U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)
Grażynko czytam, że kiepsko Ci wschodzi werbena, nic się nie przejmuj u mnie też na początku wykiełkowało kilka sztuk,po dwóch tygodniach było coraz więcej a teraz to istna dżungla. Największy okazy po pikowałam i obok już dużych sadzonek kiełkują małe werbenki. Jak ich nie było to nie było a teraz wyrastają z ziemi aż miło
Buziaczki zostawiam
Buziaczki zostawiam
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Grażynko ale Ci ten Rubens się rozszalał . I ile kwiatków Cię będzie cieszyć! Chyba fajny z niego powojnik. Dobrze że wróciłaś, przekazałaś ze wszystko ok bo już się zastanawiałam co się z Tobą stało i czy w porządku wszystko. Wiosna u Ciebie piękna. Rubens czaruje, hiacynty śliczne, tulipany po prostu dają koncert. Idealnie No a z tymi moimi wcześniejszymi słowami to nic a nic nie przesadziłam. A wklejony Rubens jest tego najlepszym przykładem Pozdrowionka Grażynko.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Rety już nie mogę doczekać się zdjęć Rubensa w rozkwicie! Będzie zachwycająco!
Piękna wiosna, tak trzymać.
Piękna wiosna, tak trzymać.
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Hiacynty zachwycające, ale cudeńka
- kamil888
- 500p
- Od: 26 lip 2012, o 17:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale masz piękne te hiacynty Moje coś w tym roku nie udane Tulipany też Zakwitnie tylko kilka
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Reniu, teraz ja ci zazdroszczę, że u ciebie kolorowo i pachnąco od hiacyntów. U mnie kwitną naprawdę ostatnie sztuki.
Aniu-anym, jestem cierpliwa i czekam na werbeny. Wydaje mi się, że wzeszło kilka ale nie jestem pewna, czy to nie są chwasty. Całkiem ładnie wzeszła dziewanna. Po tym co napisałaś, nie sądziłam, że będzie tyle sztuk ( to po prawej stronie, miedzy pomidorami) . Jeżeli możesz, to przypatrz się temu, co wzeszło po lewej stronie, czy to werbena?
Madziu, nie miałam serca do pisania na FO. Podłapałam takiego doła, że szkoda gadać. Teraz jest już lepiej. Jestem też ciekawa Rubensa, jak zakwitnie burzą kwiatów. W ubiegłym roku był młody i kwitł tylko kilkoma kwiatami. Podobno kwiaty są takie wczesne, że lubią przemarzać. Ale mój powojnik rośnie w zaciszu przy południowej ścianie, więc chyba przymrozki mu nie grożą.
Aniu-aneczka1979, też czekam na tego filuta. W bajce o śpiącej królewnie napisano, że róże zarosły bramę wejściowa do zamku, gdzie spała królewna. U mnie zamiast róż, wejście na gospodarcze mieszkanie zarósł powojnik. Tylko ja mogę tam chodzić, bo uważam i nie depczę gałązek.
Aniu-wielkakulka, dla ciebie, ostatnie sztuki w tym sezonie.
Alu, dla ciebie za duże serducho- kwitnąca jabłoń ozdobna.
Kamilu, taki los ogrodnika amatora. W jednym roku coś się udaje a coś innego wypada kiepsko. Cebulowe jeżeli w tym roku nie kwitną, to może zbiorą siły na przyszły rok. U mnie tulipany holenderskie, które w zeszłym roku kwitły, w tym odpoczywają. Trochę mnie to nie dziwi, bo holendry podpędzone nawozem są na jeden sezon. "Nasze" są dużo bardziej pewne i mniej kapryśne. W kupowaniu kwiatów staram się kierować zasadą: polskie, więc dobre.
Na zakończenie mojego przynudzania, pokażę wam liliowe i gloksyniowo-skrętnikowe przedszkole. Skrętników i gloksynii to dopiero połowa.
Zdjęcia z liliami są zbyt duże i nie chcą sie wkleić.
Miłego, cieplejszego popołudnia.
Aniu-anym, jestem cierpliwa i czekam na werbeny. Wydaje mi się, że wzeszło kilka ale nie jestem pewna, czy to nie są chwasty. Całkiem ładnie wzeszła dziewanna. Po tym co napisałaś, nie sądziłam, że będzie tyle sztuk ( to po prawej stronie, miedzy pomidorami) . Jeżeli możesz, to przypatrz się temu, co wzeszło po lewej stronie, czy to werbena?
Madziu, nie miałam serca do pisania na FO. Podłapałam takiego doła, że szkoda gadać. Teraz jest już lepiej. Jestem też ciekawa Rubensa, jak zakwitnie burzą kwiatów. W ubiegłym roku był młody i kwitł tylko kilkoma kwiatami. Podobno kwiaty są takie wczesne, że lubią przemarzać. Ale mój powojnik rośnie w zaciszu przy południowej ścianie, więc chyba przymrozki mu nie grożą.
Aniu-aneczka1979, też czekam na tego filuta. W bajce o śpiącej królewnie napisano, że róże zarosły bramę wejściowa do zamku, gdzie spała królewna. U mnie zamiast róż, wejście na gospodarcze mieszkanie zarósł powojnik. Tylko ja mogę tam chodzić, bo uważam i nie depczę gałązek.
Aniu-wielkakulka, dla ciebie, ostatnie sztuki w tym sezonie.
Alu, dla ciebie za duże serducho- kwitnąca jabłoń ozdobna.
Kamilu, taki los ogrodnika amatora. W jednym roku coś się udaje a coś innego wypada kiepsko. Cebulowe jeżeli w tym roku nie kwitną, to może zbiorą siły na przyszły rok. U mnie tulipany holenderskie, które w zeszłym roku kwitły, w tym odpoczywają. Trochę mnie to nie dziwi, bo holendry podpędzone nawozem są na jeden sezon. "Nasze" są dużo bardziej pewne i mniej kapryśne. W kupowaniu kwiatów staram się kierować zasadą: polskie, więc dobre.
Na zakończenie mojego przynudzania, pokażę wam liliowe i gloksyniowo-skrętnikowe przedszkole. Skrętników i gloksynii to dopiero połowa.
Zdjęcia z liliami są zbyt duże i nie chcą sie wkleić.
Miłego, cieplejszego popołudnia.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ale przedszkole!
Hiacynty takie grubsony, są cudowne!
A powojnik niczym smok, zapewne czegoś strzeże. Zdradź nam lepiej co tam przetrzymujesz.
Hiacynty takie grubsony, są cudowne!
A powojnik niczym smok, zapewne czegoś strzeże. Zdradź nam lepiej co tam przetrzymujesz.
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ślicznie hiacyntowo u Ciebie Grażynko ,kwiatuszki jabłonki zachwycające
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Aniu, rzeczywiście te różowe są wyjątkowo udane. A w gospodarczym same stare graty. Ludzie wyrzucają, bo kupują nowe-mój eM przywozi, bo na nowe nas nie stać.
Grażynko, dzięki za miłe słowa pod adresem hiacyntów i jabłoni.
Na koniec miły akcent w postaci kwitnącego hipka Exotic Striped. Pozostałe jeszcze nie kwitną, bo dopiero niedawno je obudziłam.
Miłego wieczoru. Oby jutro było cieplej.
Grażynko, dzięki za miłe słowa pod adresem hiacyntów i jabłoni.
Na koniec miły akcent w postaci kwitnącego hipka Exotic Striped. Pozostałe jeszcze nie kwitną, bo dopiero niedawno je obudziłam.
Miłego wieczoru. Oby jutro było cieplej.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Grażynko, ja pamiętam, że zawsze na Wielkanoc miałam kwitnące hipki, ale to było dawno temu, teraz nie miała bym ich gdzie trzymać, szkoda
Grażynko przecudne masz te hiacynty
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A jakie zasiewy W tym roku jakoś nie mam do nich melodii