Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

zgubiłam wątek, ale już znalazłam. :wink: Uwielbiam Twój ogród ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To teraz wiadomo skąd Ty masz takie talenty :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niedługo to już tulipany będziemy mieć na rabatach. ;:173 Agnieszko, wkleisz coś jeszcze?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Witaj Agnieszko :wit
Wpisuję się i ja do Twojego wątku.
Pięknie u Ciebie i jakie cudeńka wychodzą z pod Twojej ręki ;:oj
Pozdrawiam :!:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Edytko, kto wie, może gdzieś mijałyśmy się na ulicach :D
Tak córa studiuje w Wa-wce :D

Aniu bardzo dziękuję za cieplutkie słowa ;:196
Dziś był wyjątkowo cieplutki i piękny dzień , oby pogoda się utrzymała, bo zapowiadają ochłodzenie.

Aguś dziękuję ;:196 Zdjęcia są, zaraz pokażę , wreszcie Picasa zaczął pracować, bo wcale nie mogłam wklejać zdjęć...

Miłeczko ja również uwielbiam tulipany :D i w wazonie i w ogrodzie :D

Izuś i ja bardzo żałuję, że tak dużo osób odeszło z FO, wielu z nich naprawdę bardzo mi brakuje :(
U mnie jeszcze nie widać jak będzie z kwitnieniem tulipanków, są zbyt malutkie. Ale liczę na to, że będzie co podziwiać :D
Dzięki za podpowiedź o przebiśniegach, może gdzieś wypatrzę i zdobędę kwitnące, żeby od razu posadzić .

Polu bardzo się cieszę, że jesteś ;:196

Małgoś ;:196 Plastycznie byłam zakręcona od małego dziecka, stąd wybór szkoły, poszłam w kierunku swoich pasji :D

Wandziu pewnie, że wkleję. Miałam jakąś awarię w Picasa i nie mogłam wklejać zdjęć. Ale na szczęście już jest dobrze , więc wracam z fotkami :D

Zuza witam i serdecznie zapraszam :wit
Dziękuję za wszystkie cieplutkie słowa i również serdecznie pozdrawiam :D

W ogródku coraz bardziej kolorowo. Poza masą krokusów botanicznych kwitną już i wielkokwiatowe, oto one :D

Moje ulubione Pickwicki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Całe łany krokusów u Ciebie. U mnie już powoli przekwitają, choć w tym roku ze względu na niskie temperatury kwitły dosyć długo.
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

tu.ja pisze:. Ale wiosną przynajmniej jest kolorowo miejscami. Jeśli chodzi o przebiśniegi to najlepiej je teraz kupić lub zdobyć i posadzić. Czytałam, że najlepiej się przyjmują w czasie kwitnienia lub krótko po.
Poszukaj pewnie ktoś będzie wyrzucał ;), moja teściowa się nie przejmuje po kwitnieniu zwykle wyrzuca połowę i wtedy sadzę, ale dostawałam również koło maja i też było ok. rosną jak chwasty ;)...
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Pickwicki są piękne :) Też mam ich dwie kępki.W sumie nawtykałam w ogrodzie jakieś 600 cebulek krokusów.Tylko w dużym ogrodzie,a raczej na dużym wiejskim podwórku taka ilość porozrzucana to tu,to tam imponującego wrażenia nie robi.Cóż,trzeba będzie dosadzić jeszcze.A jeśli chodzi przebiśniegi....też marzę i wzdycham do nich ;:167
Iwona i Piotr
500p
500p

Post »

Ja (w imieniu teściowej) chętnie się podzielę, ale na odległość to chyba cebulkami po wegetacji?
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Iwonko możesz spokojnie teraz wysłać Agusi cebulki/sadzonki przebiśniegów. Wykop, zawiń w mokry ręcznik papierowy i zapakuj w kopertę bąbelkową.

Aguś ja tez służę śnieżyczkami. Na nowej działce wysiały się w trawniku. Muszę je poprzesadzać. Jeżeli zechcesz, to troszkę tych roślin może powędrować pod Twój adres.
Pozdrawiam Hala
Iwona i Piotr
500p
500p

Post »

Agnieszko jak będziesz wybierać się do córki to wcześniej upomnij się o sadzonkę :). Jestem teraz po kawie i przypomniało mi się, że przecież bywasz w W.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dziś wreszcie popracowałam w ogródku na całego :heja Kilka godzin spędziłam na rabatach, powycinałam hortensje bukietowe, trawy, oczyściłam pozimowe resztki liści i suchych badyli. Jestem zmęczona ale bardzo szczęśliwa. Ogródek nabiera wiosennego szlifu i pięknieje w oczach :D

Wesołe krokusowe kępy :)

Obrazek

Obrazek

Dorotko u mnie też niektóre odmiany botanicznych krokusów przekwitają, ale inne są w pełni kwitnienia. Sadziłam mieszankę i wstępnie chciałam je pogrupować odmianami, ale teraz stwierdzam, że własnie tak jest fajnie jak w tej chwili, bo kępy cały czas są kwitnące, wcześniej kwitły inne, teraz inne :D

Iwonko ja bywam dosyć rzadko w Wa-wie, ale gdy będę wybierała się kolejny raz, to się odezwę. Bardzo chętnie przygarnę troszkę tych maleństw. Dziękuję za propozycję ;:196

Aguś krokusy szybciutko rozrosną się w piękne dorodne kępy i nawet na wielkim podwórku będę przyciągały wzrok :D

Halinko mówisz o śnieżycy wiosennej ? Jeśli tak, to baaardzo bym była chętna ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu krokusy cudownie Ci kwitną. ;:138 Moje botaniczne już przekwitają, ale myślę, że mróz je załatwił, gdyż było -7*, a wielkokwiatowe niektóre jeszcze nie rozkwitły.
W tym roku nie mam krokusów rosnących w grupach, gdyż nornice je przetrzebiły. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”