w kwiaciarni to ja widzialam za 55 zł! ale był naprawde wyrosniety, ja to najpierw musze sie sprawdzic czy nadaje sie do hodowli storczyków , dopiero pózniej będę mogła troche zaszaleć i kupić juz naprawde niezłe okazy!
no i musze zacząć przeglądac ulotki!u mnie w miescie to tylko te mniejsze markety sa:tesco,biedronka,netto no i praktiker, także będę musiała wyczaić kiedy sie w nich pojawia storczyki
a ja nie mam żadnego wyboru. tylko w kwiaciarniach są storczyki. najczęściej kupuję na wystawach. mam pare z obi (ostatnio byłam tam w maju zeszłego roku), kilka z kwiaciarni...
Witaj Asieńko. Ja teraz już nie mam za bardzo czasu na forum, ale w miarę możliwości przybiegam tu i tam się przywitać. Tobie przyszłam dzisiaj pożyczyć spokojnej nocy i miłego odpoczynku w weekend. Buziaki. pa :P :P :P :P
Orionko, czy Ty swoje storczyki podlewasz poprzez kąpiele? Jeśli tak, to ile wlewasz wody do takiego naczynia, w którym je wstawiasz i jak długo je tak trzymasz w wodzie?
Szamanko wlewam wodę do osłonki tak, że jest prawie na równi z końcem doniczki w której jest storczyk. Storczyki trzymam w wodzie nawet pół dnia.
Te zdjęcia które wstawiałam z nowymi korzonkami, to zdjęcia storczyków uprawianych inną metodą, tzn. taką w której storczyki cały czas są w wodzie.