Hacjenda Anego - bardziej różana.
- kasia100780
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Hacjenda Anego - bardziej różana.
Mniam pieczonka, jutro wyciągne mój kociołek z szopki, trzeba go przygotować do sezonu
Kurczaki apetycznie tańcują.
Róże cudne
Kurczaki apetycznie tańcują.
Róże cudne
Ale tak na surowo?A to mój inny sztandarowy posiłek
Ale kwiecie Brak słów, żeby to opisać
Dziękuję za dzielenie się obserwacją pszczółek
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Moniko!
Pokazałem skład owej potrawy.
No to masz jeszcze pszczółki
Kasiu - ogród mamy 12 lat, ale różany zaczął się robić dwa lata temu - to przez "forumki"
Pokazałem skład owej potrawy.
No to masz jeszcze pszczółki
Kasiu - ogród mamy 12 lat, ale różany zaczął się robić dwa lata temu - to przez "forumki"
Dwa lata temu i takie wielkie róże Ci porosły i tyle? Fotomontaż jak nic
dorodna pszczółka na sasance
No dobrz, żarty na bok, bo zostanę wyproszona
a tu takie przysmaki, naleweczki, wędzone kuraki, piękne kwiecie, szkoda by było
dorodna pszczółka na sasance
No dobrz, żarty na bok, bo zostanę wyproszona
a tu takie przysmaki, naleweczki, wędzone kuraki, piękne kwiecie, szkoda by było
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- any57
Na sasance .... pszczółki
Róże ... każdego roku od ziemi odbijają i dlatego dobrze się mają
Na zdjęciu jest szpaler ok 5 metrowy, w zbliżeniu - dlatego wygląda na gęstwinę
No dobra! Różowa RU przyszła razem z nami 12 lat temu, ale 3 lata temu wymarzła do samej ziemi.
Róże ... każdego roku od ziemi odbijają i dlatego dobrze się mają
Na zdjęciu jest szpaler ok 5 metrowy, w zbliżeniu - dlatego wygląda na gęstwinę
No dobra! Różowa RU przyszła razem z nami 12 lat temu, ale 3 lata temu wymarzła do samej ziemi.
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Jak dwa lata na róże to pełen szacun
- any57
Kasiu - dwa lata temu zaczął robić się różany, ale kilka ich już rosło - byle gdzie i byle jak.
Dwa lata temu się nauczyłem i uczę się nadal, a róż z kilku, zrobiło się ponad 70
I to jeszcze nie jest koniec
Dwa lata temu się nauczyłem i uczę się nadal, a róż z kilku, zrobiło się ponad 70
I to jeszcze nie jest koniec
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Andrzej no co ty to ja u siebie naliczyłam ich tylko 70 w tym roku reszta odeszła a miałam ich ponad setkę .Robiłeś może sadzonkę czy odkład z tej żółtopomarańczowej azalii wielkokwiatowej.Ach ogródek Anusi jak dawno tam nie byłam pozostało tylko wspomnienie
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Andrzeju.sasanki pięknie się już rozkwitly. Moje jeszcze nie.
Dziękuję za piękne zdjatko RU.
O widzisz i mam co do niej pytanie. No też ją mam i jest nie przycinana. A ty swoją przycinasz ? Moja ma ze 3 pędy po 2,5 m i ze 3 ,4 takie po 1 m.I co z nią zrobić? Przyciąć Ale jak? Czy zostawić?
Dziękuję za piękne zdjatko RU.
O widzisz i mam co do niej pytanie. No też ją mam i jest nie przycinana. A ty swoją przycinasz ? Moja ma ze 3 pędy po 2,5 m i ze 3 ,4 takie po 1 m.I co z nią zrobić? Przyciąć Ale jak? Czy zostawić?
- any57
No to Jadziu będę musiał policzyć te róże - kiedyś było ich ok 70 (nie liczyłem takich samych rosnących w grupie) i trochę jednak przybyło
Nie myślałem o sadzonkach azalii, ale popatrzyłem - niestety żółta nie ma odrostów, ale z to ta pomarańczowa wypuszcza z ziemi parę młodych pędów.
Aniu mamy podobną ilość pędów RU
U nas są 3 stare i 4-5 młodych.
Zazwyczaj przycinałem je ok 30 cm od końca kratki, ale dwa lata temu usłyszałem, by pędy rozpinać poziomo. Wtedy wyciąłem te stare rozgałęzione, a młode porozpinałem poziomo i ... taki efekt miałem jak na zdjęciu.
Teraz zostawiłem je tak ułożone, ale wszystkie odrosty od nich obciąłem za pierwszym oczkiem (czasem drugim) i ... znowu będzie gęstwina
Nie myślałem o sadzonkach azalii, ale popatrzyłem - niestety żółta nie ma odrostów, ale z to ta pomarańczowa wypuszcza z ziemi parę młodych pędów.
Aniu mamy podobną ilość pędów RU
U nas są 3 stare i 4-5 młodych.
Zazwyczaj przycinałem je ok 30 cm od końca kratki, ale dwa lata temu usłyszałem, by pędy rozpinać poziomo. Wtedy wyciąłem te stare rozgałęzione, a młode porozpinałem poziomo i ... taki efekt miałem jak na zdjęciu.
Teraz zostawiłem je tak ułożone, ale wszystkie odrosty od nich obciąłem za pierwszym oczkiem (czasem drugim) i ... znowu będzie gęstwina
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Wow Andrzej azalie prezentują się pięknie szkoda, że żółta nie ma odrostów. Kącik wyglądał zacnie
- any57
Mariuszu, przed chorobą różaną, chorowałem różanecznikowo i z 6 posiadanych zrobiło się ... 18
Miało być więcej, ale wtedy na targach spotkałem znajome forumnki i ... zaczęła się rozmowa o różach i mi się wtedy odmieniło
Miało być więcej, ale wtedy na targach spotkałem znajome forumnki i ... zaczęła się rozmowa o różach i mi się wtedy odmieniło
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Andrzeju moze znalazłyby się jakieś nieprzydatne odrosty z tej oranżowej azalii Ten pan z ostatniej fotki niczego sobie pozwala sobie na istne szaleństwo .Mój jegomość w tym roku ścięty prawie do parteru, no niskiego pierwszego piętra No widzisz i po co spotkałeś takie forumki co odwróciły Twój tok myślenia z Rh, też na r tylko ,że róże .Twój mój Palibin super się sprawuje ma takie tłuściutkie pąki