Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Martusiu oglądając dzisiaj Twoje piękne dalie uświadomiłam sobie, ze jest to wynik ciężkiej pracy :D Przecież tyle karp to trzeba zwozić kilkoma taczkami ;:oj wiem, że masz sympatycznego pomocnika ale i tak większość prac spada na Ciebie :D
Mam nadzieję, że karpy zachowały się idealnie i będziemy oglądać coraz to piękniejsze okazy, bo Twoje dalie nie dość że mają śliczny kwiat to jeszcze są okazałe, co miałam okazję widzieć ;:219 Musimy się wymienić zimowitami bo mamy różne co ostatnio sama stwierdziłaś :D Biało w ogrodzie no to nabieramy sił dalej, więc dobrego odpoczynku i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Za oknem snieg a ja biegam po twoim słonecznym ogrodzie i mnie to lotto że zima wróciła. Rano spojrzałem na wysiane cleone i co widzę !Kiełkują :tan
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To zimowity Harlequin?
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

U mnie takie skromne kolory a u Ciebie pełna lata. ;:306 ;:306
Piękne wspominki, podziwiam, podziwiam. ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, i dobrze że lubię do Ciebie sobie zajrzeć, bo wiesz, ogród masz cudny, ale tym razem przypomniałam sobie, że nie kupiłam werbeny. Bo nie wierzę, że jakieś siewki przetrwały. :wit
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu a ta czerwona róża z białym maźnięciem to co to za odmiana?
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Również podpisuje się pod pytanie vimen.
Kupilam kiedyś czerwoną marketówkę i w tamtym sezonie właśnie dojrzałam na niej takie delikatne maźnięcia...Sama jestem ciekawa jej nazwy. Może mam tą samą... ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja dzisiaj mogłabym popracować, gdybym miała czas :roll:
Niestety mimo pięknego słoneczka musiałam pozałatwiać sprawy.
Chociaż może to i dobrze, że nie pracowałam, bo chyba jednak za zimno było.
Bardzo mi się podoba floks na drugim zdjęciu. Jak się nazywa?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu, Martusiu dziękuję wam za odpowiedź, znam mikołajka alpejskiego i płaskolistnego, ale ten jeszcze od nich ładniejszy.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Ewciu,u mnie jeszcze w zakątkach siedzi śnieg,ale w większości ogrodu go nie ma ,jak będziesz przesadzać kępę rudbekii to od razu ją podziel na małe kawałki i posadź obok co 20 cm i od razu będziesz mieć dużą kępę ,ja mam dużo mysz i nornic ,ale jakoś rudbekia sie trzyma ,ona dla mnie to taka mocna roślina ,na 5 zdjęciu od dołu to Zimowit jesienny,kwitnie jesienią ,ateraz wypuszcza liście ,które potem zasychają i wychodzą same kwiaty,mam nasiona klip Daggi mogę Ci wysłać,u mnie już wyszła sieweczka,ona jest jednoroczna,pozdrawiam :wit

Aniu,u mnie teraz śnieg prawie stopniał,ale w nocy są przymrozki i też jest biało od mrozu,a wspomnienia kolorowe i o to chodzi,żeby się nacieszyć tymi roślinkami ,bo za oknem ciągle smutno ,dużo jest pochmurnych dni,pozdrawiam ;:168

Marysiu,co do dali ,to czasem mój sympatyczny pomocnik zawiezie dod piwnicę ,ale jak go nie ma to jadę sama i też daję radę ,nie zaglądałam jeszcze do karp ,ale na dniach muszę doniczkować,bo wtedy dopiero pokazują co potrafią ,jak są troszkę podpędzone ,bo mają więcej czasu ,żeby się pięknie rozkrzewić ,zimowity swoje mi dałaś i jeden widzę zgnił,ale jeden jeszcze dycha ,może się utrzyma ,trochę sie poprawiło na polu to może trzeba sie zabrać do jakiejś roboty w ogrodzie ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Przemku,fajnie ,że Cleome kiełkuje ,bo ono czasem grymaśne i nie chce kiełkować ,aż się martwiłam ,ale jest dobrze,specjalnie zbierałam je po przymrozkach ,pozdrawiam :wit

Dorotko,nie wiem jaka to odmiana ,bo stara już u mnie ,może masz rację i taka jest ,zapisałam nazwę , :wit

Kasiu,wsadź nam wspomnienia to dopiero będą kolory ;:306 ,a teraz no cóż,szaro ,na rabatach większość śpi i niech się wyśpi :uszy ,pozdrawiam ;:168

Gosiu PEPSI,u mnie co roku tyle siewek ,że wyrzucam ,wiec myślę ,że i u Ciebie będą jak miałaś werbenę ,mam zapisane nasiona maków dla Ciebie to może jak będą siewki to dołożę,pozdrawiam :wit

Kasiu vimen,ta róża to That s Jazz,ciemnoczerwona pnąca 2-3 m ,bardzo pachnie ,kwitnie cały sezon :wit

Olu,opisałam Kasi wyżej,to jest róża pnąca,,pozdrawiam ;:196

Gosiu Margo2,,ja też nic jeszcze nie pracowałam w ogrodzie ,bo u mnie ciągle śnieg ,ale na dzisiejszy dzień stopniał,to może da się coś porobić ,jak mi się będzie chciało ;:306 ,ten floks to floks plamisty Delta :wit

Gosiu clem3 ten mikołajek to ma bardzo ładną rozetę liściową zupełnie jak agawa :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś spaceruję. :wit Kleome z hibiskusem bylinowym ślicznie się prezentuje, tak różne kształty kwiatów w jednym kolorze. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu to nie wsadziłaś zimowita do ziemi skoro widzisz że zgnił ;:oj moje już puszczają liście :?
Gdzie Ty ustawiasz te wszystkie doniczki z kaliami, przecież tego jest dużo ;:224 Miłego wieczoru ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Posyłam jeszcze trochę wspomnień ,bo w ogrodzie nic takiego nie ma ,więc niech nam świeci słoneczko.

Obrazek

Obrazek

Edge of Gold
Obrazek

Miskant chiński Apache ,niższy jak zebrinus i ma węższe listki i też jest zebrowany
Obrazek

rozchodnik o białych kwiatach
Obrazek

rozchodnik o zieponych pędach
Obrazek

rozchodnik o czerwonych pędach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek