Moje ogródki - Gucia.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Guciu a ja proszę o więcej fotek z garażu i kwitnących rododendronów. Te, które pokazałaś wyglądają w tych iglakach cudnie. :P
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
U mnie znowu to samo......czyli Rh.....ale powojniki powolutku zaczynają kwitnąć
Dziękuję Kochane, że jeszcze ta monotonia się Wam nie znudziła.
W przyszłym roku M obiecuje, że podetnie iglaki i Rh będą mogły trochę swobodniej się pod nimi rozrastać.
W tej chwili wszystko rośnie na kupie, nawet do niektórych Rh po prostu nie mogę się dostać z aparatem.
Ale trudno.......szkoda, że nie można zrobić drugiego poziomu
Na garażu będzie tylko różanecznikowo.....ale chyba dopiero za kilka dni, w tej chwili większość krzewów jest jeszcze w paczkach.
Dziękuję Kochane, że jeszcze ta monotonia się Wam nie znudziła.
W przyszłym roku M obiecuje, że podetnie iglaki i Rh będą mogły trochę swobodniej się pod nimi rozrastać.
W tej chwili wszystko rośnie na kupie, nawet do niektórych Rh po prostu nie mogę się dostać z aparatem.
Ale trudno.......szkoda, że nie można zrobić drugiego poziomu
Na garażu będzie tylko różanecznikowo.....ale chyba dopiero za kilka dni, w tej chwili większość krzewów jest jeszcze w paczkach.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
I zdjątka z garażu - konieczniieee........
Guciu twoje rho są cudne i takie zdrowe. Ja niestety w tym roku musiałam wyciąć połowę fioletowego bo zaczęła usychać - co robić z tą co została. Możesz mi coś doradzić ?
Guciu twoje rho są cudne i takie zdrowe. Ja niestety w tym roku musiałam wyciąć połowę fioletowego bo zaczęła usychać - co robić z tą co została. Możesz mi coś doradzić ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- gucia
- Przyjaciel Forum
Bożenko, ale w lipcu to już będzie mniej kolorowo, niestety Właściwie zostaną tylko powojniki...o ile zakwitną wszystkie? A zdjęcia z P_O może jutro wkleję, dzisiaj rozsypywałam jeszcze trociny.
Grażynko, tak mi przykro...ciekawe co go dopadło Jeśli to fytoftoroza to będzie krucho, niestety, musisz roślinę zniszczyć U mnie jeden też padł, ale dosłownie cały. Niestety przy takiej ilości Rh, muszę reagować natychmiast usunięciem chorej rośliny z ogrodu.....Wiosną robiłam tylko oprysk na grzyby i to wszystko. Z nawozów stosuję tylko osmokote i ostatnio nawóz do powojników, a ponieważ wszystko rośnie prawie obok siebie, to już sama nie wiem jaki nawóz, do której rośliny dociera
Zdjęcia z garażu obiecuję.... już niedługo, mam nadzieję, że różaneczniki rozkwitną lada dzień
Grażynko, tak mi przykro...ciekawe co go dopadło Jeśli to fytoftoroza to będzie krucho, niestety, musisz roślinę zniszczyć U mnie jeden też padł, ale dosłownie cały. Niestety przy takiej ilości Rh, muszę reagować natychmiast usunięciem chorej rośliny z ogrodu.....Wiosną robiłam tylko oprysk na grzyby i to wszystko. Z nawozów stosuję tylko osmokote i ostatnio nawóz do powojników, a ponieważ wszystko rośnie prawie obok siebie, to już sama nie wiem jaki nawóz, do której rośliny dociera
Zdjęcia z garażu obiecuję.... już niedługo, mam nadzieję, że różaneczniki rozkwitną lada dzień
Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum
Grażynko, dziękuję:D Szczawiki od Agi wysiałam w tym roku w marcu, po raz pierwszy. Doniczki najpierw stały w domu, a teraz wystawiłam je na donicę z powojnikami......mam nadzieję, że będzie im tam dobrze
Moje wątki
Moje wątki
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Ło matko, ale pięknie, tak kolorowo wśród zieleni .Jak to sie dzieje, że u Ciebie rośliny kwasolunne rosną z zasadowolunymi i tak pięknie wyglądają? Guciu, jaką duża donicę ma ten powojnik na zdjęciu i jak go zabezpieczasz na zimę? Ja jakoś nie mam odwagi uprawiać roślin w donicach, zawsze mam obawy, że im w donicy za ciasno.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Guciu, jak zwykle ślicznie A szczawiki......cudnosci normalnie
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- gucia
- Przyjaciel Forum
Krysiu, ta donica ma średnice 50 cm, ale rosną w niej 4 powojniki. Na tarasie mam jeszcze dwie mniejsze donice i też nie mam z powojnikami problemu....póki co. Na zimę donice znieśliśmy do ogrodu i częściowo zakopaliśmy w kamienie, które mamy na ścieżce. Dolne pędy obsypałam trochę ziemię i okryłam agrowłókniną. Ta zima była łagodna, więc powojniki mają się dobrze, ale co będzie przy większych mrozach.....może trzeba będzie głębiej te donice zakopać?
Moniko, Agnieszko, dziękuję A nasionka szczawików wyhodowała Agaxkub, ma rękę dziewczyna ....ja tylko je wysiałam
Moniko, Agnieszko, dziękuję A nasionka szczawików wyhodowała Agaxkub, ma rękę dziewczyna ....ja tylko je wysiałam
Moje wątki
Moje wątki