Identyfikacja róż - część 4
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Identyfikacja róż - część 4
typuję:
nr 2 Westerland
nr 4-5 Big Purle
nr 6 Carina
nr nr 6 Sisi
nr 2 Westerland
nr 4-5 Big Purle
nr 6 Carina
nr nr 6 Sisi
nr 7 Violette Perfume
Wow, po 2 latach taki efekt ja w tym roku posadziłam swoje pierwsze róże, jedna urosła mi w ciągu 5 miesięcy 2 m, ale ma tylko 4-5 pędów, reszcie troszkę wolniej idzie, zobaczymy jak będą wyglądać za rok 7 róż mam posadzonych naokoło altanki więc będą miały się na czym solidnie piąć, zależy mi na szybkim wzroście żeby sąsiad nam tam nie zaglądał haha a dwie Rosarium Uetersen mam jeszcze przy łuku i właśnie jedna z nich urosła mi już 2m, druga może z niecały 1m:) Koło altanki właśnie dosadziłam ponoć New dawn (bardzo bym chciała!) i dwie fioletowe. Pochwalę się, że róża, która posadziłam miesiąc temu puściła pierwszy pączek, jak się rozwinie to okaże się czy to rzeczywiście westerlandMugatka pisze:Dziękuje za identyfikację, to mogłoby się zgadzać Mam New Dawn
ROSARIUM tą różę sadziłam w maju 2013, więc już po 2 latach był efekt taki jak widać na zdjęciu
Sympatia była wsadzona jesienią 2012... bardzo szybko rosną te róże... polecam dobrze przemyśleć podpory, już na etapie sadzenia ...
ja zdecydowanie tego nie przemyślałam i teraz muszę to jakoś naprawić
I proszę o identyfikację tej oto róży. Kwiat duży pełny, pachnący
Ja też kupiłam w maju w Castoramie 2 doniczki oznaczone etykietą New Dawn. Z obydwu bardzo energicznie rośnie i kwitnie Rosarium U (w tym pierwszym sezonie urosły do ok 150 cm). Wtedy wzięłam też doniczkę oznaczoną jako Casanowa - wyrosła z niej Berolina. Nieco później kupiłam w Castoramie na ogrodzie zewnętrznym miniaturkę różyczki o takich prawie fioletowych kwiatach i wsadziłam ją do gruntu na działce - zobaczę czy przetrzyma zimę. Castorama ma teraz ( jak i miała wiosną ) róże z firmy In My Garden i chociaż ma wszystkie niby oznaczone odmianami to niestety absolutnie nie jest wiarygodna - wyrasta zupełnie co innego niż było podane na etykiecie!
Co to za cudo?
Witam wszystkich formumowiczów. Kupiłem w obi dwie róże po 7zł. Zgodnie z metką miała to być albo "Piccadilly" albo "Doris Tysterman". Wydaje mi się że to nie jest żadna z nich. To moja najładniejsza odmiana chciałbym dokupić więcej. Poniżej zdjęcia, wszystkie poza ostanim to dokładnie ta sama róża tylko w różnej fazie kwitnienia wygląda zupełnie inaczej. Kwiaty są bardzo duże. Ostatnie zdjęcie to druga którą kupiłem czy ta to Piccadilly???
Re: Co to za cudo?
Ta pierwsza to może być Pullman Orient Express
- wisia7
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Tara , to nie Bonica , ta róża miała dużo większe kwiaty i była wysoka.
- tara
a może poczciwa QUEEN ELIZABETH
http://aszka9-zielonyzaktek.blogspot.co ... chive.html
http://aszka9-zielonyzaktek.blogspot.co ... chive.html
- wisia7
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
QUEEN ELIZABETH jest bardziej podobna , może to ona , kupiłam ,wsadziłam , zobaczymy . Dziękuję bardzo.
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Proszę o pomoc, co to może byc za róża ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- tara
Wygląda jak Piano, może masz inne fotki mniej nasłonecznione?