Ogródek Gosi cz. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 16

Post »

Witaj Małgosiu :wit .Brawo ;:138 , napracowałaś się i fajnie to wygląda ;:108 . Masz rację zakładanie trawnika jest męczące i potem trzeba go pielęgnować bo inaczej cały trud idzie na marne ;:222 . Niestety piękny trawnik to nie lada wyczyn i mnóstwo zachodu. Ja przyznaję się bez bicia, że mi się twego nie chce robić na ten moment. Może kiedyś jak ostatecznie zrobię rabaty to posieję wszędzie nową trawę ale póki co nie ma sensu. Przy obrzeżach też trzeba niestety trochę się napracować ale powoli do przodu. Trzymam kciuki i pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Gosiu jestem pod ogromnym wrażeniem ;:108 .Świetna robota ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu rudbekie, astry i zatrwian, kwiaty jesieni pokazałaś. :) Tak by się jeszcze chciało zatrzymać lato. ;:108 Jak większość kobiet, na emeryturze wynajdziesz sobie tysiąc zajęć, na pewno nie będziesz siedzieć przed telewizorem. Tak więc na wolny czas nie ma co liczyć. :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

I znowu mnie tydzień nie było
Nie mam pojęcia co się z tym czasem dzieje. W zeszłym roku aż tak źle nie było, ale ale
Skończyłam trawnik ;:138
Przy wydatnej pomocy m. Gdyby nie on jeszcze kończyłabym ze 2 dni. Jednak co męska ręka to, męska
Jestem bardzo zadowolona, bo to pierwsze tak wielkie zaangażowanie jego w prace ogrodowe.
I to nie poprosiłam o pomoc, tylko on sqam dzisiaj mnie gonił, mimo, że byłam lekko zmęczona po pracy
Ale udało się i nareszcie będę mogła zająć się czymś inny
Czyli strzyżeniem żywopłotu i czereśni.
I na ten rok wszelkie większe prace uważać będę za zakończone.

Gosiu, zaglądasz ;:196
Nie załamuj mnie z tym czasem. No może i masz rację, bo przecież Ty się wcale nie odzywasz

Aniu, ja swojego kłosowca nie okrywałam, a zima sama wiesz jaka była. Zresztą on się rewelacyjnie sieje. Także zawsze będziesz coś miała.

Kasiu, sama wiesz czym to zostało okupione. W tym roku wszelkie życie towarzyskie zostało zawieszone na kołek. Może nie całkiem, ale wyjazdy tak, bo szkoda mi było czasu, a zresztą sił brak.

Ewo, u mnie ogród cały jest mój. M. bardzo często wyjeżdża nie mogę liczyć na jego pomoc. Ja też mam za dużo trawnika, ale jeśli ma być, to niech będzie ładny. Wiem, że to najgorszy kawałek ogrodu do utrzymania, ale trudno. Teraz to już będzie z górki. No i porobiłam w tym roku masę ułatwień. Przede wszystkim nawadnianie, to mi odejmie połowę prac.
Także w przyszłym roku tylko pielęgnacja rabat mi zostanie
No chyba, że znowu coś mi strzeli do głowy ;:224

Lucynko, przepraszam, że dopiero teraz, ale bardzo Ci dziękuję za odwiedziny
Bardzo miło spędziłam czas. Mam nadzieję, ze ogród nie wyglądał gorzej niż na zdjęciach.
Moje rabaty nie są aż tak ładnie zaaranżowane jak u innych dziewczyn. Ja za bardzo kocham rośliny.
Pamiętaj, że roślinki czekają na Ciebie i jeśli wyrazisz chęć to zapraszam.
Nie nalegałam na to, żebyście coś zabierały, bo faktycznie nie czas po temu, a po drugie ja sama nie lubię dostawać coś na siłe, więc odpuściłam
Za to bukiet był śliczny
Czy wiesz, że ja nie ścinam kwiatów do wazonu? Za bardzo mi ich szkoda ruszać z ogrodu
Bardzo dziękuję za pozdrowienia od Marysi ;:196

Ewelinko, ja maiłam taki sam trawnik jak Ty przez kilka lat. Dopiero jak już zapadła decyzja, że nie będę go drastycznie zmniejszała postanowiłam wziąć się za niego
Może ja nie umiem siedzieć w miejscu?
Obrzeża też zaczęłam robić dopiero jak ustaliłam kształt rabat. Także wszystko przed Tobą
Chociaż jeśli spełni się twoje marzenie, to raczej nowego trawnika długo mieć nie będziesz ;:306

Aniu, trochę się napracowałam, ale myślę, że było warto ;:173

Soniu, to nie zatrwian, to krwawnik. Ale faktycznie jak się mu przyjrzałam, to na zdjęciach tak wygląda
W sumie to ja nie liczę na takie totalne lenistwo, ale na to, że czas trochę zwolni i że będę mogła robić wszystko to co robie teraz, ale przez cały dzień.
Teraz mam tylko 2, 3 godziny w tygodniu, jak dobrze pójdzie, a i weekendy czasem nie są najlepsze.
Najważniejsze, że posuwam się do przodu i mam nadzieje, że przyszły ro będzie lepszy

Tak jak już się chyba domyślacie w sobotę miałam przemiłych gości: Lucynkę z m. i Renatkę Renzal, która ostatnio bardzo się opuściła w bytności na forum, ale mam nadzieje, że jesienią nadrobi.
Jak zwykle czas minął za szybko. Ale liczę na kolejne spotkania

A tymczasem kolejne zdjęcia z mojego ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Gosiu coraz piękniejsza trawiasta rabata, ;:215 jeszcze kolor rozchodników się w pełni pokaże, będzie cudnie. ;:oj Ja nie mogę się cieszyć miskantami w tym roku. ;:174 M trzeba dać trochę czasu na zaangażowanie się w prace ogrodowe. ;:108 Jak zobaczyłam, jak mój wyrywa chwasty w trawniku, to zamarłam z wrażenia. :shock:
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 18:37

Post »

Margo2 pisze: Gosiu, zaglądasz ;:196
Nie załamuj mnie z tym czasem. No może i masz rację, bo przecież Ty się wcale nie odzywasz
Nie odzywam się ale zaglądam. Mój trawnik ;:222 . Więc Ci zazdroszczę że masz pomocnika, bo moi ;:185 ;:223 ;:98
Pozdrawiam. Gosia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Margo2 pisze:Geniu, a Ty jak zwykle w podróży :D
W tym roku byłam tylko na zlocie i u Izy. I na tym koniec. Za bardzo jestem zmęczona
A ja byłam tylko na Zlocie na Słowacji u Grażynki-kogry przy okazji powrotu do domu .
Nadal pięknie u Ciebie ogród wygląda .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu, coraz piękniejsza, tylko też coraz ciaśniejsza.
Trzeba będzie przerzedzać. Miskant już się tak rozrósł, że niedługo pochłonie połowę rabaty
To jedyny miskant, który mi przetrwał. Reszta wymarzła.
Widać, że trawkom tutaj dobrze
No ja też jestem w szoku, że mój m. się zaangażował. Teraz biega ze szlauchem i podlewa kilka razy dziennie. ;:306

Gosiu, a jak ma wyglądać, jeśli tylko Ty pracujesz? Teraz to nawet odwiedzić Cię nie można, Iza pytała ostatnio o Ciebie
Mój pomocnik nowonawrócony. I nie mam pojęcia ile mu zapału starczy.

Geniu, obiecuję sobie, żę w przyszłym roku wybiorę się do Ciebie, ale na razie nie będę planowała, bo znowu nic nie wyjdzie jak w tym roku :(

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 18:37

Post »

Margo2 pisze: Gosiu, a jak ma wyglądać, jeśli tylko Ty pracujesz? Teraz to nawet odwiedzić Cię nie można, Iza pytała ostatnio o Ciebie
Mój pomocnik nowonawrócony. I nie mam pojęcia ile mu zapału starczy.
Dlaczego nie można? Zapraszam serdecznie.
Wnuk zapowiedział się na jutro. Może trochę odchwaści ogród?
Pozdrawiam. Gosia
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Gosiu na zdjęciach widać,że cel został osiągnięty ! ;:63 Trawniczek jak z żurnala , baba :) jak się uprze to wszystko potrafi! Tobie się udało! ;:333

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Gosiu :wit
Przez dłuższą chwilę zatrzymałam się na twoich abatach.Pięknie ci to wszystko wyszło.Połączenia piętrowe pięknie ukwiecone. ;:63 ;:63
Szkoda,że to lato juz chyli się :D
Róze, jeżówk wciąż piękne ;:173
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Małgosiu brawo za trawnik, bardzo fajnie , że miałaś pomocnika i skonczylas. Teraz wygląda fajnie i będzie coraz ładniejszy. Masz rację ja na porządny trawnik poczekam kilka lat na pewno ;:306. Rabaty masz ładne i rzeczywiście miejscami robi się ciasno ;:108. No cóż , przesadzanie to fajne zajęcie ;:306. Pozdrawiam serdecznie :wit.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witaj, Gosiu!
Zupełnie inaczej ogląda się zdjęcia po wizycie w ogrodzie. ;:108
Patrząc na kolejne fragmenty rabat ma się ogląd całości. A całość prezentuje się fantastycznie. ;:215 ;:215
Fajnie, że M się włącza do pomocy w ogrodzie, ;:333 bo gdy tak sobie popatrzyłam na efekty Twojej pracy, to sobie pomyślałam, że jeszcze trochę takiego wysiłku i znielubisz swój ogród. ;:7
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Hosty wyściełasz igłami sosnowymi, czy same tak spadły?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło, że do mnie zaglądacie mimo, że nie bywam ostatnio często na forum. Jakoś ciągle brak czasu, a może nawet chęci na cokolwiek.
\Całe szczęście w ten weekend bardzo odpoczęłam. Praktycznie nic nie robiłam, ani w domu, ani w ogrodzie, oprócz podlewania. Ale dzięki rozłożonym liniom wystarczy tylko poprzekładać węże i rabaty podlane. Tylko trzeba pamiętać, żeby wodę zakręcić :D

Małgosiu,
ale to już inaczej jak nie jesteś sama. Jakoś tak inaczej
Ale jak będę miała chwilkę to może wpadnę

Maryniu, masz rację. Nikt nie wierzył, żę będę miała ładny trawnik. Na pewno byłby ładniejszy, gdybym nawiozła lepszej ziemi. Teraz przy tych upałach trzeba ciągle podlewać, ale ja i tak się cieszę

Aniu, ja w tym roku już miałam schyłek energii i tak naprawdę to marzyłam o końcu sezonu. Byłam za bardzo zmęczona. Za dużo wzięłam na siebie. Po tym weekendzie odpoczęłam i nabieram powoli znowu chęci na ogród.
Rabaty piętrowe to ciągle moje marzenie. Ciągle nad nimi pracuję

Ewelinko, marzy mi się etap przesadzania, dzielenia i tylko. W tym roku przegięłam. A wiek już coraz bardziej daje się we znaki. Mam nadzieje, że teraz tak już tylko będzie wyglądała moja praca w ogrodzie. Ty masz jeszcze sporo przed sobą, ale na pewno dasz radę, szczególnie kiedy będziesz miała pomoc. :D

Lucynko, prawie tak było. Byłam już bardzo zmęczona. Ale teraz mam nadzieję, że powoli będzie coraz lepiej. Jak wiesz jeszcze trochę przede mną. Zaczęłam cięcie żywopłotu. Ale robię to powoli, więc zajmnie mi to trochę czasu. No i jeszcze czereśnia. Tak naprawdę czekam na lepszą pogodę, bo ta do prac się nie nadaje. Za gorąco.

Wandziu, to naturalny opad, bo hosty rosną pod sosną. Igliwie musze znbierać co roku, bo zakryłoby wszystkie rośliny.
Robię to wiosną.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”