Ogród Różą malowany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Różą malowany

Post »

zdjęcie Sylphides mnie zachwyciło ;:167 Masz jeszcze jakieś?
Twoja pisanina wywołuje uśmiech a często nawet szczery śmiech raczej niewskazany w pracy Od razu plecy mnie mniej bolą :;230 Czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki ;:65

Robisz bardzo klimatyczne zdjęcia ;:180 Masz jakieś wady? :wink:
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz jakieś wady? :wink:
Jolu, no cudna jesteś!!!! ;:167 Wady - lista jest imponująca ;:oj Tylko się dobrze maskuję ;:306

Wczoraj udało mi się zrobić inspekcję plantacji różanej. Wiosną zapowiedziałam moim różom (za wyjątkiem pnących), że ogłaszam konkurs na największą liczbę pączków kwiatowych. Zwycięzca otrzyma złoty medal i ...dodatkową porcje kompostu :;230 Na ten moment lista zwycięzców przedstawia się następująco:
1 miejsce - HEIDI KLUM - niska wzrostem, a pączkami obsypana i wzdłuż i wszerz i wspak ;:oj
2 miejsce - ABRAHAM DARBY - młodziak jeszcze, sadzony jesienią, a jest mistrzem speedu :D
3 miejsce - Mrs John Laing czyli Pani Janowa (Pani Jan brzmi dla mnie cokolwiek dziwnie :wink: - sadzona wiosną i rośnie zdecydowanie najlepiej ze wszystkich, pączków ma dużo, a to przecież nie jej ostatnie słowo ;:224
Później jest peleton czyli cała reszta, a z tyłu maruderzy: Muzykanci z Bremy (Bremer Stadtmusikanten), Jubilee Celebration (niestety) i Paul Bocuse - nie mają do tej pory pączków. Na szarym końcu ... Ciacho (Chippendale) - dotąd ani jednego listka ;:145

Ponieważ nie mam bieżących zdjęć elity różanej, kilka zakurzonych fotek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Elwi, śliczne zdjęcia. Rozumiem, że znasz się na różyczkach. Posadziłam na wiosnę cięte roże- chyba uschły. Czy jest szanasa, że w kolejnym roku odbiją?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zalazłam jeden prawie rozwinięty pąk na Stanwell Perpetual :tan Wygrała wyścig z Teresą, która zatrzymała się w rozwoju. Zaczynam się bać, że całkowicie odmówi współpracy :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Elwi uwielbiam Twoje wpisy ;:333 Czekam na fotorelację zwycięzców...porcja kompostu hehehe
Miałam kiedyś Abrahama Darby,to były moje początki,urzekał mnie swoim zapachem,ale z roku na rok marniał w oczach,chyba miał złą miejscówkę,a jedna zima najgorsza ze wszystkich dołożyła swoje....
Widoczek wspaniały,mieszkać w takim miejscu to marzenie ;:170

Miłego dzionka ;:3
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Widoczek z Flammen piękny ;:167 Róże i góry to fajne połączenie, bardzo lubię takie widoki - pokazuj je jak najczęściej ;:333
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fotki chyba całkiem mocno odkurzyłaś a może nawet wypucowałaś bo zachwycają jakością i kolorem ;:333

Nie dam rady porównywać twojej czołówki różanej bo nie mam takich róż u siebie.
U mnie chyba najwięcej pączków mają obecnie ramblery Lykkefund i Veichenblau. Choć Louise Odier też nie da sobie w kaszę dmuchać.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Elwi :wit Zaciekawił mnie tytuł wcięć zajrzałam i już tu zostaję. :roll:
Widzę piękne zagospodarowany zadbany dojrzały ogród różany i nie tylko z masą różnych pięknych roślinek. ;:215
Tulipanki masz przecudnej urody każdy ma swój osobisty urok. ;:173
Omoshiro przepiekany. Różaneczniki,azalie piękne. Kokornaka ciekawe ma kwiatuszki
Robisz bardzo piękne zdjęcia. :)
Cieplutko Pozdrawiam Miłego dnia Ci życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wolusiu Witam Cię serdecznie :wit Na różach trochę się znam, chociaż nie dorównuję ekspertom - AniDS, Majce411, Deidre, Majce-Edulkot - wymieniać można długo ;:180 Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc:
Posadziłam na wiosnę cięte roże
"Cięte" masz na myśli wielkokwiatowe? Ja mam jedną różę, która jak dotąd nie ma jeszcze ani jednego listka, ale pędy są zielone, więc sądzę, że się pozbiera. Jeżeli Twoje róże mają wszystkie pędy suche to już nic z nich nie będzie, niestety :( Sprawdź dokładnie jakie są.

Ewciu, gratuluję ;:215
Zalazłam jeden prawie rozwinięty pąk na Stanwell Perpetual
Dlaczego Tereska miałaby odmówić współpracy?

Aniu - Annes77 dziękuję za miłe słowa ;:196 Czytałam na FO różne opinie o Abrahamie - jedne pozytywne, ale więcej chyba tych negatywnych... Mimo wszystko postanowiłam spróbować. Jak dotąd jestem bardzo zadowolona, bo radzi sobie znakomicie. Zobaczymy co będzie dalej - przed nami w końcu cały sezon ;:224

Asiu - Camellio Niestety takich fotek już wykonać nie mogę - za duże drzewa urosły i zasłaniają widok. Na szczęście zasłaniają też sąsiadów, więc nie narzekam :D Obiecuję natomiast, że róż nie zabraknie, jak tylko zaczną kwitnąć ;:224

Jolu - Aprilku Ja z tej konkurencji wyautowałam róże pnące - one z zasady mają najwięcej pączków. Louise Odier nie posiadam (jeszcze) - cały czas szukam dla niego (niej) miejscówki ;:224

Paulii witam Cię serdecznie :wit Zapraszam jak najczęściej i dziękuję za przemiłe słowa. Zaraz też wpadnę do Ciebie z rewizytą.

Dla Was wszystkich kilka świeżych fotek ogrodowych. Życzę udanego, upalnego dnia :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czemu piszesz że LO posiadasz jeszcze? Co ci w niej nie odpowiada? Ja dla mnie jest piękan.
Ja nierozsądnie posadziłam dwa krzaki baaardzo blisko siebie. Drugi sezon a tam ciasno jak w klubie ;:306
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Elwi ;:196
Witaj w ten upalny, przedweekendowy dzień :wit Zaległości forumowe się piętrzą a mi dnia brakuje aby wszystko ogarnąć. Szczerze przez cały tydzień po powrocie z pracy do domu starałam się jak najwięcej czasu spędzić w ogrodzie, łącznie z zarwaniem późnego wieczoru a może już nocy, uwielbiam wieczorem wdychać zapachy ogrodu i ta błoga cisza ;:170
Widzę, że deszczowe dni na coś się przydały i poeksperymentowałaś w PHotoShopie ;:224 też kiedyś spróbuję :wink:

Ściskam gorąco ;:168
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Elwi Różanecznik w ślicznym kolorku taki biało lila ciężko nawet jest Mi określić :roll:
Drugi Różanecznik piękny kolorek. :)
Azalia pięknie kwieciem obsypana. :D
Będzie Mi Miło Cię u siebie gościć, więc zapraszam. :wink:
Cieplutko Pozdrawiam Miłego weekendu Ci życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Był udany i był upalny (tak jak lubię). Pierwszą partię bukszpanów ogoliłam :) Jutro c.d.
Fajna ta azalia z ostatniej fotki. Też mam taką, ale nie znam jej imienia. Wiesz co to za jedna?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”