Moje bukiety - kryska
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam miłych gości i dziękuje za tak pochlebne opinie.
Dala, jestem amatorką i często brakuje mi techniki. Czasem podglądałam panie w kwiaciarni jak to robią, np. jak wiążą by się nie rozleciało przy byle podmuchu wiatru. Ale coraz rzadziej bywam w kwiaciarni, już jestem prawie samowystarczalna.
Danusiususzyłam dosyć dużo kwiatów i traw. Ostatni rok jakoś sobie odpuściłam. Może już się tym znudziłam?
Justunko, ciesze się, że Ci się podobają moje bukiety. Może to mnie trochę zmobilizuje do tworzenia w nowym sezonie.

Tej zimy jedynie coś takiego powstało.
Dala, jestem amatorką i często brakuje mi techniki. Czasem podglądałam panie w kwiaciarni jak to robią, np. jak wiążą by się nie rozleciało przy byle podmuchu wiatru. Ale coraz rzadziej bywam w kwiaciarni, już jestem prawie samowystarczalna.

Danusiususzyłam dosyć dużo kwiatów i traw. Ostatni rok jakoś sobie odpuściłam. Może już się tym znudziłam?
Justunko, ciesze się, że Ci się podobają moje bukiety. Może to mnie trochę zmobilizuje do tworzenia w nowym sezonie.

Tej zimy jedynie coś takiego powstało.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Krysko
podobaja sie smokom Twoje bukiety i kompozycje
........czasami tez popełniam stroiki
a czy znasz mowe kwiatów?do Europy przeniosła ja Lady Mary Wortley Montagu z podrózy po bliskim i dalekim WSCHODZIE :)z Anglii kod kwiatowy zagoscił we Francji i na całym kontynencie w 18 wieku był moda, i snobizmem elit
np bukiet geranium o debowych lisciach,lewkonia i heliotrop przybrane dzikim winem znacza "daje Ci przyjazn,uczucie i poswiecenie".......ech któż nie chciałby otrzymac takiego bukietu?
dla Ciebie mam bukiet z jemioły,głogu i heliotropu [skręconego na prawo].......moze zgadniesz co oznacza?
cmokasy z gór

podobaja sie smokom Twoje bukiety i kompozycje

a czy znasz mowe kwiatów?do Europy przeniosła ja Lady Mary Wortley Montagu z podrózy po bliskim i dalekim WSCHODZIE :)z Anglii kod kwiatowy zagoscił we Francji i na całym kontynencie w 18 wieku był moda, i snobizmem elit
np bukiet geranium o debowych lisciach,lewkonia i heliotrop przybrane dzikim winem znacza "daje Ci przyjazn,uczucie i poswiecenie".......ech któż nie chciałby otrzymac takiego bukietu?

dla Ciebie mam bukiet z jemioły,głogu i heliotropu [skręconego na prawo].......moze zgadniesz co oznacza?
cmokasy z gór

nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- kryska
- Przyjaciel Forum
Smoku, nic nie wiem o mowie kwiatów, a szkoda. A co znaczy Twój bukiet? hm? jemioła to może miłość bo mówią, ze trzeba sie pod nią całować w wigilię,
a reszta? nie mam pojęcia. Wyjaśnij proszę. 

- kryska
- Przyjaciel Forum
Eryba cieszę się, że się podobają moje wypociny. Trawę, tak jak wszystkie rośliny do suszenia wieszam korzeniami do góry. Mam bardzo duży strych nad garażem i latem jak słońce świeci wszystko szybko mi schnie. Niczym roślin nie utrwalam. Bukiety stoja w takich miejscach by ich za często nie rosząc a po sezonie zasilają kompost.. I to wszystko.
- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kryska
- Przyjaciel Forum
Elu, dziękuję,
następny to chyba dopiero na Zofii - imieniny siostry.
No chyba, że wcześniej trafi się jakaś nieprzewidziana okazja, oby wesoła.

- kryska
- Przyjaciel Forum
Jolu Bardzo mi miło, że Ci się podobają moje bukiety. Powiedz kiedy obchodzisz imieniny to coś specjalnie dla Ciebie zrobię.
- kryska
- Przyjaciel Forum
Grzesiu cieszę się, że Ci się podoba. A może pokażesz coś swojego?
Lisko nie bardzo mam z czego teraz zrobić jakiegoś bukietu. Ostatnio wyniosłam trochę suchych kwiatów do kościoła. Za moment wyjdą pierwsze wiosenne kwiatki z ziemi i nareszcie zrobi się kolorowo. ;:91
Lisko nie bardzo mam z czego teraz zrobić jakiegoś bukietu. Ostatnio wyniosłam trochę suchych kwiatów do kościoła. Za moment wyjdą pierwsze wiosenne kwiatki z ziemi i nareszcie zrobi się kolorowo. ;:91
- kryska
- Przyjaciel Forum