Witam serdecznie w nowym tygodniu!
Podobno idą upały, a wieczór jakby chłodniejszy
Ewelinko Abrahamowi delikatny półcień na pewno nie zaszkodzi
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
Ja właściwego absolutnej patelni to nie mam. W całym ogrodzie rosną drzewa, a te stare wysokie to w pewnych godzinach dają cień. Dzisiaj odkryłam, ze Semiplena pięknie pachnie...tak owocowo! Zdrówka i dobrego tygodnia
Zuziu jakoś nie umiem wywalić kwiatów, nawet urwany kawałek pakuję do doniczki bo zawsze ktoś będzie chciał
Dzisiaj chmury szalały, ale słońce wychodziło, wieje miły wietrzyk i taka pogoda mi odpowiada...tylko żeby jeszcze w nocy podlewało!! Zuziu trzeba dzwonić do operatora w sprawie netu
![Obrazek](http://s20.rimg.info/c00effc1d07cf563dbfa568cce413f60.gif)
Dziękuję i tego samego Tobie życzę
Ewciu w piszesz "stary ogród", to jest już nowy? W starym nie masz chyba wody to musisz ją dowozić
![hmm ;:131](./images/smiles/blush.gif)
Dzwonki siane w większości więc może zbiorę nasiona?
Dziękuję za przypomnienie nazwy różyczki, bo mój SKS jakoś się pogłębia
Basiu mam taką niewielką grządkę koło kurzej woliery i
kurcze blade ciągle ją pielę
Aniu Schakespeare jest wart grzechu! lubię te ciemne czerwienie,
borda i fiolety ...no i jeszcze takie napakowane
![;:306 ;:306](./images/smiles/2smiech.gif)
Żabki malusie, ale ciągle uciekają spod nóg, sporo ich zostało w ogrodzie, bo dużo roślin, podlewam to i wilgoci trochę jest
Dziękuję ;
Ewciu ewarost dzisiaj jeszcze poczytałam u Ciebie o nim, że to bylina? a białych kwiatków trochę mało mam w ogrodzie. Zaraz będą zdjęcia, bo zrobiłam nowe
Agnieszko trochę zebrałam różyczek, stale dokupuję coś i na jesieni w LM są licencjonowane róże a za pół ceny, no i Starkl kusi jakimiś innymi niż powszechnie w katalogach, a do tego skąd wracam to z patyczkami i ukorzeniam. Z jesieni niestety nic się nie ukorzeniło
Żabusie siedzę u mnie bo dużo kwiecia to i cienia i zawsze trochę wilgoci. W tunelu mam agrotkaninę i podlewam to dzisiaj sporo ich widziałam. U mnie nie ma stawu ale jest w polach taka zastoina wodna, w której cały czas woda stoi a w najgorszym razie
błocko. Na wiosnę nawet jakieś ptactwo wodne tam osiadło...no to i żabki kumkają
Niedawno u Ciebie była susza, a ja Ci opowiadałam że u mnie padało. Pole ryżowe...oj żeby Ci tylko stara odmiana ziemniaczków nie zgniła
Lucynko trochę mikrusiego wojska stacjonuje dalej w tunelu, na skalniaku między kamieniami! wiedzą, że za płotem pustynia i trawa to nie wybierają się pochopnie
Dzięki, że wpadasz mimo że masz tyle spraw teraz
na głowie.
Spokojnego wieczoru Lucynko i śpij dobrze
Feluniu to jest róża jedna z dwóch kupionych razem, ale przesadzałam jedną i nazwy się pomieszały. Jak druga zakwitnie to zdecyduje która jest która...Ingrid Bergman czy Dama de cour ? Obydwie mają wielkie kwiaty 13 i 12 cm oraz niski pokrój krzaczka. Skłaniam się jednak ku IB
Asiu ja swoje też niektóre przesadzałam, ale już mają pączki. Poza tym cięłam niziutko, a jednak kwitną mimo że krzewy nie wyrosły wysoko... i dobrze. Chyba odważniej teraz będą cięła moje róże, bo po cięciu krzak wygląda ładniej i kwitnie obficiej!
Aguś nic nie szkodzi miałaś krótką przerwę i fajnie że jesteś
![Obrazek](http://s19.rimg.info/4cc03d0c9655939daa13f530d609b943.gif)
Aguś róże mi wymarzły czy wyschły, cięłam dwa razy i gałązki były czarne i suche. W końcu przycięłam prawie przy ziemi, a one odbiły i widzę że im to nawet na korzyść wyszło! Marie Viaud zaraz pokażę! Pisklak jest jeden ....takie te współczesne kwoki
![ojoj ;:oj](./images/smiles/ojoj.png)
a kaczuchy mają zbierać ślimaki w ogrodzie, ale jeszcze siedzą z kurami...przesuwam dzień wypuszczenia nie wiem dlaczego?
No to co u mnie kwitnie?
Lykkefund już zaczyna wyglądać jak zużyte chusteczki jednorazowe
Lilie to są dziwne? jednego roku wychodzi jeden mały listek, a na drugi trzy ładne kwitnące lilie.
róża nn okrywowa
My Girl
Marie Viaud
koszmarny zestaw, ale się lubią
odwróciłam i wyszło patriotycznie!
Semiplenę przesadziłam jesienią i nie obcinałam, przeszła operacje bez bólu! obsypana pączkami i pięknie pachnie owocowo
nn jedna z najstarszych!
a teraz podzwonimy!
i rzut oka na ogród!
i na dzisiejsze niebo!
Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrej nocy!