Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
Re: Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
Oj, Marto, to prawda Wiosna dopiero kusi, jeszcze nie pokazała swych najlepszych stron, ale ja właśnie oczekuję na iglaczkowe przyrosty
Edytko, witaj! Właśnie wczoraj przycięłam lawendę A ciąć wierzbę haku się nie obawiaj, znawcy mówią o wiosennym przycinaniu ok. 15 cm od miejsca szczepienia. U mnie to już niemożliwe, bo te gałązki przez te kilka lat stały się grubaśne. Obcinam więc jak najbliżej tych zgrubiałych tak, by zagęszczała się jak najbardziej. Zawsze odbija
A jakie masz odmiany hortensji?
Edytko, witaj! Właśnie wczoraj przycięłam lawendę A ciąć wierzbę haku się nie obawiaj, znawcy mówią o wiosennym przycinaniu ok. 15 cm od miejsca szczepienia. U mnie to już niemożliwe, bo te gałązki przez te kilka lat stały się grubaśne. Obcinam więc jak najbliżej tych zgrubiałych tak, by zagęszczała się jak najbardziej. Zawsze odbija
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anetko jak tam Twoje tunbergie_
Moje chyba zaczęły wychodzić
Mam już 4 na wierzchu. W razie czego przyślę Ci sadzonki
Moje chyba zaczęły wychodzić
Mam już 4 na wierzchu. W razie czego przyślę Ci sadzonki
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anetko, a na jaką wysokość cięłaś lawendę, u mnie ze trzy krzaczki też domagają się cięcia. Trzymam kciuki za magnolię
U nas dzisiaj było 12 stopni Rano wyleciałem jeszcze w czapce na głowie, ale po minucie już ją ściągnałem Przystrzygłem m.in swoją hakuro, ale ona taka gęsta, że bez szans przystrzyc ją jak Twoją. Niektóre gałęzie są już grube jak kciukdkny pisze:Witaj, Pawle, dawno Cię nie było na forum Hakuro na wiosne zawsze czekają tak drastyczne postrzyżyny, staram się ciąć ją własnie wiosną jak najbliżej tych już mocno zgrubiałych pędów. Wtedy mam gwarancję, że będzie w miarę gęsta
U Ciebie też taka wiosenna pogoda?
Pawle, no własnie dlatego tnę moją hakuro tak blisko szczepienia, aby tych grubszych gałęzi było jak najmniej (choć to nieuniknione przecież); u nas dziś było 16,5* w cieniu
Gosiu, jaże się cieszę, że tunbergia Ci wschodzi Wyobraź sobie, że po miesiącu od siania wzeszły mi dwie No, czyli juz coś będzie
Jolu, w razie mrozów będę chronic magnolię, na razie jej nic nie grozi Lawendę skróciłam tak o połowę, bo już taka "rozlazła" się robiła. Na pewno trzeba jej ściąć jej kwiatki , dobrze jest zjechać nożycami trochę niżej, tak do 5cm samej krzewikni. Czyli mówiąc krócej lawendę należy skrócić co najmniej o 1/3
Gosiu, jaże się cieszę, że tunbergia Ci wschodzi Wyobraź sobie, że po miesiącu od siania wzeszły mi dwie No, czyli juz coś będzie
Jolu, w razie mrozów będę chronic magnolię, na razie jej nic nie grozi Lawendę skróciłam tak o połowę, bo już taka "rozlazła" się robiła. Na pewno trzeba jej ściąć jej kwiatki , dobrze jest zjechać nożycami trochę niżej, tak do 5cm samej krzewikni. Czyli mówiąc krócej lawendę należy skrócić co najmniej o 1/3
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
dkny pisze: Edytko, witaj! Właśnie wczoraj przycięłam lawendę A ciąć wierzbę haku się nie obawiaj, znawcy mówią o wiosennym przycinaniu ok. 15 cm od miejsca szczepienia. U mnie to już niemożliwe, bo te gałązki przez te kilka lat stały się grubaśne. Obcinam więc jak najbliżej tych zgrubiałych tak, by zagęszczała się jak najbardziej. Zawsze odbija
Mam 4 krzaki ogrodowej NN (i do tego piąty mały krzaczek, który ukorzenił się prze odkład, Anabelkę i teraz dokupiłam ogrodową "Masaja", "Libelle", "RENHY VANILLE FRAISE ", "PINKY WINKY ".
Miałam też Grandiflorę - ale mi padła
- idea
- 500p
- Od: 15 kwie 2010, o 16:38
Anetko witaj wiosennie Widzę, że u Ciebie wiosna już prawie w pełni i nabiera żywych kolorków Ja sobie też w sobotę dałam trochę czadu w ogrodzie, troszkę pogrzebałam w ziemi, bo nie mogłam się temu oprzeć i od razu jakaś bardziej żywsza się zrobiłam, nawet nie czułam zmęczenia, tylko samo zadowolenie, już nawet nie pamiętam czy były jakieś boleści w kościach
Pozdrówka wiosenne
Pozdrówka wiosenne
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Anetko, czy zostawiłaś sobie kilka nasionek? Może posiej jeszcze raz.
W razie czego mnie jeszcze zostały, to mogę Ci odesłać
W razie czego mnie jeszcze zostały, to mogę Ci odesłać
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anetko widzę, że i do Ciebie wiosna dotarła. Przebiśniegi pięknie kwitną.
Patrzę na Twoją magnolię i jej pąki, zazdroszczę normalnie moja u mnie jest już trzeci rok i pączków kwiatowych nadal nie widać, chociaż drzewko mojego wzrostu.
Patrzę na Twoją magnolię i jej pąki, zazdroszczę normalnie moja u mnie jest już trzeci rok i pączków kwiatowych nadal nie widać, chociaż drzewko mojego wzrostu.
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam,
gratuluję takiego pięknego ogrodu. Będzie moim wzorem do naśladowania. Uwielbiam połączenie kamienia i kory, ogród wygląda niezwykle elegancko.
gratuluję takiego pięknego ogrodu. Będzie moim wzorem do naśladowania. Uwielbiam połączenie kamienia i kory, ogród wygląda niezwykle elegancko.
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Anetko zaglądam i zaglądam czerpiąc inspiracje wszelkiego rodzaju
Ojejku! Tylu miłych gości w pierwszym dniu wiosny
Edytko, hortnesja Grandiflora jest jeszcze moim marzeniem... I kiedyś sie znajdzie w moim ogrodzie
idea, witam w moich progach Ale sama przyznaj, że takie boleści sa czystą przyjemnością
Małgosiu, wystarcza mi te dwa. W zeszłym roku miłam ich az nadmiar, toteż w tym poprzestanę na tym, co mi wzeszło Dzięki za Twoja troskę i pamięć
Kasiu, w tamtym roku ta magnolia mi nie kwitła... straciła pąki w maju Mam nadzieje, że tym razem się popisze. Postaram sie o nia zadbać
Aancyk, witaj w moim ogodzie. Kamienie są moja miłościa jeszcz na długo przed tym, zanim mnie ogród pochłonął, stąd ich obecnośc w ogodzie uważam za niezbedną Dziękuję Ci za miłe słowa, ale uwierz mi, są tu na forum piękniejsze ogrody.
Magdo, witam! To miłe słyszeć tak miłe słowa, dziękuję Ci i zapraszam
Edytko, hortnesja Grandiflora jest jeszcze moim marzeniem... I kiedyś sie znajdzie w moim ogrodzie
idea, witam w moich progach Ale sama przyznaj, że takie boleści sa czystą przyjemnością
Małgosiu, wystarcza mi te dwa. W zeszłym roku miłam ich az nadmiar, toteż w tym poprzestanę na tym, co mi wzeszło Dzięki za Twoja troskę i pamięć
Kasiu, w tamtym roku ta magnolia mi nie kwitła... straciła pąki w maju Mam nadzieje, że tym razem się popisze. Postaram sie o nia zadbać
Aancyk, witaj w moim ogodzie. Kamienie są moja miłościa jeszcz na długo przed tym, zanim mnie ogród pochłonął, stąd ich obecnośc w ogodzie uważam za niezbedną Dziękuję Ci za miłe słowa, ale uwierz mi, są tu na forum piękniejsze ogrody.
Magdo, witam! To miłe słyszeć tak miłe słowa, dziękuję Ci i zapraszam
Moi mili goście!
Oto nadeszła wiosna Zapraszam Was więc do mojej drugiej części ogrodowego wątku, który znajdziecie TUTAJ:
Ogród - moje marzenia na jawie (?)
Jednocześnie proszę moderatora o zamknięcie cz. 1
Pozdrawiam wiosennie
Oto nadeszła wiosna Zapraszam Was więc do mojej drugiej części ogrodowego wątku, który znajdziecie TUTAJ:
Ogród - moje marzenia na jawie (?)
Jednocześnie proszę moderatora o zamknięcie cz. 1
Pozdrawiam wiosennie