Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
to czym wy je karmicie??? moje rosną max do 1,5 metrra ale to tylko z jednej odmiany - inne są niskie - ok 1m
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
Och Karolu bo one lubią glebę zakwaszoną torfem ,musiałam niektóre podpierać palikami bo z ciężaru kwiatów chyliły się na boki .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
chyba że tak - to chyba zmienie moim miejsce - do tej pory najładniejsze rosły na stanowiskach gliniasto piaszczystych ale skoro piszesz że lubia kwaśną ziemię to już wiem gdzie je posadzę
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- andriu53
- 1000p
Bardzo nam jest miło ,że odwiedziłeś nasz ogród . Jeżeli Ci chodzi o duży wiatrak to kupiliśmy go z internetu .Jutro Ci Jędruś może podać na pw namiary na producenta i telefon jeśli chcesz.Ten mały wystrugał mój brat ,bo on lubi bardzo rzeżbić . Wybacz ,ale dużemu wiatr połamał skrzydła i nie mamy na razie czasu ,żeby je złożyć . Ale idzie zima ,będzie więcej wolnego czasu to go poskładamy i na wiosnę znów będzie piękny.
Miło nam będzie Cię gościć pośród pięknych kwiatów .
Miło nam będzie Cię gościć pośród pięknych kwiatów .
Spis wątków
Spis wątków
Ogłaszam wszem i wobec, że ZOSIA jest WSPANIAŁĄ KOBIETĄ.
na razie tylko tak mogę Ci Zosiu podziękować za to, że zadałaś sobie tyle trudu z tymi roślinami dla mnie. Na wiosnę będą pierwsze efekty, bo na pewno mój ogród zrobi sie bardziej kolorowy i wesoły. Jestem Ci niezmiernie wdzięczna za to. Pozdrawiam gorąco Ciebie i Andrzeja.
na razie tylko tak mogę Ci Zosiu podziękować za to, że zadałaś sobie tyle trudu z tymi roślinami dla mnie. Na wiosnę będą pierwsze efekty, bo na pewno mój ogród zrobi sie bardziej kolorowy i wesoły. Jestem Ci niezmiernie wdzięczna za to. Pozdrawiam gorąco Ciebie i Andrzeja.
Witajcie! Byłam, widziałam Wasz piękny ogród. Nigdzie nie mogłam się doszukać informacji, jaka jest jego powierzchnia. Wygląda na dość duży i przestronny. Powiedzcie, jak zrobiliście nawodnienie na tak ogromnej przestrzeni? Zdaje się na którymś zdjęciu widziałam linię kroplujacą. Czy zwijacie ją na zimę? Podejrzewam, że w 2008 r. już się zabierzecie za rozsadzanie zbyt gęsto rosnących roslinek. Życzę dalszych sukcesów. O takim oborniku w mieście, to mogę tylko pomarzyć. Na moje roślinki stosuję nawóz granulowany, jednosezonowy.
- andriu53
- 1000p
Anuś ja chciałam żeby Ci nie było smutno , że masz skromniejszy ogród . Twój też jest piękny, a z wiosną będzie jeszcze piękniejszy zobaczysz . Ana w tym półcieniu też możesz posadzić róże ,bo im wystarcza parę godz. słońca , nie zdziczeją . Wysłanie Ci roślinek było dla mnie przyjemnością , nie trudem .Tylko je tak posadż jak masz opisane i będzie pięknie .Wczoraj okrywałam swoje prawie cały dzień .Wróciłam do domu mokra i zmarznięta bo padał śnieg i było zimno. Zostały mi jeszcze rododendrony do okrycia , muszę im zrobić szałasiki z włokniny. Przez okres zimowy będę tęskniła za pracą w ogrodzie ,bo to wciąga jak narkotyk .Jak będziesz chciała to mam sporo trytomy to też Ci mogę podesłać na wiosnę ,bo się bardzo rozrosła . Będzie też dużo młodych tulipanów [w 1roku to są papuzie , potem są już normalnymi tulipanami ]. Anuś oby do wiosny !!!!
Spis wątków
Spis wątków
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie!
Miło pospacerowac po Waszym slicznym ogrodzie i popatrzeć na tyle pięknych kwiatów.Jaka szkoda ,ze to już za nami Bardzo fajnie wyglądają te drewniane dodatki-klimat robi się bardziej swojski.Dużo macie kwiatów więć jest co robić i faktycznie zimą bezrobocie Mam nadzieję ,ze zima zleci szybko
Miło pospacerowac po Waszym slicznym ogrodzie i popatrzeć na tyle pięknych kwiatów.Jaka szkoda ,ze to już za nami Bardzo fajnie wyglądają te drewniane dodatki-klimat robi się bardziej swojski.Dużo macie kwiatów więć jest co robić i faktycznie zimą bezrobocie Mam nadzieję ,ze zima zleci szybko
- andriu53
- 1000p
Spis wątków
Spis wątków
To ja - wasza krajanka ;:12 . Wpadłam z rewizytą i cóż..... Czy mój ogród będzie tak zadbany w 2,5 roku. Wątpię. Widzę, że oboje jesteście pasjonatami i te roślinki o tym wiedzą. Właśnie dlatego odwdzięczają się wam za waszą miłość. Macie też cudownych znajomych, którzy was wspierają. Gratulacje . Ps. Dalej nie wiem czy mieszkacie daleko ode mnie. Beata.
- andriu53
- 1000p
Witamy Cię serdecznie Ledo !Chyba było Ci miło spacerować pośród kwitnących kwiatów.Ogród ma około 700-800 m2 .Jeżeli chodzi o nawodnienie to robiliśmy sami . Jędrek kupił około 500 m przewodu i rozłożyliśmy linią falistą na ziemi . Połączyliśmy wszystkie wysepki przewodem połączonym trójnikami .Całe wyposażenie kupiliśmy w ''Droplanie ''.Nie zwijaliśmy go na zimę ,bo nie ma sensu .A co do roślin to nie ma ich dużo ,ponieważ kwitnące róże dają taki efekt różnorodności .Chciałam dopiero nabyć bylin wieloletnich o małym systemie korzeniowym . Ledo my też mieszkamy w mieście , mamy znajomego który hoduje krowy i od niego dostajemy co roku obornik.Życzymy i Tobie wspaniałych sukcesów w upiększaniu ogrodu
Spis wątków
Spis wątków