Marpy kwiatki i rabatki cz.IV
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.IV
Pięknie Latem takie widoki można napotkać i u mnie, ale nigdzie nie spaceruję Starczy mi biegania po ogrodzie
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko, Tajko,Ewko - miło mi,że moja foto-relacja się Wam spodobała to jako przerywnik pomiędzy różami, liliami,trawnikami,ogrodami , które codziennie sobie serwujemy nawzajem.
Dzisiaj będę miała familijny dzień na działce ... pogoda dopisuje , troszkę jedzonka trzeba podszykować w domu a reszta na działce , gdzie już można się posilić.. groszek,fasolka szparagowa bardzo dopisały w tym sezonie ,cukinia,pomidory,ogórki... menu bardzo urozmaicone...
cz. II drogi wśród traw ...
te trzcinniki jak zaszumią to jest efekt ..to nie szmerek ogrodowy...
tutaj z jastrzębcem łąkowym w późniejszym okresie zakwitną i zaszumią olbrzymie kępy miskantów wyeksmitowanych przez działkowiczów ..
no i jesteśmy na miejscu...
cdn...
Dzisiaj będę miała familijny dzień na działce ... pogoda dopisuje , troszkę jedzonka trzeba podszykować w domu a reszta na działce , gdzie już można się posilić.. groszek,fasolka szparagowa bardzo dopisały w tym sezonie ,cukinia,pomidory,ogórki... menu bardzo urozmaicone...
cz. II drogi wśród traw ...
te trzcinniki jak zaszumią to jest efekt ..to nie szmerek ogrodowy...
tutaj z jastrzębcem łąkowym w późniejszym okresie zakwitną i zaszumią olbrzymie kępy miskantów wyeksmitowanych przez działkowiczów ..
no i jesteśmy na miejscu...
cdn...
- ewamaj66
Pięknie Miskanty na dzikiej łące-to musi być niesamowity widok
Zaplanowałam sobie na dzisiaj trochę prac w ogrodzie, ale bardzio się chmurzy. Nadal cieszę się nawet z obietnicy deszczu Wczoraj posadziłam paprocie z doniczek, nie zaszkodziłoby trochę wilgoci.
Zaplanowałam sobie na dzisiaj trochę prac w ogrodzie, ale bardzio się chmurzy. Nadal cieszę się nawet z obietnicy deszczu Wczoraj posadziłam paprocie z doniczek, nie zaszkodziłoby trochę wilgoci.
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
photoshop to płatne jest ?i jak sie tam zmniejsza ?
- marpa
manenka71 pisze:photoshop to płatne jest ?i jak sie tam zmniejsza ?
Ja nie wiem - używam bezpłatnego photoScape .Najpierw ściągnij go sobie na kompa i wszystko będzie jasne bo jest bardzo łatwy.
Ewciu - ja dzisiaj przebumelowałam dzień...było 31 st. w cieniu u mnie więc się nie wysilałam miałam Rodzinkę i miło spędziłam cały dzień , jedynie najpilniejsze drobne podlewanie moich doniczek zrobiłam ...
ogrodowy mix...
nn jednak chyba westerland
cdn..
Sielsko-wiejskie widoki - moje ulubione! Maryniu, dziękuję za tak optymistyczne, słoneczne zdjęcia
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryniu dzięki za widoki na łąki.
Ileż tam niecierpków , zawsze mi się podobały, ale nie mam na nich miejsca.
Wrotyczu do oprysków na tej łące nigdy nie braknie.
Za to białe "parasolki" mam w ogrodzie, wyglądają ekstra w liliowcach.
Widzę i u Ciebie liliowce, pięknie się wtapiają w ogrodowy krajobraz u Ciebie.
Ileż tam niecierpków , zawsze mi się podobały, ale nie mam na nich miejsca.
Wrotyczu do oprysków na tej łące nigdy nie braknie.
Za to białe "parasolki" mam w ogrodzie, wyglądają ekstra w liliowcach.
Widzę i u Ciebie liliowce, pięknie się wtapiają w ogrodowy krajobraz u Ciebie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ewamaj66
Piękne zdjęcia z pięknego ogrodu Nie mam pewności, czy to Westerland, moja osypuje się bardzo szybko i raczej nie dochodzi do etapu wyblaknięcia.
- marpa
Aga - miło,że zajrzałaś do mnie !
Grażynko - Twoje oczekiwania na łąkowe fotki zmobilizowały mnie poniekąd do zrealizowania obietnicy... Jeżeli Ci się podobały to mnie cieszy bardzo! Niecierpki - tak w takich kępach wyglądają naprawdę imponująco nie radzę jednak nikomu zapraszać ich do ogrodu chyba,że ogród jest duży..sieją się "strzelając ' nasionami niemiłosiernie, jako początkująca działkowiczka miałam je u siebie a jakże! Parasolki to chyba aminek ? myślałam o nich częstokroć..są piękne,koronkowe ,zjawiskowe,zachwycają mnie po drodze ...Muszę się po jakimś większym deszczu wybrać po nie z łopatką...Nigdy nie wykorzystałam wrotyczu do oprysków nawet nie wiem do jakich oprysków się je używa??? Muszę poczytać - dzięki za podpowiedź i miłe odwiedziny .
Ewciu- Twoja uwaga wydaje się celna ale... ! Równocześnie zakwitł też westerland i już się obsypał a "ten " jest taki jak na fotce. Ale porównałam płatki i kolor był identyczny.. Dosadzę go do W.na pergolę bo właśnie wczoraj wiosenna dosadzona tam Sympathia okzała się być Kronenbourgiem.. kolejnym zresztą...
Dziękuję ,że zjawiasz się u mnie niezawodnie!
mój mix na sobotę...
to ten co to miał być sympathią
hosty kwitnące też muszą być..
niektóre rośliny już tracą swoją urodę...ale nie wdzięk..i fotkę poświęcić im też warto...
cdn...
Grażynko - Twoje oczekiwania na łąkowe fotki zmobilizowały mnie poniekąd do zrealizowania obietnicy... Jeżeli Ci się podobały to mnie cieszy bardzo! Niecierpki - tak w takich kępach wyglądają naprawdę imponująco nie radzę jednak nikomu zapraszać ich do ogrodu chyba,że ogród jest duży..sieją się "strzelając ' nasionami niemiłosiernie, jako początkująca działkowiczka miałam je u siebie a jakże! Parasolki to chyba aminek ? myślałam o nich częstokroć..są piękne,koronkowe ,zjawiskowe,zachwycają mnie po drodze ...Muszę się po jakimś większym deszczu wybrać po nie z łopatką...Nigdy nie wykorzystałam wrotyczu do oprysków nawet nie wiem do jakich oprysków się je używa??? Muszę poczytać - dzięki za podpowiedź i miłe odwiedziny .
Ewciu- Twoja uwaga wydaje się celna ale... ! Równocześnie zakwitł też westerland i już się obsypał a "ten " jest taki jak na fotce. Ale porównałam płatki i kolor był identyczny.. Dosadzę go do W.na pergolę bo właśnie wczoraj wiosenna dosadzona tam Sympathia okzała się być Kronenbourgiem.. kolejnym zresztą...
Dziękuję ,że zjawiasz się u mnie niezawodnie!
mój mix na sobotę...
to ten co to miał być sympathią
hosty kwitnące też muszą być..
niektóre rośliny już tracą swoją urodę...ale nie wdzięk..i fotkę poświęcić im też warto...
cdn...
- ewamaj66
Nie zamawiałam ani jednego Crimson Pirate, a mam chyba ze trzy-jak nie więcej Sprawdzę znaczniki i w ten sposób dowiem się, od kogo nie kupować nigdy więcej liliowców. Chyba, że reklamację mi uznają
- marpa
Piękne 'takie tam', Maryniu! Jak zwykle u Ciebie kolorowy busz
Jaka to odmiana hortensji? Czy to Vanille F.?
Miłej niedzieli
Jaka to odmiana hortensji? Czy to Vanille F.?
Miłej niedzieli