Ogródek AGNESS
- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
zgubiłam wątek, ale już znalazłam. Uwielbiam Twój ogród
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
To teraz wiadomo skąd Ty masz takie talenty
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niedługo to już tulipany będziemy mieć na rabatach. Agnieszko, wkleisz coś jeszcze?
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Witaj Agnieszko
Wpisuję się i ja do Twojego wątku.
Pięknie u Ciebie i jakie cudeńka wychodzą z pod Twojej ręki
Pozdrawiam
Wpisuję się i ja do Twojego wątku.
Pięknie u Ciebie i jakie cudeńka wychodzą z pod Twojej ręki
Pozdrawiam
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Edytko, kto wie, może gdzieś mijałyśmy się na ulicach
Tak córa studiuje w Wa-wce
Aniu bardzo dziękuję za cieplutkie słowa
Dziś był wyjątkowo cieplutki i piękny dzień , oby pogoda się utrzymała, bo zapowiadają ochłodzenie.
Aguś dziękuję Zdjęcia są, zaraz pokażę , wreszcie Picasa zaczął pracować, bo wcale nie mogłam wklejać zdjęć...
Miłeczko ja również uwielbiam tulipany i w wazonie i w ogrodzie
Izuś i ja bardzo żałuję, że tak dużo osób odeszło z FO, wielu z nich naprawdę bardzo mi brakuje
U mnie jeszcze nie widać jak będzie z kwitnieniem tulipanków, są zbyt malutkie. Ale liczę na to, że będzie co podziwiać
Dzięki za podpowiedź o przebiśniegach, może gdzieś wypatrzę i zdobędę kwitnące, żeby od razu posadzić .
Polu bardzo się cieszę, że jesteś
Małgoś Plastycznie byłam zakręcona od małego dziecka, stąd wybór szkoły, poszłam w kierunku swoich pasji
Wandziu pewnie, że wkleję. Miałam jakąś awarię w Picasa i nie mogłam wklejać zdjęć. Ale na szczęście już jest dobrze , więc wracam z fotkami
Zuza witam i serdecznie zapraszam
Dziękuję za wszystkie cieplutkie słowa i również serdecznie pozdrawiam
W ogródku coraz bardziej kolorowo. Poza masą krokusów botanicznych kwitną już i wielkokwiatowe, oto one
Moje ulubione Pickwicki
Tak córa studiuje w Wa-wce
Aniu bardzo dziękuję za cieplutkie słowa
Dziś był wyjątkowo cieplutki i piękny dzień , oby pogoda się utrzymała, bo zapowiadają ochłodzenie.
Aguś dziękuję Zdjęcia są, zaraz pokażę , wreszcie Picasa zaczął pracować, bo wcale nie mogłam wklejać zdjęć...
Miłeczko ja również uwielbiam tulipany i w wazonie i w ogrodzie
Izuś i ja bardzo żałuję, że tak dużo osób odeszło z FO, wielu z nich naprawdę bardzo mi brakuje
U mnie jeszcze nie widać jak będzie z kwitnieniem tulipanków, są zbyt malutkie. Ale liczę na to, że będzie co podziwiać
Dzięki za podpowiedź o przebiśniegach, może gdzieś wypatrzę i zdobędę kwitnące, żeby od razu posadzić .
Polu bardzo się cieszę, że jesteś
Małgoś Plastycznie byłam zakręcona od małego dziecka, stąd wybór szkoły, poszłam w kierunku swoich pasji
Wandziu pewnie, że wkleję. Miałam jakąś awarię w Picasa i nie mogłam wklejać zdjęć. Ale na szczęście już jest dobrze , więc wracam z fotkami
Zuza witam i serdecznie zapraszam
Dziękuję za wszystkie cieplutkie słowa i również serdecznie pozdrawiam
W ogródku coraz bardziej kolorowo. Poza masą krokusów botanicznych kwitną już i wielkokwiatowe, oto one
Moje ulubione Pickwicki
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Całe łany krokusów u Ciebie. U mnie już powoli przekwitają, choć w tym roku ze względu na niskie temperatury kwitły dosyć długo.
Dorota
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Poszukaj pewnie ktoś będzie wyrzucał ;), moja teściowa się nie przejmuje po kwitnieniu zwykle wyrzuca połowę i wtedy sadzę, ale dostawałam również koło maja i też było ok. rosną jak chwasty ;)...tu.ja pisze:. Ale wiosną przynajmniej jest kolorowo miejscami. Jeśli chodzi o przebiśniegi to najlepiej je teraz kupić lub zdobyć i posadzić. Czytałam, że najlepiej się przyjmują w czasie kwitnienia lub krótko po.
Pickwicki są piękne Też mam ich dwie kępki.W sumie nawtykałam w ogrodzie jakieś 600 cebulek krokusów.Tylko w dużym ogrodzie,a raczej na dużym wiejskim podwórku taka ilość porozrzucana to tu,to tam imponującego wrażenia nie robi.Cóż,trzeba będzie dosadzić jeszcze.A jeśli chodzi przebiśniegi....też marzę i wzdycham do nich
-
- 500p
Ja (w imieniu teściowej) chętnie się podzielę, ale na odległość to chyba cebulkami po wegetacji?
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Iwonko możesz spokojnie teraz wysłać Agusi cebulki/sadzonki przebiśniegów. Wykop, zawiń w mokry ręcznik papierowy i zapakuj w kopertę bąbelkową.
Aguś ja tez służę śnieżyczkami. Na nowej działce wysiały się w trawniku. Muszę je poprzesadzać. Jeżeli zechcesz, to troszkę tych roślin może powędrować pod Twój adres.
Aguś ja tez służę śnieżyczkami. Na nowej działce wysiały się w trawniku. Muszę je poprzesadzać. Jeżeli zechcesz, to troszkę tych roślin może powędrować pod Twój adres.
Pozdrawiam Hala
-
- 500p
Agnieszko jak będziesz wybierać się do córki to wcześniej upomnij się o sadzonkę . Jestem teraz po kawie i przypomniało mi się, że przecież bywasz w W.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dziś wreszcie popracowałam w ogródku na całego Kilka godzin spędziłam na rabatach, powycinałam hortensje bukietowe, trawy, oczyściłam pozimowe resztki liści i suchych badyli. Jestem zmęczona ale bardzo szczęśliwa. Ogródek nabiera wiosennego szlifu i pięknieje w oczach
Wesołe krokusowe kępy
Dorotko u mnie też niektóre odmiany botanicznych krokusów przekwitają, ale inne są w pełni kwitnienia. Sadziłam mieszankę i wstępnie chciałam je pogrupować odmianami, ale teraz stwierdzam, że własnie tak jest fajnie jak w tej chwili, bo kępy cały czas są kwitnące, wcześniej kwitły inne, teraz inne
Iwonko ja bywam dosyć rzadko w Wa-wie, ale gdy będę wybierała się kolejny raz, to się odezwę. Bardzo chętnie przygarnę troszkę tych maleństw. Dziękuję za propozycję
Aguś krokusy szybciutko rozrosną się w piękne dorodne kępy i nawet na wielkim podwórku będę przyciągały wzrok
Halinko mówisz o śnieżycy wiosennej ? Jeśli tak, to baaardzo bym była chętna
Wesołe krokusowe kępy
Dorotko u mnie też niektóre odmiany botanicznych krokusów przekwitają, ale inne są w pełni kwitnienia. Sadziłam mieszankę i wstępnie chciałam je pogrupować odmianami, ale teraz stwierdzam, że własnie tak jest fajnie jak w tej chwili, bo kępy cały czas są kwitnące, wcześniej kwitły inne, teraz inne
Iwonko ja bywam dosyć rzadko w Wa-wie, ale gdy będę wybierała się kolejny raz, to się odezwę. Bardzo chętnie przygarnę troszkę tych maleństw. Dziękuję za propozycję
Aguś krokusy szybciutko rozrosną się w piękne dorodne kępy i nawet na wielkim podwórku będę przyciągały wzrok
Halinko mówisz o śnieżycy wiosennej ? Jeśli tak, to baaardzo bym była chętna
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agniesiu krokusy cudownie Ci kwitną. Moje botaniczne już przekwitają, ale myślę, że mróz je załatwił, gdyż było -7*, a wielkokwiatowe niektóre jeszcze nie rozkwitły.
W tym roku nie mam krokusów rosnących w grupach, gdyż nornice je przetrzebiły.
W tym roku nie mam krokusów rosnących w grupach, gdyż nornice je przetrzebiły.