Ogród Izabelli r.2014
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Izabelli r.2014
Niger u mnie dobrze sobie radzi, może i taki strzępiasty by się udał Istna gwiazda
Niektórym roślinom daję drugą szansę, szczególnie jeśli pogoda była mocno niesprzyjająca albo ja popełniłam jakieś błędy w uprawie. Z większości jednak rezygnuję na zawsze, choć nadal mi się podobają. Tak pożegnałam budleje, które u mnie raczej długo nie pożyją-jeden sezon i już.
Niektórym roślinom daję drugą szansę, szczególnie jeśli pogoda była mocno niesprzyjająca albo ja popełniłam jakieś błędy w uprawie. Z większości jednak rezygnuję na zawsze, choć nadal mi się podobają. Tak pożegnałam budleje, które u mnie raczej długo nie pożyją-jeden sezon i już.
- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iza, ale piękna ta siewka Helleborus niger 'Schneeball'. Może Ci się coś jeszcze posiało ? to się piszę
A ten miłek podobny do innych pełnych . Może gdyby były posadzone w rządku potrafiłabym rozróżnić.
Chyba, że różnią się jeszcze terminem kwitnienia.
Przylaszczka jak to przylaszczka - CUDOWNA. Iza czy ona nie ma większych kwiatów czy to złudzenie ?
A ten miłek podobny do innych pełnych . Może gdyby były posadzone w rządku potrafiłabym rozróżnić.
Chyba, że różnią się jeszcze terminem kwitnienia.
Przylaszczka jak to przylaszczka - CUDOWNA. Iza czy ona nie ma większych kwiatów czy to złudzenie ?
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Wiesia jest bardzo ladna H.P.Petersen
Ewa ciesze sie z tej siewki niger i nie myslalam ze bedzie taka ladna.Budleje sadzilam pare razy kilka lat temu i u mnie tez nie zimuja .
Iwonka mialam tylko 2 siewki nigry i 1 zakwitla. Te milki wszystkie sa podobne do siebie ale ten ma caly srodek zielony a nie powinien Ta przylaszczka kwiatki ma normalnej wielkosci .Jak bedzie ladna sloneczna pogoda to zrobie zdjecie dla porownania wszystkim kwiatka.
Bartosz
Crocus etruscus Zwanenburg
Hepatica x media 'Milstream Merlin'
Shortia
Ewa ciesze sie z tej siewki niger i nie myslalam ze bedzie taka ladna.Budleje sadzilam pare razy kilka lat temu i u mnie tez nie zimuja .
Iwonka mialam tylko 2 siewki nigry i 1 zakwitla. Te milki wszystkie sa podobne do siebie ale ten ma caly srodek zielony a nie powinien Ta przylaszczka kwiatki ma normalnej wielkosci .Jak bedzie ladna sloneczna pogoda to zrobie zdjecie dla porownania wszystkim kwiatka.
Bartosz
Crocus etruscus Zwanenburg
Hepatica x media 'Milstream Merlin'
Shortia
- Iw
Czy ta Hepatica x media 'Milstream Merlin ma rzeczywiście tak mocno niebieskie kwiaty . Takich szukam, bo bardzo ten kolor lubię .
Kolejny ciekawy krokus .
Nie mam jeszcze Shortia, a w tylu wątkach ją oglądam, że muszę o niej poczytać. Poza tym kwiat bardzo ciekawy .
Kolejny ciekawy krokus .
Nie mam jeszcze Shortia, a w tylu wątkach ją oglądam, że muszę o niej poczytać. Poza tym kwiat bardzo ciekawy .
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Ta przylaszczka nie ma też tak długich pręcików jak u gatunku ?.Budleja wymaga kopczykowania tak jak róże.Robiłaś to ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Zobaczyłam ciemiernika niger i jestem chora Nerwy wzruszone co najmniej na tydzień
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
- Iw
Danusiu to jesteśmy dwie Może skoczymy i wykopiemy. Iza powiedziała, że ma dwie siewki
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Iwona Hepatica x media Milstream Merlin ma bardzo ciemne kwiaty ale nie moge jej lepszego zdjecia zrobic .Shortia jest piekna roslina i sie dziwie ze jej jeszcze nie masz
Danusia bardzo sie ciesze z tej siewki i po tylu latach moje pierwsze dwie .
Janku ja jej nigdy nie kopczykowalam
Bartosz na zdjeciu nie wyglada tak ladnie jak w ogrodzie.
Juz przekwitly a ja dopiero zdjecia wstawiam
Hepatica transsilva?nica Rosea
Hepatica x media "Ballardii"
Danusia bardzo sie ciesze z tej siewki i po tylu latach moje pierwsze dwie .
Janku ja jej nigdy nie kopczykowalam
Bartosz na zdjeciu nie wyglada tak ladnie jak w ogrodzie.
Juz przekwitly a ja dopiero zdjecia wstawiam
Hepatica transsilva?nica Rosea
Hepatica x media "Ballardii"
- Iw
Iza, wszystko do nadrobienia.
Widzę co mi jeszcze nie nie kwitło - Hepatica x media "Ballardii" muszę jej poszukać
Widzę co mi jeszcze nie nie kwitło - Hepatica x media "Ballardii" muszę jej poszukać
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
To,że kwiaty są piękne każdy mówi.Ja pochwalę fotografa.Mnie nijak takie zdjęcia nie wychodzą.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Swoje budleje kopczykowałam, ale podobnie jak z glicyniami-nie zdało to egzaminu. Jest na szczęście wiele roślin, które mają życzenie u mnie rosnąć