Ogród Różą malowany
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Różą malowany
zdjęcie Sylphides mnie zachwyciło Masz jeszcze jakieś?
Twoja pisanina wywołuje uśmiech a często nawet szczery śmiech raczej niewskazany w pracy Od razu plecy mnie mniej bolą Czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki
Robisz bardzo klimatyczne zdjęcia Masz jakieś wady?
Twoja pisanina wywołuje uśmiech a często nawet szczery śmiech raczej niewskazany w pracy Od razu plecy mnie mniej bolą Czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki
Robisz bardzo klimatyczne zdjęcia Masz jakieś wady?
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, no cudna jesteś!!!! Wady - lista jest imponująca Tylko się dobrze maskujęMasz jakieś wady?
Wczoraj udało mi się zrobić inspekcję plantacji różanej. Wiosną zapowiedziałam moim różom (za wyjątkiem pnących), że ogłaszam konkurs na największą liczbę pączków kwiatowych. Zwycięzca otrzyma złoty medal i ...dodatkową porcje kompostu Na ten moment lista zwycięzców przedstawia się następująco:
1 miejsce - HEIDI KLUM - niska wzrostem, a pączkami obsypana i wzdłuż i wszerz i wspak
2 miejsce - ABRAHAM DARBY - młodziak jeszcze, sadzony jesienią, a jest mistrzem speedu
3 miejsce - Mrs John Laing czyli Pani Janowa (Pani Jan brzmi dla mnie cokolwiek dziwnie - sadzona wiosną i rośnie zdecydowanie najlepiej ze wszystkich, pączków ma dużo, a to przecież nie jej ostatnie słowo
Później jest peleton czyli cała reszta, a z tyłu maruderzy: Muzykanci z Bremy (Bremer Stadtmusikanten), Jubilee Celebration (niestety) i Paul Bocuse - nie mają do tej pory pączków. Na szarym końcu ... Ciacho (Chippendale) - dotąd ani jednego listka
Ponieważ nie mam bieżących zdjęć elity różanej, kilka zakurzonych fotek:
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Elwi, śliczne zdjęcia. Rozumiem, że znasz się na różyczkach. Posadziłam na wiosnę cięte roże- chyba uschły. Czy jest szanasa, że w kolejnym roku odbiją?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zalazłam jeden prawie rozwinięty pąk na Stanwell Perpetual Wygrała wyścig z Teresą, która zatrzymała się w rozwoju. Zaczynam się bać, że całkowicie odmówi współpracy
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Elwi uwielbiam Twoje wpisy Czekam na fotorelację zwycięzców...porcja kompostu hehehe
Miałam kiedyś Abrahama Darby,to były moje początki,urzekał mnie swoim zapachem,ale z roku na rok marniał w oczach,chyba miał złą miejscówkę,a jedna zima najgorsza ze wszystkich dołożyła swoje....
Widoczek wspaniały,mieszkać w takim miejscu to marzenie
Miłego dzionka
Miałam kiedyś Abrahama Darby,to były moje początki,urzekał mnie swoim zapachem,ale z roku na rok marniał w oczach,chyba miał złą miejscówkę,a jedna zima najgorsza ze wszystkich dołożyła swoje....
Widoczek wspaniały,mieszkać w takim miejscu to marzenie
Miłego dzionka
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Widoczek z Flammen piękny Róże i góry to fajne połączenie, bardzo lubię takie widoki - pokazuj je jak najczęściej
-
Fotki chyba całkiem mocno odkurzyłaś a może nawet wypucowałaś bo zachwycają jakością i kolorem
Nie dam rady porównywać twojej czołówki różanej bo nie mam takich róż u siebie.
U mnie chyba najwięcej pączków mają obecnie ramblery Lykkefund i Veichenblau. Choć Louise Odier też nie da sobie w kaszę dmuchać.
Nie dam rady porównywać twojej czołówki różanej bo nie mam takich róż u siebie.
U mnie chyba najwięcej pączków mają obecnie ramblery Lykkefund i Veichenblau. Choć Louise Odier też nie da sobie w kaszę dmuchać.
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Elwi Zaciekawił mnie tytuł wcięć zajrzałam i już tu zostaję.
Widzę piękne zagospodarowany zadbany dojrzały ogród różany i nie tylko z masą różnych pięknych roślinek.
Tulipanki masz przecudnej urody każdy ma swój osobisty urok.
Omoshiro przepiekany. Różaneczniki,azalie piękne. Kokornaka ciekawe ma kwiatuszki
Robisz bardzo piękne zdjęcia.
Cieplutko Pozdrawiam Miłego dnia Ci życzę
Widzę piękne zagospodarowany zadbany dojrzały ogród różany i nie tylko z masą różnych pięknych roślinek.
Tulipanki masz przecudnej urody każdy ma swój osobisty urok.
Omoshiro przepiekany. Różaneczniki,azalie piękne. Kokornaka ciekawe ma kwiatuszki
Robisz bardzo piękne zdjęcia.
Cieplutko Pozdrawiam Miłego dnia Ci życzę
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wolusiu Witam Cię serdecznie Na różach trochę się znam, chociaż nie dorównuję ekspertom - AniDS, Majce411, Deidre, Majce-Edulkot - wymieniać można długo Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc:
Ewciu, gratuluję
Aniu - Annes77 dziękuję za miłe słowa Czytałam na FO różne opinie o Abrahamie - jedne pozytywne, ale więcej chyba tych negatywnych... Mimo wszystko postanowiłam spróbować. Jak dotąd jestem bardzo zadowolona, bo radzi sobie znakomicie. Zobaczymy co będzie dalej - przed nami w końcu cały sezon
Asiu - Camellio Niestety takich fotek już wykonać nie mogę - za duże drzewa urosły i zasłaniają widok. Na szczęście zasłaniają też sąsiadów, więc nie narzekam Obiecuję natomiast, że róż nie zabraknie, jak tylko zaczną kwitnąć
Jolu - Aprilku Ja z tej konkurencji wyautowałam róże pnące - one z zasady mają najwięcej pączków. Louise Odier nie posiadam (jeszcze) - cały czas szukam dla niego (niej) miejscówki
Paulii witam Cię serdecznie Zapraszam jak najczęściej i dziękuję za przemiłe słowa. Zaraz też wpadnę do Ciebie z rewizytą.
Dla Was wszystkich kilka świeżych fotek ogrodowych. Życzę udanego, upalnego dnia
"Cięte" masz na myśli wielkokwiatowe? Ja mam jedną różę, która jak dotąd nie ma jeszcze ani jednego listka, ale pędy są zielone, więc sądzę, że się pozbiera. Jeżeli Twoje róże mają wszystkie pędy suche to już nic z nich nie będzie, niestety Sprawdź dokładnie jakie są.Posadziłam na wiosnę cięte roże
Ewciu, gratuluję
Dlaczego Tereska miałaby odmówić współpracy?Zalazłam jeden prawie rozwinięty pąk na Stanwell Perpetual
Aniu - Annes77 dziękuję za miłe słowa Czytałam na FO różne opinie o Abrahamie - jedne pozytywne, ale więcej chyba tych negatywnych... Mimo wszystko postanowiłam spróbować. Jak dotąd jestem bardzo zadowolona, bo radzi sobie znakomicie. Zobaczymy co będzie dalej - przed nami w końcu cały sezon
Asiu - Camellio Niestety takich fotek już wykonać nie mogę - za duże drzewa urosły i zasłaniają widok. Na szczęście zasłaniają też sąsiadów, więc nie narzekam Obiecuję natomiast, że róż nie zabraknie, jak tylko zaczną kwitnąć
Jolu - Aprilku Ja z tej konkurencji wyautowałam róże pnące - one z zasady mają najwięcej pączków. Louise Odier nie posiadam (jeszcze) - cały czas szukam dla niego (niej) miejscówki
Paulii witam Cię serdecznie Zapraszam jak najczęściej i dziękuję za przemiłe słowa. Zaraz też wpadnę do Ciebie z rewizytą.
Dla Was wszystkich kilka świeżych fotek ogrodowych. Życzę udanego, upalnego dnia
-
Czemu piszesz że LO posiadasz jeszcze? Co ci w niej nie odpowiada? Ja dla mnie jest piękan.
Ja nierozsądnie posadziłam dwa krzaki baaardzo blisko siebie. Drugi sezon a tam ciasno jak w klubie
Ja nierozsądnie posadziłam dwa krzaki baaardzo blisko siebie. Drugi sezon a tam ciasno jak w klubie
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Elwi
Witaj w ten upalny, przedweekendowy dzień Zaległości forumowe się piętrzą a mi dnia brakuje aby wszystko ogarnąć. Szczerze przez cały tydzień po powrocie z pracy do domu starałam się jak najwięcej czasu spędzić w ogrodzie, łącznie z zarwaniem późnego wieczoru a może już nocy, uwielbiam wieczorem wdychać zapachy ogrodu i ta błoga cisza
Widzę, że deszczowe dni na coś się przydały i poeksperymentowałaś w PHotoShopie też kiedyś spróbuję
Ściskam gorąco
Witaj w ten upalny, przedweekendowy dzień Zaległości forumowe się piętrzą a mi dnia brakuje aby wszystko ogarnąć. Szczerze przez cały tydzień po powrocie z pracy do domu starałam się jak najwięcej czasu spędzić w ogrodzie, łącznie z zarwaniem późnego wieczoru a może już nocy, uwielbiam wieczorem wdychać zapachy ogrodu i ta błoga cisza
Widzę, że deszczowe dni na coś się przydały i poeksperymentowałaś w PHotoShopie też kiedyś spróbuję
Ściskam gorąco
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Elwi Różanecznik w ślicznym kolorku taki biało lila ciężko nawet jest Mi określić
Drugi Różanecznik piękny kolorek.
Azalia pięknie kwieciem obsypana.
Będzie Mi Miło Cię u siebie gościć, więc zapraszam.
Cieplutko Pozdrawiam Miłego weekendu Ci życzę
Drugi Różanecznik piękny kolorek.
Azalia pięknie kwieciem obsypana.
Będzie Mi Miło Cię u siebie gościć, więc zapraszam.
Cieplutko Pozdrawiam Miłego weekendu Ci życzę
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
Był udany i był upalny (tak jak lubię). Pierwszą partię bukszpanów ogoliłam Jutro c.d.
Fajna ta azalia z ostatniej fotki. Też mam taką, ale nie znam jej imienia. Wiesz co to za jedna?
Fajna ta azalia z ostatniej fotki. Też mam taką, ale nie znam jej imienia. Wiesz co to za jedna?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV