W moim ogródku cz. 3
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku cz. 3
Aniu zobaczymy co się da zrobić... Z tym wielosiłem to jest tak dziwnie, kiedyś dostałam niebieskiego białego miałam dostać jak zakwitnie, ale później okazało się że część siewek zakwitła na biało, a teraz mam tylko białe - jednego w niedzielę Ci wykopię.
Renatko te żurawki akurat jeszcze małe, ta druga nawet to tegoroczny nabytek. Tego pierwiosnka ma od niedawna, siedzi jeszcze w doniczce więc nie moge nic powiedzieć na temat jego zimowania.
Aniu pierwsze paprocie to ja kupiłam już chyba ze cztery lata temu, rabatka z paprociami powstała 3 lata temu, ale nie pokazuję ich często więc mogłaś nie zauważyć. Mój języcznik jakoś słabo rośnie, chyba muszę go podsypać dolomitem.
Ewa oczko urocze by było gdybym kupiła pompę... a tak to już zrobiła się tam zielona zupa na razie jeszcze mam sporo miejsca do sadzenia na nowej rabacie, a trawnika to i tak będzie z czasem ubywać. Cieszę się że piwonie będą kwitły, u mnie po podziale i przesadzeniu to tylko jedna nie zakwitnie.
Ula nie masz miejsca na sadzenie? U mnie prawie cała rabat wolna jeszcze zmieści się więcej niż 30 doniczek więc pakuj te swoje do bagażnika i przyjeżdżaj udostępnię ci trochę miejsca do sadzenia A co tam ciekawego nakupiłaś? Truskawki mam w tym roku odmianę Honeoye one są chyba takie wcześniejsze, ale to dopiero pojedyncze sztuki.
Robinia cała w kwiatach
szafirek miękkolistny
krzew Mojżesza zakwitł w tym roku, szkoda że lawenda jeszcze nie kwitnie bo by ładnie razem wyglądały
firletka smółka
goździki
rutewka orlikolistna
bodziszek
obrazki włoskie - w jednym miejscu dopiero będą kwitły w drugim już kwiatek jest
Renatko te żurawki akurat jeszcze małe, ta druga nawet to tegoroczny nabytek. Tego pierwiosnka ma od niedawna, siedzi jeszcze w doniczce więc nie moge nic powiedzieć na temat jego zimowania.
Aniu pierwsze paprocie to ja kupiłam już chyba ze cztery lata temu, rabatka z paprociami powstała 3 lata temu, ale nie pokazuję ich często więc mogłaś nie zauważyć. Mój języcznik jakoś słabo rośnie, chyba muszę go podsypać dolomitem.
Ewa oczko urocze by było gdybym kupiła pompę... a tak to już zrobiła się tam zielona zupa na razie jeszcze mam sporo miejsca do sadzenia na nowej rabacie, a trawnika to i tak będzie z czasem ubywać. Cieszę się że piwonie będą kwitły, u mnie po podziale i przesadzeniu to tylko jedna nie zakwitnie.
Ula nie masz miejsca na sadzenie? U mnie prawie cała rabat wolna jeszcze zmieści się więcej niż 30 doniczek więc pakuj te swoje do bagażnika i przyjeżdżaj udostępnię ci trochę miejsca do sadzenia A co tam ciekawego nakupiłaś? Truskawki mam w tym roku odmianę Honeoye one są chyba takie wcześniejsze, ale to dopiero pojedyncze sztuki.
Robinia cała w kwiatach
szafirek miękkolistny
krzew Mojżesza zakwitł w tym roku, szkoda że lawenda jeszcze nie kwitnie bo by ładnie razem wyglądały
firletka smółka
goździki
rutewka orlikolistna
bodziszek
obrazki włoskie - w jednym miejscu dopiero będą kwitły w drugim już kwiatek jest
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Iwonko, dopiero zaczynałaś, a już masz tyle fajnych wyrośniętych roślin Widzę, że spotkamy się u Tajki, poopowiadam Ci o moich zakupach i wypytam o Twoje Robinia już taka ładna, nie jest łamliwa? Moja była.. już jej nie ma
-
- 500p
- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Kontakt:
Iwonko piękne masz żurawki i wszystkie nazwane Bardzo mi się podoba szafirek miękko listny. może pamiętasz gdzie go kupiłaś?
- IWONA1311
Ula niby dopiero zaczynałam ale roślinki dość szybko rosną a i przybywa ich coraz więcej. Mam nadzieję że uda mi się przyjechać do Tajki, bo nadal nie wiem czy na 100% będę miała wolne. Moja robinia jak dotąd ani razu się nie połamała od wiatru a u mnie przecież ciągle wieje.
Beatko to tylko część moich żurawek, pokazałam tylko te nazwane a mam jeszcze sporo nn. Tego szafirka mam już kilka lat chyba kupiłam go w cebule.pl.
A to moje żurawki nn może ktoś jakąś rozpozna...
i jeszcze takie dwie nowe sadzonki
Beatko to tylko część moich żurawek, pokazałam tylko te nazwane a mam jeszcze sporo nn. Tego szafirka mam już kilka lat chyba kupiłam go w cebule.pl.
A to moje żurawki nn może ktoś jakąś rozpozna...
i jeszcze takie dwie nowe sadzonki
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Iwonko rzeczywiście żurawek to Ty nazbierałaś masz niezłą kolekcję
Pozdrawiam Zenek
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Iwonko, dawałaś mi kiedyś bylicę, czy pamiętasz jak się nazywała?
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko kolekcja żurawek imponująca. Moje o jasnych liściach są przypalone słońcem, trzeba będzie coś wymyśleć i do półcienia zabrać.
Zdjęć nowych nie robisz, z pewnością zapracowana jesteś, a ja do wnuczki zaczęłam jeździć.
Miłego dnia.
Zdjęć nowych nie robisz, z pewnością zapracowana jesteś, a ja do wnuczki zaczęłam jeździć.
Miłego dnia.
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko ależ u ciebie bogato w ciekawe roślinki
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- IWONA1311
Zenobiuszu a to jeszcze nie koniec bo ukorzeniają się następne i z pewnością będzie ich przybywać bo bardzo mi się podobają.
Ula pw
Tajeczko u mnie też słońce przypala żurawki o jasnych liściach ale ja niestety muszę zaczekać na troszkę cienia. Teraz jestem na urlopie ale co to za urlop jak co drugi dzień trzeba jeździć do Lublina. Dzisiaj znowu byłam z małym u chirurga na szczęście w tym tygodniu mamy kolejną wizytę dopiero w piątek.
Aga przecież takie ciekawe to ja najbardziej lubię
Mam dziś dla Was kilka zdjęć, juki będą kwitły na siedem, pięć będzie miało kwiaty
żylistek i w tym roku obsypał się kwiatami
piwonia
czosnek
bodziszek
przywrotnik
wiciokrzew
irysy
Ula pw
Tajeczko u mnie też słońce przypala żurawki o jasnych liściach ale ja niestety muszę zaczekać na troszkę cienia. Teraz jestem na urlopie ale co to za urlop jak co drugi dzień trzeba jeździć do Lublina. Dzisiaj znowu byłam z małym u chirurga na szczęście w tym tygodniu mamy kolejną wizytę dopiero w piątek.
Aga przecież takie ciekawe to ja najbardziej lubię
Mam dziś dla Was kilka zdjęć, juki będą kwitły na siedem, pięć będzie miało kwiaty
żylistek i w tym roku obsypał się kwiatami
piwonia
czosnek
bodziszek
przywrotnik
wiciokrzew
irysy
No i ładnie , u nas na 5 jukk kwitną tylko dwie a reszta została totalnie odmłodzona na wiosnę. Mają już prawie 20 lat stąd zabieg był konieczny. Pozdrawiamy .
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Iwonko witam serdecznie,wiem przerwa długa-zbyt długa i zaległości wiele ale warto poczekać by zobaczyć jak Twój ogród wydoroślał i wypiękniał.Wiele nowości przybyło,wiele się rozrosło, ogród nabrał charakteru-pięknie
- IWONA1311
Andrzej moje juki młode więc na razie nie potrzebują odmładzania ale jak będą miały tyle lat co Wasze....
Kasiu witaj faktycznie przerwę to miałaś zbyt długą, ja tez nie piszę teraz na forum regularnie ale staram się jak mogę. Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego ogródka ale jeszcze dużo czasu mi potrzeba aby był taki jak bym chciała.
Pierwszy raz zakwitła u mnie opuncja
trójsklepka
lawenda
liliowiec
Kasiu witaj faktycznie przerwę to miałaś zbyt długą, ja tez nie piszę teraz na forum regularnie ale staram się jak mogę. Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego ogródka ale jeszcze dużo czasu mi potrzeba aby był taki jak bym chciała.
Pierwszy raz zakwitła u mnie opuncja
trójsklepka
lawenda
liliowiec
- IWONA1311
Dla wszystkich odwiedzających mój ogródek (jeśli oczywiście ktoś tu jeszcze zagląda) dziś moje dzwoneczki