Moje ogródki - Gucia.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bożenko podpisuję się pod wszystkimi postami obiema rękami :lol:
Masz uroczo u siebie i bardzo pięknie :P
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Guciu a ja proszę o więcej fotek z garażu i kwitnących rododendronów. Te, które pokazałaś wyglądają w tych iglakach cudnie. :wink: :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam,
Bożenko jak tez poprosze o jeszcze jeśli można, ale Ty kobieto masz rękę i serce do tych roślinek same cudeńka, super, super, super,
Cieplutkie Pozdrowionka
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

U mnie znowu to samo......czyli Rh.....ale powojniki powolutku zaczynają kwitnąć :lol:

Dziękuję Kochane, że jeszcze ta monotonia się Wam nie znudziła.

W przyszłym roku M obiecuje, że podetnie iglaki i Rh będą mogły trochę swobodniej się pod nimi rozrastać.
W tej chwili wszystko rośnie na kupie, nawet do niektórych Rh po prostu nie mogę się dostać z aparatem.
Ale trudno.......szkoda, że nie można zrobić drugiego poziomu :lol:

Na garażu będzie tylko różanecznikowo.....ale chyba dopiero za kilka dni, w tej chwili większość krzewów jest jeszcze w paczkach.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Ja już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę te Twoje cuda na własne oczy :? ciekawa jestem ile Ty masz tych rododendronów :roll: a miały być też zdjęcia z P-O ,ale pewnie zbyt zmęczona jesteś po weselu :roll: :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

I zdjątka z garażu - konieczniieee........ :!:
Guciu twoje rho są cudne i takie zdrowe. Ja niestety w tym roku musiałam wyciąć połowę fioletowego bo zaczęła usychać - co robić z tą co została. Możesz mi coś doradzić ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bożenko, ale w lipcu to już będzie mniej kolorowo, niestety :cry: Właściwie zostaną tylko powojniki...o ile zakwitną wszystkie? A zdjęcia z P_O może jutro wkleję, dzisiaj rozsypywałam jeszcze trociny.

Grażynko, tak mi przykro...ciekawe co go dopadło :cry: Jeśli to fytoftoroza to będzie krucho, niestety, musisz roślinę zniszczyć :cry: U mnie jeden też padł, ale dosłownie cały. Niestety przy takiej ilości Rh, muszę reagować natychmiast usunięciem chorej rośliny z ogrodu.....Wiosną robiłam tylko oprysk na grzyby i to wszystko. Z nawozów stosuję tylko osmokote i ostatnio nawóz do powojników, a ponieważ wszystko rośnie prawie obok siebie, to już sama nie wiem jaki nawóz, do której rośliny dociera :cry: :cry:

Zdjęcia z garażu obiecuję.... już niedługo, mam nadzieję, że różaneczniki rozkwitną lada dzień :lol:
Moje wątki
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Guciu - ślicznie w twoim gąszczu a iglaczki rzeczywiście mają o tej porze swoje 5 minut.
Czy szczawik który towarzyszy powojnikowi to teraźniejsze zdjęcie? Mój jeszcze nie kwitnie, ale lecę sprawdzić ( w ogóle super kompozycja ) :P

Pozdrawiam,
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, dziękuję:D Szczawiki od Agi wysiałam w tym roku w marcu, po raz pierwszy. Doniczki najpierw stały w domu, a teraz wystawiłam je na donicę z powojnikami......mam nadzieję, że będzie im tam dobrze :lol:
Moje wątki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Ło matko, ale pięknie, tak kolorowo wśród zieleni :roll: :roll: :roll: .Jak to sie dzieje, że u Ciebie rośliny kwasolunne rosną z zasadowolunymi i tak pięknie wyglądają? Guciu, jaką duża donicę ma ten powojnik na zdjęciu i jak go zabezpieczasz na zimę? Ja jakoś nie mam odwagi uprawiać roślin w donicach, zawsze mam obawy, że im w donicy za ciasno.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19

Post »

Kurka, jak u Ciebie jest fajnie, marzenie....
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Guciu, jak zwykle ślicznie :shock: :D A szczawiki......cudnosci normalnie :wink:
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu, ta donica ma średnice 50 cm, ale rosną w niej 4 powojniki. Na tarasie mam jeszcze dwie mniejsze donice i też nie mam z powojnikami problemu....póki co. Na zimę donice znieśliśmy do ogrodu i częściowo zakopaliśmy w kamienie, które mamy na ścieżce. Dolne pędy obsypałam trochę ziemię i okryłam agrowłókniną. Ta zima była łagodna, więc powojniki mają się dobrze, ale co będzie przy większych mrozach.....może trzeba będzie głębiej te donice zakopać?

Moniko, Agnieszko, dziękuję :D A nasionka szczawików wyhodowała Agaxkub, ma rękę dziewczyna ....ja tylko je wysiałam :lol:
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”