Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

Witam wszystkich :)
No i mamy niedzielę, czas leci niesamowicie, codziennie człowiek chce coś zrobić na działce, jak wracam do domu, to już nic mi się nie chce, przeglądam tylko Wasze wątki, ale nawet się nie wpisuję, bo nie mam siły ;:173 oczywiście obiecuję, że nadrobię :)
Praca wre, ciągle coś, małymi kroczkami ale idzie dalej :)
Postanowiłem, że tą część trzeba będzie już zamknąć, więc na dole znajduje się odnośnik do kolejnej części mojego wątku, do której oczywiście Was wszystkich zapraszam ;:108

Beatko[beacia0088] powiem Ci, że jak patrzę na działkę to widzę nawet po niej, że roślinki w zależności w jakim miejscu rosną takie jest ich stadium :) słonko dopisuje więc życzenia Twoje się sprawdziły :)

Marto[koziorozec] u mnie tylko tak wygląda, że jest tak pięknie, jest jedno miejsce przy kompostowniku gdzie wszystko wygląda jakby armagedon przeszedł ;:306 więc mu zdjęć nie robię ;:224

Ewo[Pashmina] chyba masz trochę racji z tą włókniną, szczególnie przy nawożeniu, będę musiał poszerzyć chyba otwory przy borówkach i zostawię ją tylko po boku i zobaczymy jaki efekt będzie ;:180

Lenka[Carmelka00] wiesz chciałem wyścielić żeby mniej pracy było hihi, no ale może będzie lepiej bez :roll:

Alicjo[Alicja125] trawę tylko ściągnąłem w miejscach dołków :) a resztę dlatego właśnie przykryłem włókniną żeby zgniła :) bo nie chciało mi się przekopywać całego pasa ;:224

Aniu[TROJA] ogólnie to są borówki, które powinny urosnąć do wysokości 2 metrów, zobaczymy jak będzie :) myślę, że się jeszcze rozkrzaczą...

Olu[silversnow] dziękuję za pochwały :)

Marlenko[wagabunga123]
nie zawsze ten porządek, nie zawsze :)

Magdo[Magda1975]
hmm ciężko to nazwać oczkiem, mam taki mały basenik ala oczko :)

CDN...
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

Marysiu[Maska] na grządce posadziłem borówki :)

Aniu[aneczka1979] niestety miałaś rację, tulipany już nie wyjdą :( zgniły... masakra nie wiem czy coś źle zrobiłem czy co... ale jakieś 100 cebulek jak nie więcej zgniło...powojniki się obudziły, ładnie wypuszczają od korzeni więc chyba nie jest źle :)

Piotrek[buum]
ano borówka jest pyszna i bardzo ją lubię :) muszę tylko swoje stare nasadzenia sprawdzić bo jakoś słabo rosną...

Aniu[anabuko1]
dziękuję :)

Jadziu[JAKUCH] niestety już się nie łudzę, miał być efekt wow, a jest tragedia :(

Julcia[julcia1] deszczyk był zbawienny, nawet teraz ciągle słońce a ziemia jeszcze wilgotna :)

Małgosiu[clem3]
dziękuję za miłe słowa :)

Elu[pela11] myślałem właśnie żeby posadzić sobie żurawinę, ale czy ona nie jest bardziej bagienna ?

Aniu[Minnie] nom zmienię trochę koncepcję z tą włókniną :) korą ściółkuję co by mniej pracy było hihi :) miejsca przy borówkach tyle bo pomiędzy nimi są korzenie leszczyn, poprzedni właściciel granice działki miał obsadzone leszczynami, a ja nie wykopywałem korzeni i dlatego takie przerwy :)

Beatko[Bazyla] nie tylko Ty masz zaległości hihi, ja również, powojniki po woli startują, mocno były przycięte, więc pewnie będą trochę opóźnione :) deszczyk jest zbawienny, no ale niby cały przyszły tydzień ma padać... ciekawe czy się sprawdzi, ooo super widzisz murarki zamieszkały trzcinki, oprócz nich jest wiele pomysłów, rdest, papierowe rurki, nawet słomki ;:224 a powiem Ci, że i same potrafią sobie zbudować domek jeśli mają ciasną szczelinę i nie koniecznie owalną ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kochani tak jak wspomniałem czas zamknąć wątek :)
Kolejna część wątku znajduje się tutaj-----> Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”