Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4
- adamiec
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4
Piękna wiosna w Twoim ogródku , mnie dzisiaj powitał śnieg.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Lucynko. No właśnie u mnie tez śnieg . Ciekawa jestem jak u Ciebie . Pozdrawiam .
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Madzia się martwi że u Niej koron nie ma, ale u mnie też jeszcze nie wylazły. Ja też się trochę martwiłam, bo u innych już się pokzaują a u mnie cisza. Ale jak nie jestem sama, to może jeszcze jest czas i wylezą. Lucynko upragnionego Tobie życzę
-
- 50p
- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Lucynko. Widać u Ciebie już pomalutku wiosnę roślinki wystawiają noski jedne mocniej inne mniej. U mnie żąkile mają spore pąki może niedługo zakwitną.
Wczoraj posadziłam moje róże i piwonie z Benexu chociaż miały spore przyrosty, bojąc się przymrozków nakryłam wieczorem wszystko wiadrami i doniczkami. Mam nadzieję że coś z nich będzie.
Zrobiłabym trochę więcej ale zapowiedział mi się gości mój syn aby przedstawić mi swoją dziewczynę i oznajmić że w tym roku zostanę babcią.
Wczoraj wiosna ze słoneczkiem a dzisiaj rano biało za oknem teraz już śnieg powoli topnieje ale pewnie będzie trochę mokro więc zostaje sianie kwiatów
Wczoraj posadziłam moje róże i piwonie z Benexu chociaż miały spore przyrosty, bojąc się przymrozków nakryłam wieczorem wszystko wiadrami i doniczkami. Mam nadzieję że coś z nich będzie.
Zrobiłabym trochę więcej ale zapowiedział mi się gości mój syn aby przedstawić mi swoją dziewczynę i oznajmić że w tym roku zostanę babcią.
Wczoraj wiosna ze słoneczkiem a dzisiaj rano biało za oknem teraz już śnieg powoli topnieje ale pewnie będzie trochę mokro więc zostaje sianie kwiatów
Pozdrawiam Justyna
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Oj Lucynko, jak u Ciebie dużo roślinek obudziło się z zimowego snu. Moje rośliny to jakieś śpiochy. Ledwo dają znać że żyją, ale to dobrze bo w nocy ciągle mam przymrozki, w dzień zimne wiatry. Jakoś trzeba wytrzymać do maja. Sporo kwiatków nasiałaś. ładnie rosną. Ja sieję przede wszystkim zioła i warzywa. Już zaczyna mi brakować miejsca.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzień dobry, kochani.
Wczoraj przygotowałam działkę do wiosny, a wieczorem śnieg pobielił świat wokół mnie.
Cóż, w marcu jak w garncu. Ważne, że mrozu nie było i rano nawet najmniejszy ślad po śniegu nie pozostał.
Aniu - już nie mogę się doczekać kolorowych wiosennych kwiatów.
Maryniu - działki na terenie naszego ROD też nie tętnią jeszcze gwarem ludzkim.
Za zimno.
Ewelinko - roślinkom się spieszy, ale są stopowane niskimi temperaturami.
Gdy tylko dni i noce staną się cieplejsze, wiosna buchnie kwieciem.
Tereniu [tencia] -
Dorotko 71 - mam nadzieję, że dzisiaj i Tobie słonko zaświeciło.
Rafiku - no, powiedzmy ...
Izuniu - spokojnie, ja mam w dwóch miejscach serduszka, a pokazała się jedna roślinka w jednym miejscu, pozostałe jeszcze śpią.
Marysiu [Maska] - ale Ty jesteś domyślna. Właśnie to miałam na myśli. Zepsułaś mi zabawę, kochana, ale co tam. Raz będę wspaniałomyślna. Wybaczam Ci, ale stawiam jeden warunek. Pokaż, co tam w Twoim ogrodzie na świat wygląda.
Wczoraj wieczorem śnieg nie ominął i mojej okolicy, ale mrozu nie było i dzień jest nawet niezbyt ciemny, choć pozbawiony słoneczka.
Tak bardzo bym chciała zobaczyć już kolorowe rabaty.
Madziu - nie martw się o korony. Wyjdą i Twoje, tylko musisz cierpliwie poczekać. Moje w ubiegłym roku dużo później wyszły, niż u innych, a potem bardzo ładnie i długo kwitły.
Tereniu [TerDob] - wieczorem i w nocy u mnie też nasypało białego puchu, ale rano nawet śladu po nim nie było.
Dzisiaj mam niezłą pogodę, choć ciepło nie jest.
Iwonko [00..] - bardzo jestem ciekawa Twoich wrażeń w związku z wizytą na działeczce.
Pobiegnę do Twojego wątku, to zapewne się dowiem.
Do zobaczenia u Ciebie.
Irenko - niech ten śnieg wreszcie spadnie do końca i ustąpi miejsca słoneczku.
Dłuży się już to zimne przedwiośnie.
Zuziu - wyjdą korony i u Madzi, i u Ciebie, i u wszystkich innych. Trzeba tylko chwilę poczekać.
Słonka nie mam, ale pułap chmur wysoki i jest dosyć jasno.
Justysiu - gratuluję, babciu.
Prace na działkach i w ogrodach nabierają tempa i bardzo dobrze, bo może zima się wystraszy i ustąpi miejsca wiośnie.
Danusiu - roślinkom spieszy się do świata, ale dopóki temperatury będą niskie, nie należy spodziewać się pełnych kwitnień.
Trochę boję się o swoje sieweczki, one potrzebują słońca, a mało jest słonecznych dni.
Wczoraj przygotowałam działkę do wiosny, a wieczorem śnieg pobielił świat wokół mnie.
Cóż, w marcu jak w garncu. Ważne, że mrozu nie było i rano nawet najmniejszy ślad po śniegu nie pozostał.
Aniu - już nie mogę się doczekać kolorowych wiosennych kwiatów.
Maryniu - działki na terenie naszego ROD też nie tętnią jeszcze gwarem ludzkim.
Za zimno.
Ewelinko - roślinkom się spieszy, ale są stopowane niskimi temperaturami.
Gdy tylko dni i noce staną się cieplejsze, wiosna buchnie kwieciem.
Tereniu [tencia] -
Dorotko 71 - mam nadzieję, że dzisiaj i Tobie słonko zaświeciło.
Rafiku - no, powiedzmy ...
Izuniu - spokojnie, ja mam w dwóch miejscach serduszka, a pokazała się jedna roślinka w jednym miejscu, pozostałe jeszcze śpią.
Marysiu [Maska] - ale Ty jesteś domyślna. Właśnie to miałam na myśli. Zepsułaś mi zabawę, kochana, ale co tam. Raz będę wspaniałomyślna. Wybaczam Ci, ale stawiam jeden warunek. Pokaż, co tam w Twoim ogrodzie na świat wygląda.
Wczoraj wieczorem śnieg nie ominął i mojej okolicy, ale mrozu nie było i dzień jest nawet niezbyt ciemny, choć pozbawiony słoneczka.
Tak bardzo bym chciała zobaczyć już kolorowe rabaty.
Madziu - nie martw się o korony. Wyjdą i Twoje, tylko musisz cierpliwie poczekać. Moje w ubiegłym roku dużo później wyszły, niż u innych, a potem bardzo ładnie i długo kwitły.
Tereniu [TerDob] - wieczorem i w nocy u mnie też nasypało białego puchu, ale rano nawet śladu po nim nie było.
Dzisiaj mam niezłą pogodę, choć ciepło nie jest.
Iwonko [00..] - bardzo jestem ciekawa Twoich wrażeń w związku z wizytą na działeczce.
Pobiegnę do Twojego wątku, to zapewne się dowiem.
Do zobaczenia u Ciebie.
Irenko - niech ten śnieg wreszcie spadnie do końca i ustąpi miejsca słoneczku.
Dłuży się już to zimne przedwiośnie.
Zuziu - wyjdą korony i u Madzi, i u Ciebie, i u wszystkich innych. Trzeba tylko chwilę poczekać.
Słonka nie mam, ale pułap chmur wysoki i jest dosyć jasno.
Justysiu - gratuluję, babciu.
Prace na działkach i w ogrodach nabierają tempa i bardzo dobrze, bo może zima się wystraszy i ustąpi miejsca wiośnie.
Danusiu - roślinkom spieszy się do świata, ale dopóki temperatury będą niskie, nie należy spodziewać się pełnych kwitnień.
Trochę boję się o swoje sieweczki, one potrzebują słońca, a mało jest słonecznych dni.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Hej, Lucynko, jak można normalnie do Ciebie trafić? Bo ja chodzę ogródkami, poprzez poprzednie wątki.... A może czegoś nie zauważam?
-
Izuniu - może napiszę, jak ja trafiam, bo inaczej nie potrafię.
Wchodzę na główną stronę Forum Ogrodniczego, klikam na str. pt. "Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW", po czym znajduję interesujący mnie wątek, np. mój: "Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz.4", klikam na stronę, która mnie interesuję i już.
Wybacz, jeśli nie dość dokładnie wyjaśniłam, ale naprawdę inaczej nie umiem. Ja dopiero od ok. półtora roku korzystam z komputera i nie ogarniam jeszcze wszystkich jego zawiłości.
Wchodzę na główną stronę Forum Ogrodniczego, klikam na str. pt. "Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW", po czym znajduję interesujący mnie wątek, np. mój: "Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz.4", klikam na stronę, która mnie interesuję i już.
Wybacz, jeśli nie dość dokładnie wyjaśniłam, ale naprawdę inaczej nie umiem. Ja dopiero od ok. półtora roku korzystam z komputera i nie ogarniam jeszcze wszystkich jego zawiłości.
Pozdrawiam. Lucyna
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Lucynko, pozwolisz że odpowiem Izie? W momencie, gdy zalogujesz się na głównej stronie, to po prawej stronie na górze znajdziesz "Wątki z Twoimi postami". I wtedy wyświetlą się wszystkie wątki, w których zostawiłaś swój ślad, czyli coś napisałaś. Tak chyba jest najprościej
-
Izuniu - cieszę się z obu wiadomości.
Pozdrawiam. Lucyna
-
Dziękuję Ci bardzo - Iwonko 1
Ja ciągle jeszcze jestem opóźniona w rozwoju, mimo że mam syna, świetnego informatyka - programistę.
Jakoś się w niego nie wrodziłam.
Ja ciągle jeszcze jestem opóźniona w rozwoju, mimo że mam syna, świetnego informatyka - programistę.
Jakoś się w niego nie wrodziłam.
Pozdrawiam. Lucyna
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Wiesz Lucynko przez ten brak słonka to niestety ale ketmia zmienna mi padła, znaczy siewki, nie wytrzymały okno mam na północnym wschodzie, nie jest to dobre miejsce na siewki, więc moje mają zawsze od samego początku przeprawę i zaprawę, które wytrzymają, te są silne
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Właśnie się zorientowałam, że masz nowy wątek.
Mówią, że lepiej późno, niż wcale
Mówią, że lepiej późno, niż wcale