepcji "mniej-znaczy więcej" -no bo też powinnam ograniczyć ilość gatunków na rzecz kilku ale za to w dużych grupach.
No ale też co bym robiła za 2-3 lata? :;230 Będzie na pewno reorganizacja z wyrzuceniem niesfornych ,chorowitych gatunków.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie było słonecznie, ale wiało tak, że głowę urywało :evil: Już się nauczyłam nie wychodzić przy takiej pogodzie. A porządki aż piszczą, tak by chciały być zrobione :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Namierzyłam te Ryki.
Faktycznie mają imponująca kolekcję. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Kochana, jakie cudne miejsce odwiedziłaś! Ryki, następne na mapie miejsc do zwiedzenia.
Też aktywnie spędziłam weekend. Byliśmy we Lwowie. Cudne miasto.
U mnie ogród leży odłogiem od miesięcy. najpierw susza, później wysiadł kregosłup. Miejsca przekopane przez syna zaczynają znów zarastać trawą :roll: Nie ma to tamto, trzeba zabrac się za robotę.
Miłego dnia ;:196
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

An-ko,
Myślę, że deszcz jest dalej przyrodzie potrzebny....tylko nie nam ;:224
To o to chodziło z przemyśleniami? No taaaak... Nie zmienię zdania...oczywiście tez nie można przeginać....
U mnie np. 8 sztuk Pastellek wygląda ok. Więcej nie byłoby dobrze, chyba, że byłaby inna wielkość ogrodu, czyli inne proporcje ;:224

Majeczka,
Byłam właśnie u Ciebie ;:oj toż to pustka teraz ;:oj z tym ryciem, to całkowita prawda :shock:
Ciekawa jestem, co to będzie w następnym sezonie, przecież calkiem inaczej.... ;:108
Dzisiaj też ma być ładnie, tylko następne dwa dni nie bardzawe.....

Ewciu,
Wczoraj byłam w centrum ogrodniczym...rośliny jak w efekcie domina leżały, nie bylo sensu ich stawiać, bo własnie wiało, jak na filmach.....

Dorotka :wit
No czytałam o tym kregosłupie, czytałam ;:196 Musi się poukładać....a może znowu jakiś wypad do uzdrowiska?
jeśli chodzi o ogród, to mialam taki rok nicnierobienia i zaniedbania na całej linii..... Nie przejmuj się. Za rok jest będzie lepszy efekt :;230
Ale teraz z tą robotą, to jednak uważaj....najwyżej zadołuj.... ;:131

Miejsce fajne, jeśli bywasz na lubelszczyznie, to podjedź dodatkowo 20 km od Końskowoli, tylko trzeba pilnować terminu, informacji o dniu otwartym, w czerwcu.

Grażynka,
Miejsce fajne i niezbyt nagłośnione. Niesłusznie.
Albo i lepiej, bo kameralnie....każdy kij ma dwa końce ;:224

Jest słońce :heja
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”