pelagia72 Papryki ostre idą jak woda;rodzina rozebrała a część susze i mielę. No i sama też wcinam. Nie jest wściekle ostra…jak ostatnio kupiłam kimchi to było dla mnie nie do zjedzenia, mimo iż po mojej papryce moje kubki smakowe powinny być już przyzwyczajone. Tuberozy wrzuciłam do tunelu…nie wiem czy przeżyją ale mnie wnerwiły bo drugi sezon nie zakwitły… a u ciebie?
Truskawki stoją na palecie po ziemi; obwijam je tekturą,dwukrotnie, Agro włókniną oraz folią perforowaną i maja taki tunelik; ale czy przeżyją? Kilka doniczek rozmnożyłam i tez wrzuciłam do tunelika na wszelki wypadek.

Wanda7 Dawno już nie robiłam analizy gleby i dlatego nie wapnowałam bo raczej powinnam najpierw zrobić jednak tę analizę ze wskazówkami nawożenia. U mnie gleba 5 i 6 klasa, bardzo marna.
Arkadius121 Dziękuję za wizytę i komentarz! Uwielbiam własne warzywa i kwiaty. Kiedyś nawet marzyłam że zrobię jakiś kurs ogrodniczy ale u mnie nic nie było w okolicy, niestety.
neferet Bardzo lubię własne papryki i inne warzywa bo są 100% ekologiczne i mają ten naturalny smak. Tych pomidorków nie zrobiłam bo zniknął mi gdzieś taki duży słój i do tej pory go nie znalazłam…
A pomysł wzięłam stąd https://www.youtube.com/watch?v=IULxZDGstM0
U mnie była jesień... a teraz ciemierniki i goździki oraz róże i jakieś krzewy niektóre nie śpią wręcz przeciwnie...robi się wiosennie