Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Post »

Witaj Aguś
Chciałam napisać coś mądrego... elokwentnego, ale na temat Twojego ogrodu
zasób słów wykończył mi się.
Wiec przywitam się tylko. ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuś, dzień dobry! ;:196
Kasiu, dam znać w sprawie przetaczników jeśli tylko gdzieś trafię ładne odmiany...
Brother Cadfael mam od ubiegłego roku i mogę się w temacie tej róży wyrażać w samych superlatywach: piękny kwiat, wigor i zdrowie :)
O różach pogadamy jak się spotkamy - zobaczymy co tam za problem masz z nimi ;-)
Majutek, hortensje są już u mnie bardzo zaawansowane - mam nadzieję, że będą wspaniale i długo kwitły :) Nie wiem co wolę ja - róże czy hortensje... są tak inne, tak fantastyczne ;:170
Moniko, i ja Cię pozdrawiam weekendowo - mam nadzieję, że trochę odpoczniesz od ekipy i remontowych problemów. Najważniejsze, że praca idzie do przodu :) Do zobaczenia!
Małgosiu, zaczęłyśmy nowe wątki niemal równocześnie, jeśli dobrze kojarzę - widocznie straciłaś mnie z oczu ;-)
Co do miejsca na ognisko - korzystam z niego często i bardzo mi się przydaje, a rekreacyjnie przecież też! Absolutnie zbudowałabym go jeszcze raz, gdybym miała na nowo podjąć decyzję. Zastanawiasz się nad podobnym rozwiązaniem?
Gosiu, Anabelka chyba ma taki właśnie pokrój pokładający się od ciężkich kwiatostanów... ja bym ją chciała i nie chciała i sama nie wiem ;-) zachwycam się nią, a jednocześnie nie lubię jak coś mi leży ;-)
Justyś, witaj! Róże u Grąbczewskich mają chyba rotację, bo te które widziałam miały się bardzo dobrze ;-) bez chorób, z kwiatami, naprawdę ładne!
Jagódko, masz rację i to całkowitą ;:170 mam na zbyciu torebkę z nasionami gipsówki różowej - może masz ochotę na taką? :)
Tereniu, róża China Girl (mimo, że uczciwie mówiąc nie przepadam za żółtym kolorem) jest bardzo urokliwą, o ładnym kwiecie i dobrej zdrowotności królewną - polecam!
Za pochlebne słowa pod adresem hortensji i floksów bardzo dziękuję ;:196

Co tam w ogrodzie słychać:
Obrazek
...idziemy z Sarą na obchód :)

Obrazek
...gra światła i cienia...

Obrazek
...efekt dzisiejszej pracy PanaM

Obrazek
...czyli przycięte krzewuszki...

Obrazek
...berberysy...

Obrazek
...derenie...

Obrazek
...i derenie ;-)

I kilka obrazków w słońcu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

...i w cieniu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
hortensje szaleją ;:167

Obrazek
...a tu jeszcze przycięte pięciorniki, bo już się przejście zamknęło...

Miłego weekendu!
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Aga :wit
Widzę pracowicie spędzasz czas jak ja ;:108 ..Dzisiaj kosiłem i plewiłem cały dzień
Hortensje w takiej ilości wyglądają pięknie ;:oj ;:oj ...Dzięki tobie bardzo je polubiłem i w tym roku przybyło 6 i właśnie zaczynają kwitnąć ,choć nie jest takie obfite kwitnienie jak u ciebie ,bo to młódki i w mniejszych grupkach ale i tak cieszy .Szczególnie Limelight są piękne ...Mam nadzieję ,że za jakiś czas i moje krzewy się porozrastają do takich rozmiarów jak twoje
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, zdjęcie spod pergoli najwyższych lotów! Pokazuje urok ogrodu uchylając tylko rąbka tajemnicy.. ;:170
Pracowity weekend, pewnie teraz odpoczywacie z kieliszkiem czegoś dobrego ;:136
Powiedz mi kochana coś o B.Britten? Czy on jest soczyście czerwony czy ma pomarańczowe refleksy? Pasowalby na rabatę biało-czerwona? Jak się ogólnie sprawuje u Ciebie? Interesuje mnie pokrój i zdrowotność. Miłego :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ale z Was pracusie ;:333 i do tego porządniccy ;:215 moje obcięte gałęzie ciągle leżą na ogrodzie bo dzisiaj wykorzystałam pochmurną pogodę i trochę pokopałam przy różach żeby je potem podlać, a nikt za mnie tych gałęzi nie sprzątnie niestety ;:223
Hortensje rzeczywiście szaleją i oby robiły to jak najdłużej ;:215
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Ja tradycyjnie Aguś spóźniona w Twoim wątku :;230 ale oczywiście bedę podziwiała Twoje urocze zakątki...

Pozdrawiam Jola.
x-ag-a
---

Post »

Majutek, ta robota juz od dawna na nas czekala... lubie busz, ale kontrolowany. A sprzatam chetnie, bo ubostwiam to potem palic ;)
Kasik, Dzięki za slowa uznania! Bardzo czesto spogladam przez pergole na ogrod... jest w tym ujeciu taki kolorowy!
Benjamin Britten to u mnie calkowicie zdrowa roza... wysokosc okolo metra, dosc zwarty pokroj... kwiat w ksztalcie przypomina urocza filizanke a kolor jest zblizony do campari ;)
Andrzej, ciesze sie ze pokochales hortensje, bo to wyjatkowe i bezproblemowe krzewy! Juz za rok pieknie sie rozrosna :)
Jolu, ciesze sie bardzo z Twoich odwiedzin!
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aguś, ja od dwóch dni haruję i jutro też mam pracowity dzień.... Po przycięciu od razu widać efekty ;:108 Jednego przetacznika (Fairy tale) ciachnęłam, bo od spodu młode i zdrowe przyrosty wypuścił, a stare były całe w mączniaku i poszły do śmieci. To samo zrobiłam z szałwią. Zastanawiam się czy ciachnąć jak brzydkie badyle są ale nie ma młodych przyrostów...
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, ciachaj szałwię, ona powinna sama wypuścić młode przyrosty, a cięcie tylko ją do tego pobudzi...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś przepięknie wyglądają hortensje w tak dużej ilości.... po prostu przepięknie i tak ładnie już u Ciebie kwitną, moje dopiero pomalutku zbierają się do kwitnienia, myślę, że jeszcze ze 2 tygodnie zanim będzie widać efekt....
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, chyba cieplej jest u Ciebie, bo szybciej rozkwitają hortensje :lol:
Udanej niedzieli ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Aguniu, jakie piękne Twoje zdjęcia, trudno się od nich oderwać. :D
Nawet gałęzie ułożone na miejscu na ognisko wyglądają jak rabata. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aguś, no to znowu poszaleliście z PanemM i Sarką oczywiście :) Wy to usiedzieć spokojnie nie potraficie :D :wink:
No ale dzięki temu, Wasz ogród wygląda jak wygląda... a wygląda cudnie. ;:167 ;:215
Dzisiaj przepiękny dzień się zapowiada, prawda? :)
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Aguś Twój ogród w letniej odsłonie wygląda przepięknie zielono, refleksyjnie i odpoczynkowo, piękne zadbane roślinki. Aguś widziałam że masz piękną alejkę z budlejami nie marzną Ci ? bardzo lubie te roślinki ale niestety dwa razy juz zmarzły.
x-ag-a
---

Post »

Witam w piękne niedzielne popołudnie!
Odpoczynek w taki dzień to sama przyjemność... ogród połyskuje w słońcu, kwiecia pełno, sorbet na deser - żyć nie umierać! :)

Isiu, budleje wraz z hortensjami zostały posadzone tej wiosny... przed zimą zostaną odpowiednio zabezpieczone - nie zamierzam pozwolić im zmarznąć, ponieważ szpaler ma się właśnie składać z tych roślin... budleje muszą mieć zacisznie, a na zimę trzeba im zrobić kopczyk i okryć - zresztą dość mocno tnie się je wiosną. Może spróbujesz raz jeszcze?
Małgosiu, ano dzień był piękny... w zasadzie jeszcze jest! Dziś już bez szaleństw i pracy w ogrodzie, na spokojnie... a Wy jak spędziliście niedzielę?
Linetko, jak zawsze dziękuję za miłe słowo! Cięcia było sporo i mimo, że może nie wygląda, to przyciętych gałęzi do spalenia mam naprawdę dużo :) Miłego wieczoru!
Moniko, trudno mi powiedzieć, czy jest cieplej niż np. u Ciebie, ale fakt jest taki, że nie mogę narzekać na pogodę... jest codziennie dużo słońca i przyjemnych temperatur! Pozdrawiam Cię serdecznie :)
Agnieszko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa pod adresem hortensji! U Ciebie królują lilie, ale za chwilę dołączą do nich właśnie hortensje, powoli zastępując :) Miłego!

Co tam w ogrodzie piszczy:
Hortensje
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
...pierwsze przebarwienia na Vanille F. ;:167

Obrazek

Lilie