P.S Mój Chamaecereus pochodzi z Obi xD
Więc prawdopodobnie mamy różne formy stanowiskowe.Artur89 pisze:Mój Chamaecereus pochodzi z Obi
Dzięki, niestety nie mam niebieskiego.ana777 pisze:No no... widzę, że tu piękne kwiaty pokazujesz! Cały przegląd kolorów.
Nie piszesz tego chyba poważnie? Wszystkie chamecereusy w kolekcjach oraz hybrydy pochodzą z kilku roślinek przywiezionych do Europy w roku 1905. Do tej pory nie udało się tej roślinki ponownie znaleźć w naturze. To o jakich formach stanowiskowych piszesz? Może coś mi umknęło i pojawiły się nowe fakty w temacie, o których nie wiem?tomboj0 pisze:Więc prawdopodobnie mamy różne formy stanowiskowe.Artur89 pisze:Mój Chamaecereus pochodzi z Obi
A jak myślisz?blabla pisze:Nie piszesz tego chyba poważnie?
Kurcze, szkoda, że nie wiedziałem wcześniej, bo może bym się wybrał.tomboj0 pisze:
W ten weekend w Otmuchowie (woj. Opolskie) odbywa się festyn połączony z dużym kiermaszem roślin. W zeszłym roku były dwa lub trzy duże stoiska sukulentowe, na kilku nasi ulubieńcy byli na doczepkę. Wtedy kupiłem kilka roślin - m.in. E. obesa i Astrophytum asterias.
pozdrawiam
tomek
Niestety ja również jakoś nie spotkałem fajnych doniczek w sklepach do których mam blisko. Doniczki mam z dwóch źródeł:Artur89 pisze:Tomek, byłbyś tak dobry i powiedział mi skąd pozyskujesz kwadratowe donice lub może wiesz gdzie można je nabyć w ilościach hurtowych (50szt.)?
...Gymnol wygląda jakby zeszło z niego powietrzeNie mniej całkiem przyzwoicie kwitnie
Tak jest jeszcze jutro, duży festyn z dużym kiermaszem roślin. Dużo stosik ze wszystkim i niczym. Na szczęście wszystkie stoiska roślinne są zgrupowane razem. Myślę, że warto pojechać jeśli się nie ma innych planów.Artur89 pisze:Uuu a to jakaś wystawa była w Otmuchowie? Ten gymno to pewnie 'zaprojektowany' przez Ferrari Design xD