Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5
Aniu, wszystkiego naj naj najlepszego.
Soniu, właśnie miałam pytać czy Karolek już na świecie. Brakuje mi Twojego wątku.
Soniu, właśnie miałam pytać czy Karolek już na świecie. Brakuje mi Twojego wątku.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Soniu a czemu ja sobie w głowie ubzdurałam, że Kubuś będzie? Przepraszam.
W takim razie czekamy na Karolka.
P.S. Ryż z jabłkiem to był jeden z ulubionych smaków mojego dzieciństwa.
Madziu dziękuję.
W takim razie czekamy na Karolka.
P.S. Ryż z jabłkiem to był jeden z ulubionych smaków mojego dzieciństwa.
Madziu dziękuję.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu, muszę Ci się pochwalić że zmobilizowałaś mnie do biegania. Już 4 razy byłam w parku. Trochę się idiotycznie czułam, ale tyle osób biega i to w takim wieku że zaraz to uczucie mi przeszło. Robię 12 okrążeń. Takich niedużych. Na razie kondycja słaba to i osiągnięcia niewielkie.
- aneczka1979
Madziu brawo! Moja kondycja na początku też była słaba!
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu spóźnione, ale szczere i z samego serducha życzenia przesyłam. W moich stronach świętujemy tydzień.
Zauważyłam fajną wierzbę na pniu. Co to za odmiana?
A New Dawn mocno nie tnę. Przerzedzam lekko skracam i usuwam zbędne gałązki. Uwielbiam tą różę.
Zauważyłam fajną wierzbę na pniu. Co to za odmiana?
A New Dawn mocno nie tnę. Przerzedzam lekko skracam i usuwam zbędne gałązki. Uwielbiam tą różę.
- Ela_2015
- 500p
- Od: 26 gru 2015, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu i ja się dołączę do życzeń spóznionych lecz szczerych.
Spełnienia marzeń,zdrowych i obficie kwitnących roślinek.
Spełnienia marzeń,zdrowych i obficie kwitnących roślinek.
Ela
- aneczka1979
Zamówiłam sobie trawki!
...gdzieś się upchnie...
W końcu rabaty poszerzone.
Briza media (Drżączka średnia)
Carex caryophyllea 'The Beatles'
Hakonechloa macra Aureola
Sesleria sadlerana
Stipa brachytricha
Uniola latifolia (Obiedka szerokolistna)
Carex dolichostachya 'Gold Fountains'
Milium effusum ?Aureum?
Stipa calamagrostis
Panicum virgatum Rehbrun
Lawenda wąskolistna Hidcote Blue Strein
Pogoda taka piękna a ja nie na działce. Jutro zamierzam to sobie odbić.
Mam jeszcze kilka miejsc, z których trawa musi zniknąć.
Czas w oczekiwaniu na wiosnę tak niemiłosiernie mi się dłuży, że stale myślę, co by jeszcze na działce było potrzebne. I tak: kupiłam wiklinowe koszyki na kwiaty do powieszenia. W końcu zlikwiduję plastikowe doniczki, których miłośniczką zbytnio nie jestem. Myślę, że teraz będzie dużo ładniej.
Następna rzecz, którą chciałam zrobić: budki lęgowe dla ptaków! Zakupiłam trzy sztuki. Każda inna. Mam nadzieję, że ptaszki w nich zamieszkają. Jedna zawiśnie na drzewie, druga chyba na płotku. A trzeci domek stanie na nodze po której będzie wspinał się powojnik.
Mam nadzieję, że te wszystkie dodatki które gromadziłam przez zimę i te dziś zakupione wizualnie podniosą atrakcyjność mojego ogródka. Bardzo bym chciała. Jak coś nie wyjdzie to będę kombinować dalej.
Ze spraw istotnych: muszę jeszcze, tzn Połówek musi , zmontować trejaż na winogrono. Trzeba zakupić panel w kratkę/płotek/ pergolę dla róży Pirouette, powojnika Emilii Plater i Polish Spirit, bo ta konstrukcja którą "na prędce" zmajstrowaliśmy latem, z tego co było pod ręką, przyprawia mnie o zgrzyt zębów.
Dwa wory granulowanego obornika już mam. Nawóz do róż i pomiodrów (z Lidla) też mam od zeszłego roku.
Jeszcze trzeba zaliczyć polowanko na wióry rogowe. Kilka worów z ziemią do róż też będzie potrzebnych. Mam też w planach zakupić w Lidlu te niewysokie podpory do roślin. Przydadzą się dla większych róż, czy mniejszych powojników.
I można powiedzieć, że zaczynam być gotowa do rozpoczęcia nowego sezonu. A jak uporam się z darciem reszty trawy to już w ogóle będzie bajka...
A czy Wy widzicie już u siebie gotowość bojową przed nadchodzącą wiosną?
Elu dziękuję.
Gosiu to jest wierzba Iwa szczepiona na pniu. I cały czas mam dylemat czy ciąć ją i prowadzić na parasolkę czy może pozwolić gałązkom zwisać do ziemi. Mam ją prawie rok i nadal nie wiem którą opcję wolę.
A ja New Dawn niezbyt lubię. I mam chrapkę wymienić ją na inny model... Tak myślałam, że raczej tylko krótko pędy jej przyciąć.
Kochani milutkiego i cieplutkiego weekendu Wam życzę.
Aniu! Spóźnione, ale szczere
Pod Twoim wpływem zakupiłam dwie odmiany traw, których nazw już nie pamiętam
...są już wysiane i już nawet wykiełkowały. Pozdrawiam serdecznie-Ela
Pod Twoim wpływem zakupiłam dwie odmiany traw, których nazw już nie pamiętam
...są już wysiane i już nawet wykiełkowały. Pozdrawiam serdecznie-Ela
- aneczka1979
Elu nie pamiętasz? No to będzie niespodzianka!
Ja postawiłam na gotowe sadzonki. Za to mam troszkę nasion jednorocznych do wysiania a miejsca na parapetach jak na lekarstwo.
Ja postawiłam na gotowe sadzonki. Za to mam troszkę nasion jednorocznych do wysiania a miejsca na parapetach jak na lekarstwo.
Nazw nie pamiętam, ale to trawy jednoroczne.
Opakowania po nasionach mam i z nazw jeszcze się podszkolę.
Sadzonki też kupię, ale troszkę później, teraz jeszcze nie prowadzę prac ogrodowych,
a duży sklep ogrodniczy mam bliziutko więc jak przyjdzie pora, to się zaopatrzę.
Opakowania po nasionach mam i z nazw jeszcze się podszkolę.
Sadzonki też kupię, ale troszkę później, teraz jeszcze nie prowadzę prac ogrodowych,
a duży sklep ogrodniczy mam bliziutko więc jak przyjdzie pora, to się zaopatrzę.
Czytam regularnie Twój wątek od niedawna, mimo że ślad zostawiłam chyba tylko raz.
A co tam... dołączę się do życzeń Wszystkiego naj!!
Co do traw to osobiście stwierdziłam, że trawy będę sadzić w doniczkach do ogrodu, bo czasem nie można ich ogarnąć, jak się zaczną panoszyć
Marta
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Aniu - co tam obchodzenie święta przez dwa dni, klin - klinem, więc ja dziś zaglądam, składam życzenia i po wiosennym ogródku się przechadzam. Toż to prawdziwa zapowiedź wiosny!
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Aneczko i ode mnie buziak urodzinowy
Widzę, że nie próżnujesz i naprawdę jesteś już gotowa na ten sezon Ja, póki co, mam wszystko spisana na kartce. Największą inwestycją jest dokończenie tarasu pod pergolą. W zeszłym roku zabrakło mi sił i kasy - marzy mi się deska kompozytowa ale jak wyliczyliśmy koszt samego materiału, wyszło 5000 Więc pewnie stanie na betonowej wylewce ....
Jak pojawią się wióry to koniecznie daj cynk, bo i ja na nie poluję na podpórki z lidla również
Widzę, że nie próżnujesz i naprawdę jesteś już gotowa na ten sezon Ja, póki co, mam wszystko spisana na kartce. Największą inwestycją jest dokończenie tarasu pod pergolą. W zeszłym roku zabrakło mi sił i kasy - marzy mi się deska kompozytowa ale jak wyliczyliśmy koszt samego materiału, wyszło 5000 Więc pewnie stanie na betonowej wylewce ....
Jak pojawią się wióry to koniecznie daj cynk, bo i ja na nie poluję na podpórki z lidla również
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu, zdzierasz trawę pod nowe różyczki Oj, będzie się działo na rabatach.
Ja do tej pory nawet jeszcze nie zaznaczyłam ile trawnika trzeba będzie dziabnąć na wydłużenie angielskiej rabaty. Jakoś czasu mi brak, poza tym nie za bardzo lubię pracować w zimnicy...No jednak kiedyś będę musiała się za to zabrać, ale jak sobie pomyślę ile szarpaniny mnie czeka , to odwlekam tę 'przyjemność' jak najdłużej.
A z wiosennych zakupów - muszę się jeszcze zaopatrzyć w obornik koński, ziemię, korę i obowiązkowo wióry.
Dzisiaj jedziemy z eMem do Casto po pergolę dla Gipsy Boy i Doktorka. Strasznie porosły te róże i trzeba je jakoś okiełznać. Zostaje jeszcze kupienie ładnej kratki dla mojego Abrahamka. On zasługuje na ładną podporę
Ja do tej pory nawet jeszcze nie zaznaczyłam ile trawnika trzeba będzie dziabnąć na wydłużenie angielskiej rabaty. Jakoś czasu mi brak, poza tym nie za bardzo lubię pracować w zimnicy...No jednak kiedyś będę musiała się za to zabrać, ale jak sobie pomyślę ile szarpaniny mnie czeka , to odwlekam tę 'przyjemność' jak najdłużej.
A z wiosennych zakupów - muszę się jeszcze zaopatrzyć w obornik koński, ziemię, korę i obowiązkowo wióry.
Dzisiaj jedziemy z eMem do Casto po pergolę dla Gipsy Boy i Doktorka. Strasznie porosły te róże i trzeba je jakoś okiełznać. Zostaje jeszcze kupienie ładnej kratki dla mojego Abrahamka. On zasługuje na ładną podporę
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ania, życzenia, życzenia, życzenia, widzę że cały weekend świętowania przed Tobą
A swoją drogą, to przy Twojej diecie to jaki torcik był, brokułowy?
Pokazuj fotki rwania murawy, ciekawam bardzo ileż nowego miejsca pod róże udało Ci się wydrzeć eMowi
A swoją drogą, to przy Twojej diecie to jaki torcik był, brokułowy?
Pokazuj fotki rwania murawy, ciekawam bardzo ileż nowego miejsca pod róże udało Ci się wydrzeć eMowi