Kolejny rok zmagań w ogrodzie - 2017
Re: Kolejny rok zmagań w ogrodzie - 2017
Lucynko sypie się wszystko... Brak czasu, zeby całość ogarnąć. No i środków niestety. Różyczka już kwitnie na całego - dodatkowe podpory by jej się przydały, ale nie ma kto zrobić. A mnie szczerze mówiąc brak na nie pomysłu.
Marysiu nie przejmuj się - u mnie nic nie straciłaś Ja sobie podczytuję inne watki, ale na pisanie zupełnie nie mam weny.
Skalniak zupełnie mi zarósł - nie wiem kiedy doprowadzę go do ładu...
Kalinka posadzona w zeszłym roku całkiem nieźle się sprawiła
Robili w mieście akcję oddawania elektrośmieci za roślinki. Akurat zepsuła się lodówka, więc było co im zawieźć Wzięłam sobie małą azalię, bukszpanika i złotą trzmielinę.
Zakwitł sobie taki wypierdek.
Krzewuszka i choiysa za blisko siebie posadzone, ale tworzą piękne barwy narodowe - szkoda tylko, że nie mogę przesłać Wam tego zapachu choiysy....
Kwitnie też kielichowiec wonny, ale ta odmiana ma nędzne kwiaty - liście są ładniejsze.
Clematis Vyvyan Pennell chyba podmarzł w fazie pąka, bo zmienił zupełnie kolor.
Za to duet clematisów Blue Light i Kaiser bardzo udany.
Asao też sie w tym roku postarał mimo ciężkich warunków.
Jeszcze jeden zapóźniony narcyz.
Pszczółki zamurowały mnóstwo rurek trzcinowych, tylko kilka rdestowych. Papierowych nawet nie tknęły...
Marysiu nie przejmuj się - u mnie nic nie straciłaś Ja sobie podczytuję inne watki, ale na pisanie zupełnie nie mam weny.
Skalniak zupełnie mi zarósł - nie wiem kiedy doprowadzę go do ładu...
Kalinka posadzona w zeszłym roku całkiem nieźle się sprawiła
Robili w mieście akcję oddawania elektrośmieci za roślinki. Akurat zepsuła się lodówka, więc było co im zawieźć Wzięłam sobie małą azalię, bukszpanika i złotą trzmielinę.
Zakwitł sobie taki wypierdek.
Krzewuszka i choiysa za blisko siebie posadzone, ale tworzą piękne barwy narodowe - szkoda tylko, że nie mogę przesłać Wam tego zapachu choiysy....
Kwitnie też kielichowiec wonny, ale ta odmiana ma nędzne kwiaty - liście są ładniejsze.
Clematis Vyvyan Pennell chyba podmarzł w fazie pąka, bo zmienił zupełnie kolor.
Za to duet clematisów Blue Light i Kaiser bardzo udany.
Asao też sie w tym roku postarał mimo ciężkich warunków.
Jeszcze jeden zapóźniony narcyz.
Pszczółki zamurowały mnóstwo rurek trzcinowych, tylko kilka rdestowych. Papierowych nawet nie tknęły...
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ u Cieb ie pięknie, kolorowo, ile roślinek. A powojniki, cudne, ostatnio zachwycam się nimi W Wojsławicach już drugi raz spotkałam Rudą , która jest z Warszawy. W ub. r. była też u mnie , tak ,że ludzie jaką naprawdę z daleka do Wojsławic
Widzę . ze kwitni Ci kielichowiec Wonny, ależ tam jest cudny kielichowiec, hybryda teho Wonnego, piękne duże kwiaty i bardziej czerwone, ale on jest strasznie dro0gi. W tym roku widzę ,że pierwszy raz zawiązuje nasiona, to może jesienią podbiorę
Widzę . ze kwitni Ci kielichowiec Wonny, ależ tam jest cudny kielichowiec, hybryda teho Wonnego, piękne duże kwiaty i bardziej czerwone, ale on jest strasznie dro0gi. W tym roku widzę ,że pierwszy raz zawiązuje nasiona, to może jesienią podbiorę
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Właśnie myślałam, że moje murarki mnie opuściły, a tu z nastaniem ciepłych dni się uaktywniły i miło brzęczą, żeby nie powiedzieć, że bzykają ;-)
A ja dlatego skalniak zlikwidowałam, bo wiecznie zarastał, musiałam go pielić widelcem. Zrezygnowałam, posadziłam róże, skalniak wrzuciłam ... do doniczki!
A ja dlatego skalniak zlikwidowałam, bo wiecznie zarastał, musiałam go pielić widelcem. Zrezygnowałam, posadziłam róże, skalniak wrzuciłam ... do doniczki!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Karolka powojniki są cudowne - ciągle mi ich mało i ciągle kombinuję gdzie posadzić nowe Muszę pogadać z Rudą, to moze następnym razem się z nią wybiorę. W Rogowie mają ogromny pachnący Kielichowiec plenny - jest bardzo podobny, ale kwiatki ma ładniejsze od mojego i cudnie pachną. Nawet nie jest bardzo drogi, wiec następnym razem może sie skuszę A nasionka bierz - chętnych pewnie będzie wielu na czele ze mną
clematisy Niobe i Teshio
The President i Henryi
Różyczka pnąca w patriotycznym duecie z powojnikiem Henryi.
Miłko u mnie już prawie nie ma murarek - zostawiły po sobie zamurowane rurki. U mnie tak łatwo nie da się zlikwidować skalniaka. Pod kamieniami i ziemią jest gruz, a pod nim ogromny pniak po orzechu włoskim. Więc nawet jakbym wszystko zdjęła z wierzchu, to zostałabym z pniakiem...
clematisy Proteus i Dzieci Warszawy
clematisy Niobe i Teshio
The President i Henryi
Różyczka pnąca w patriotycznym duecie z powojnikiem Henryi.
Miłko u mnie już prawie nie ma murarek - zostawiły po sobie zamurowane rurki. U mnie tak łatwo nie da się zlikwidować skalniaka. Pod kamieniami i ziemią jest gruz, a pod nim ogromny pniak po orzechu włoskim. Więc nawet jakbym wszystko zdjęła z wierzchu, to zostałabym z pniakiem...
clematisy Proteus i Dzieci Warszawy
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Kasiu biały rododendron przepiękny. Jeszcze o narcyzach muszę napisać, ale wspaniała kolekcja. Kiedy Ty to obrabiasz, dalie, narcyzy, powojniki i cała reszta. Świetna akcja z wymianą elektrośmieci na rośliny. Lilie w donicach piękne, ale ile to pracy kosztuje. Urazów po upadku nie bagatelizuj, czasem późna diagnoza może utrudnić całkowite wyleczenie. Murarek zazdroszczę, wspaniale się zadomowiły. Dużo czasu na prace ogrodowe.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Powojników to Ty masz sporo.
Ja jakoś nie mam pomysłu na ich sadzenie.
Ja jakoś nie mam pomysłu na ich sadzenie.
Kasiu, powojnik Proteus wygląda z daleka jak piwonie Piękny kolorek i kształt kwiatu
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Prześliczne powojniki, co jeden ładniejszy
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Kasiu, podziwiam Twoją kolekcję clematisów.
Masz naprawdę ładne okazy.
Masz naprawdę ładne okazy.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Clematisy cudne, ja dopiero zaczynam z nimi przygodę, to u mnie małe, ale kiedyś..... nasionka w Wojsłąwicach zbieram jakie tylko mogę, aż mnie Stasiu strofuje bo się za mnie wstydzi . Oczywiście robię to dyskretnie, przecież niczego nie uszkadzam Ja mam jeszcze kielichowca chińskiego ,jest cudny , ale wiosną przesadziłam i wygląda marnie , nie ma czego pokazywać , muszę znowu przesadzić bardziej jednak w cień a nie na plażę , nie spodobało mu się to
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Kasiu rzeczywiście masz kolekcję clematisów a Proteus niesamowity! chociaż Henryi też urodziwy, coś dzisiaj białe mnie urzekają!
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Ładne masz powojniki . Proteus taki pełny , cudny . Mój kwitnie tylko pojedynczymi lub podwójnymi kwiatami. Jeszcze taki jak u Ciebie nigdy nie był . Mnóstwo różnego kwiecia u Ciebie . Jest na czym oko zawiesić a to cieszy . Pozdrawiam .
- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
No jakimś cudem trafiłam do tego wątku zanim cały ogarnę trochę potrwa ,ale te smardze mnie normalnie oczarowały