Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

Marysiu..piękny popis różany, bardzo ładna Schakespeare ;:138 . Widzę że wszystkie kolory u ciebie, ja pod wpływem forum na niektóre róże zaczęłam patrzeć z byk....dobrze że nie wywaliłam :;230 . Niebieskie dzwonki bardzo ładne i ten kolorek..miodzio. ;:333 . U mnie obyło się bez burzy ale ciągle parno. Wściekam się też na internet, coś tu na działce często ucieka..z rana z tym lepiej. Pozdrawiam i deszczyku w nocy w dzień ;:3 życzę, ;:168
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Kochana upałów to ja nie znoszę z wiekiem coraz bardziej lubię zimę gdyby jeszcze śnieżne kwiaty kwitły :) U nas od rana było 30 stopni i coraz więcej , poleciałam na stary ogród popodlewać bo sucho oj sucho. Nawet maliny wysychają.
Maryś dzwonki siedzą mi w głowie te kwiatowe oczywiście ;:303 a Twoje cudowne są zwłaszcza ten biały ;:167 .
Cieszę się, że róża Alberich kwitnie z czasem zaanektuje coraz więcej miejsca.
Idę pod wiatraczek ....
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj tak Marysiu, chwasty to spryciarze... dzisiaj obeszłam ogród, spojrzałam na pewne miejsce w których jeszcze w czwartek nie było chwastów i... i już są! :;230
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu :wit
Przepiękne róże już nagromadziłaś. ;:180
Schakespeare zachwyca,Od jakiegoś czasu już mi się bardzo podoba.Ciekawa jestem jak długo jej się oprę. ;:173
Życzę ci,żeby te żabki wszystkie ślimaczki powybierały ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu zaglądam do ciebie... a tu nie ma fotek :oops: Tak więc przy okazji napiszę, że będę zbierać ślazowe nasionka... chyba trzeba to robić sukcesywnie bo on podobno kwitnie aż do września ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Ale nazbierałaś arystokratycznych różyc ;:63
Sama elegancja i piękno :D
Co ja tu czytam, susza a żabki maszerują :;230
Uwielbiam żabki kumkające u nas w nocy w okolicznym stawie :D
Pojedyncze egzemplarze pilnują mi warzywników.
Może przyroda sama zwycięży w nierównej walce ze ślimakami. :roll:
Popatrz jak to dziwnie u Ciebie susza, u nas w warzywniku znów pole ryżowe.
Już czekam na zapowiedziane ciepłe lato, obym nie musiała tego żałować. :lol:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witaj, Marysiu! ;:196
Dawno mnie u Ciebie nie było, ale zaległości szybciutko nadrobiłam i stwierdzam z całą odpowiedzialnością, że masz śliczne różyczki. ;:63 ;:63
Żabki znalazły sobie ciekawą drogę w poprzek(?) Twojego ogrodu. A to małe złośnice! ;:224 Nie mniej fajnie, że oszczędziłaś je i pozwoliłaś na spokojny przemarsz tego mikrusiego wojska. ;:333

Dobrej pogody życzę na cały tydzień i dużo zdróweczka. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
felixa
200p
200p
Od: 13 lut 2013, o 21:37

Post »

Maska pisze:c.d.
Obrazek
Marysiu, co to za róża, czy też Tuscany, mam podobną NN, duży kwiat, często koniec łodygi ugina się.
Szukam imienia ;:219
Pozdrawiam, Feliksa
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne róże, u mnie tylko 2 zakwitły po przeniesieniu na nowe tymczasowe miejsce. I tak dobrze :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Marysiu, piszesz że Ci zimą pączki róż wymroziło... Zobacz jak pięknie kwitną :D
I ile odmian ;:oj ;:3
Ta fioletowa, która zaczyna chyba będzie pięknie kwitła.
Wypatrzyłam też jakieś kaczuchy i pisklęta ;:173

A tak w ogóle to późno ale melduję się w wątku :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie w nowym tygodniu!
Podobno idą upały, a wieczór jakby chłodniejszy :wink:
Ewelinko Abrahamowi delikatny półcień na pewno nie zaszkodzi :wink: Ja właściwego absolutnej patelni to nie mam. W całym ogrodzie rosną drzewa, a te stare wysokie to w pewnych godzinach dają cień. Dzisiaj odkryłam, ze Semiplena pięknie pachnie...tak owocowo! Zdrówka i dobrego tygodniaObrazek

Zuziu jakoś nie umiem wywalić kwiatów, nawet urwany kawałek pakuję do doniczki bo zawsze ktoś będzie chciał :wink: Dzisiaj chmury szalały, ale słońce wychodziło, wieje miły wietrzyk i taka pogoda mi odpowiada...tylko żeby jeszcze w nocy podlewało!! Zuziu trzeba dzwonić do operatora w sprawie netu Obrazek Dziękuję i tego samego Tobie życzę Obrazek

Ewciu w piszesz "stary ogród", to jest już nowy? W starym nie masz chyba wody to musisz ją dowozić ;:131 Dzwonki siane w większości więc może zbiorę nasiona?
Dziękuję za przypomnienie nazwy różyczki, bo mój SKS jakoś się pogłębia ;:oj

Basiu mam taką niewielką grządkę koło kurzej woliery i kurcze blade ciągle ją pielę ;:223

Aniu Schakespeare jest wart grzechu! lubię te ciemne czerwienie, borda i fiolety ...no i jeszcze takie napakowane ;:306 Żabki malusie, ale ciągle uciekają spod nóg, sporo ich zostało w ogrodzie, bo dużo roślin, podlewam to i wilgoci trochę jest Obrazek Dziękuję ;Obrazek

Ewciu ewarost dzisiaj jeszcze poczytałam u Ciebie o nim, że to bylina? a białych kwiatków trochę mało mam w ogrodzie. Zaraz będą zdjęcia, bo zrobiłam noweObrazek

Agnieszko trochę zebrałam różyczek, stale dokupuję coś i na jesieni w LM są licencjonowane róże a za pół ceny, no i Starkl kusi jakimiś innymi niż powszechnie w katalogach, a do tego skąd wracam to z patyczkami i ukorzeniam. Z jesieni niestety nic się nie ukorzeniło :wink: Żabusie siedzę u mnie bo dużo kwiecia to i cienia i zawsze trochę wilgoci. W tunelu mam agrotkaninę i podlewam to dzisiaj sporo ich widziałam. U mnie nie ma stawu ale jest w polach taka zastoina wodna, w której cały czas woda stoi a w najgorszym razie błocko. Na wiosnę nawet jakieś ptactwo wodne tam osiadło...no to i żabki kumkają :wink:
Niedawno u Ciebie była susza, a ja Ci opowiadałam że u mnie padało. Pole ryżowe...oj żeby Ci tylko stara odmiana ziemniaczków nie zgniła :uszy

Lucynko trochę mikrusiego wojska stacjonuje dalej w tunelu, na skalniaku między kamieniami! wiedzą, że za płotem pustynia i trawa to nie wybierają się pochopnie Obrazek
Dzięki, że wpadasz mimo że masz tyle spraw teraz na głowie.
Spokojnego wieczoru Lucynko i śpij dobrze Obrazek

Feluniu to jest róża jedna z dwóch kupionych razem, ale przesadzałam jedną i nazwy się pomieszały. Jak druga zakwitnie to zdecyduje która jest która...Ingrid Bergman czy Dama de cour ? Obydwie mają wielkie kwiaty 13 i 12 cm oraz niski pokrój krzaczka. Skłaniam się jednak ku IB Obrazek

Asiu ja swoje też niektóre przesadzałam, ale już mają pączki. Poza tym cięłam niziutko, a jednak kwitną mimo że krzewy nie wyrosły wysoko... i dobrze. Chyba odważniej teraz będą cięła moje róże, bo po cięciu krzak wygląda ładniej i kwitnie obficiej!

Aguś nic nie szkodzi miałaś krótką przerwę i fajnie że jesteś Obrazek
Aguś róże mi wymarzły czy wyschły, cięłam dwa razy i gałązki były czarne i suche. W końcu przycięłam prawie przy ziemi, a one odbiły i widzę że im to nawet na korzyść wyszło! Marie Viaud zaraz pokażę! Pisklak jest jeden ....takie te współczesne kwoki ;:oj a kaczuchy mają zbierać ślimaki w ogrodzie, ale jeszcze siedzą z kurami...przesuwam dzień wypuszczenia nie wiem dlaczego?

No to co u mnie kwitnie?
Lykkefund już zaczyna wyglądać jak zużyte chusteczki jednorazowe ;:oj

Obrazek

Lilie to są dziwne? jednego roku wychodzi jeden mały listek, a na drugi trzy ładne kwitnące lilie.

Obrazek

róża nn okrywowa

Obrazek

Obrazek

My Girl
Obrazek

Marie Viaud

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

koszmarny zestaw, ale się lubią Obrazek

Obrazek

Obrazek

odwróciłam i wyszło patriotycznie!

Obrazek

Semiplenę przesadziłam jesienią i nie obcinałam, przeszła operacje bez bólu! obsypana pączkami i pięknie pachnie owocowo ;:224

Obrazek

nn jedna z najstarszych!

Obrazek

a teraz podzwonimy!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i rzut oka na ogród!

Obrazek

i na dzisiejsze niebo!

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrej nocy!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Bardzo ładnie podzwoniłaś, Marysiu! ;:63 ;:63
O różyczkach już pisałam ;:333 ;:333 ;:333 , wystarczy zajrzeć do mojego wcześniejszego postu. ;:224
Niebo jak barometr: idzie na pogodę. ;:303
A ogród jak zaczarowany! ;:138
Dobrej nocy. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Jestem wpisuję się by nie uciekł mi ten galopujący wątek. Mam nadzieję już na bieżąco podziwiać małopolskie niebo i to co pod nim pięknego się dzieję
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu pozbieram ile się da i na pewno o tobie nie zapomnę ;:168 ... kochana deszczyk się uwziął na mój ogródek i trawa już w nim brązowa a nie zielona ;:174 Już podlewam tylko to co najważniejsze... reszta musi sobie radzić , bo rachunki za wodę by mnie zjadły ;:222 Przedostatnia fotka to prawdziwa wizytówka Twojego "Szaliczka" ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!

Tym co domagali się wolności dla kaczek obwieszczam, że zostały do niej zmuszone, bo wcale nie chciały skorzystać z otwartej bramki! Jak już wyszły to teraz chciałyby szybko wrócić do woliery :;230 to nie to co kury ...tylko patrzą jak uciec i już na grządki drapać ;:124

Lucynko oczywiście róże wychwaliłaś ;:168
Pogoda bez zmian chmurki i chyba będzie upalnie ale duszno. Ogród zarośnięty i pewnie jesienią i wiosna sporo trzeba będzie przerzedzić ;:oj
Dobrego dnia ;:196

Alicjo zapraszam serdecznie! chociaż z niebem teraz bywa różnie, bo zarówno wschód jak i zachód uciekł z mojego pola widzenia i musiałabym kawałek pomaszerować w stronę słońca, a jakoś nie bardzo mi się chce. Wolę poczekać ;:306 Rano już nie wstaję przez wschodem....bo też mi się nie chce ;:306
W zamian za niebiańskie widoki proponuję kaczki :uszy

Ewuniu ja jeszcze nie mam kanalizacji i tylko w tym wypadku cieszę się z tego, bo podlewanie tańsze ale wywóz szamba nas zjada ;:oj Zbieraj kochana zbieraj ...i co w moim przyrzeczeniem że nie będę tyle siała na wiosnę ;:223 No tak wygląda mój ogródek proszę wycieczki po prawej kwiatki i po lewej wszędzie kwiatki ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrego dnia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”