Tam gdzie kumkają żaby, pieją koguty i szczekają psy :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Julka-11
100p
100p
Od: 24 sie 2010, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie kumkają żaby, pieją koguty i szczekają psy :-)

Post »

Paulinko, pieknie tu u ciebie. Żonkile i szafirki śliczne. Zakupy też udane :) Czekam na więcej fotek :D
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu- anym Nio zakupy rewelacyjne poczyniłam. Tytoń chyba jest karłowy, bo nie pachnie niestety. :( Nio wiosna w moim ogrodzie ma bardzo ładne kolory.

Aniu-aneczka1979 Tytoń niestety jest karłowy, bo nie pachnie niestety i ominie mnie ten piękny zapach :cry:

Wiolu - Wolusia Skalnica również i moją uwagę przykuła, bo była w kolorku, który lubię.

Alu- alicjad31 Nio śliczne kwiatuszki

Kasiu- Kasiula17 Zakupy bardzo udane, bo chciałam kupić Serduszkę, ale do tej pory jej nie spotkałam a tu taka miła niespodzianka Mnie czekała w centrum ogrodniczym. :roll:

Violu - Viola K Mi również Tytoń się podoba.

Małgosiu ? PEPSI Ja również nie miałam tytoniu

Kasiu- sara44 Tak żonkilki mam w różnej tonacji i gatunków. A szafirki są urocze to prawda. Masz rację ze jeszcze nie myślisz o usypianiu Księżniczki. Teraz najważniejszej jest zapewnić jest jak najlepszy komfort życia. Powiadasz, że roślinki ogrodowe mam śliczne, że oczu nie można oderwać. Dziękuje, że tak uważasz. ;:196

Magdo ? persymona Witam :wit Cię Bardzo Cieplutko i Serdecznie w moich skromnych progach ogrodowych. Dobrze widzisz ze u Mnie bardzo wiosennie. Ja również się zakochałam w tym Moim narcyzie z pomarańczowym środkiem. Taki jeden rodzynek się przez przypadek trafił i rośnie, co roku. I na jesieni muszę poszukać takich w sklepie. Te szafirki faktycznie ładnie otwierają kwiatuszki. Zaprasza Cię Bardzo Cieplutko. Miło Mi Cię gościć ;:196

Anitko ? myudah Przeprasza Cię, że źle Cię zrozumiałam
Faktycznie napisałaś, że miałaś różę w pomarańczowym kolorze i że Ci padła.
Ja widziałam chyba u siebie dwu kolorowe osteospermum fioletowo-pomarańczowe.

Moniko ? mooniczek Jak najbardziej posadź na jesieni cebulowe, bo śliczne są.
A serduszka faktycznie dorodna.

Aniu - ann_30 Witam :wit Cię Bardzo Cieplutko i Serdecznie w moich skromnych progach. :)
Szafirek również i Mnie urzekł swoim urokiem. Zakupy bardzo się udały. Tytoń ozdobny mam pierwszy raz, ale on jest chyba karłowy, bo nie pachnie niestety i nie wiem czy tak ładnie się rozrośnie jak ten nie karłowy.

Aniu ? anabuko1 Nio narcyzki mam piękne. Serduszkę mam po raz pierwszy, bo spodobała się Mi się bardzo.

Aśiu ? iwiska Ja również nigdy u siebie w ogrodniczym nie widziałam tytoniu. Teraz zobaczyłam i wzięłam, bo kwiatuszki Mi się spodobały. Żonkilki są cudowne warto je zaprosić do swojego ogrodu.

Kasiu - 123katex Dziękuję, że uważasz, że mam śliczne kwiatu

Sylwuś Serduszka już posadzona tylko przy sadzeniu się podzieliła na dwie Serduszki. Właśnie chce żeby bratki Mi się rozsiały w różnych częściach ogrodu.

Marysiu ? MariaWy Pięknie kwitną Mi żonkilki. Szkoda, że Twoja Serduszka padła. Mam nadzieje ze Moja Mi nie padnie.

Kasiu - sara44 Gratulacje okazji zostania babcią

Elu ? maika Witam :wit Cię Bardzo Cieplutko i Serdecznie w moich skromnych progach.
Zaprasza Cię Bardzo Cieplutko. Miło Mi Będzie Cię gościć ;:196

Iwonko ? Iw Właśnie ostatnio nie bywam u siebie. Tylko czasem wpadnę do zaprzyjaźnionych ogrodów. Miałam przykrą niespodziankę w ogrodzie. Fakt ładna wiosna u Mnie taka kolorowa, jaka powinna być. Tylko szkoda ze tak krótko się Nią nacieszyłam.

Aśiu ? iwwa Zakupki bardzo udane były. Szkoda, że u Ciebie Serduszka nie przetrwała. Mam nadzieję ze u Mnie przerwa, bo piękna jest. Tytoń mam po raz pierwszy. Narcyzy fakt to symbol wiosny. A te szafirki Faktycznie małe Pięknotki.

Robercie - Shiz3R Witam :wit Cię Bardzo Cieplutko i Serdecznie w moich skromnych progach.
Żonkilki faktycznie są barwne i piękne. Mi również skalnica wpadła w oko, dlatego ją kupiłam, bo śliczna jest i ma ją por a pierwszy. Miło Mi Będzie Cię gościć :)

Aleksiku Żonkilki lubię jak każdy jest inny. Szafirek bardzo uroczy jest.
Zaglądaj a sam się przekonasz czy Serduszka ma kwiatuszki w kształcie serduszka czy nie ma.

Dorfi Witam :wit Cię Bardzo Cieplutko i Serdecznie w moich skromnych progach ogrodowych.
Ja posiałam floksy jednoroczne kilka tylko przepikowałam. Myślę ze spokojne możesz swoje floksy już posadzić do gruntu przymrozków chyba raczej już nie będzie. A jak ty masz na imię, bo chciałabym się zwracać do Ciebie po imieniu.

Julito - Julka-11 Witam :wit Cię Cieplutko w moich skromnych progach ogrodowych.
Dziękuję ze uważasz ze pięknie jest u Mnie.

Miałam bardzo niemiłą niespodziankę. Nadal jestem wściekła jakbym tego kogoś, kto to zrobił dopadła to bym go rozszarpała. ;:163

Wycięli (ukradli) Mi wszystkie tulipany i narcyz szykujące się do kwitnięcia. Obrazek

Zostawili tylko te, których były mocno zielone pąki ledwo wychodzące z liści.

W środę rodzice byli, bo z zakładu energetycznego podłączali prąd to te tulipany, których nie wycięli szykowały się do kwitnięcia i kolor było już widać.

Aż się boję jutro jechać, bo nie chce znów zastać takiego przykrego widoku, jaki zastałam w weekend majowy. Bardzo to przeżyłam i trochę się rozchorowałam na żołądek.

Taki oto widok zastałam aż serce krwawi jak na to patrzę Obrazek
Obrazek

Stokroteczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dorfi tak wygląd mój przepikowany floks jednoroczny.
Obrazek

Miłego Pogodnego weekendu Wam Życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Paulii pisze: Dorfi Witam :wit Cię Bardzo Cieplutko i Serdecznie w moich skromnych progach ogrodowych.
Ja posiałam floksy jednoroczne kilka tylko przepikowałam. Myślę ze spokojne możesz swoje floksy już posadzić do gruntu przymrozków chyba raczej już nie będzie. A jak ty masz na imię, bo chciałabym się zwracać do Ciebie po imieniu.
Dorota :D

Szkoda tych tulipanów. Że też ludzie nawet na kwiatki się połakomią ;:222
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No wiesz co?! Żeby tak na chama kwiaty wycinać?! ;:202 Jak ludziom nie wstyd?
Przepiękne portreciki stokroteczek. Cudne po prostu. ;:167
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Wpadłam bo zaintrygował mnie tytuł wątku, ale od razu dostałam w łeb.
Ja po prostu nie mogę pojąć jak ktoś może sięgnąć po cudze ?
Kiedyś moje róże przy wejściu kwitły i przewieszały się poza ogrodzenie, szło dwóch panów i jeden z nich urwał sobie kwiat. Kiedy mnie zobaczyli, to się zawstydzili i przeprosili. Na co ja powiedziałam że gdyby poprosili to dałabym im cały bukiet a tak to po prostu ukradli mi jedną różyczkę.
Nie akceptuję sięgania po cudze, nieważne czy to pieniądze czy kwiaty.
Trzeba czasu by nauczyć ludzi że ścięcie cudzego kwiatka to też kradzież !

A stokrotki naprawdę ładne, szczególnie ta czerwona. :D
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Paulo bardzo mi przykro ,że aż tak to przeżyłaś ... ja chyba bym też rozstrzelała gdybym załapała złodzieja na gorącym uczynku

;:14 jak tak można !!!

Stokroteczki masz śliczne , ta pełna czerwona zdecydowanie cudowna ... i oczywiście zdjęcie Twoje nowe profilowe też mi się podoba ;:cm

:wit

Viola .
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22

Post »

Cześć, dawno mnie nie było :oops: ;:7

Piękne masz kwiatuszki, narcyze, serduszka, tytoń ;:173

A złodziejom tulipanów niech parchy na łapach wyjdą :evil: ;:168
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Paulinko szkoda kwiatów tulipanów , ale na takich ludzi nic nie poradzimy .
Stokrotki masz bardzo ładne . Buźka do góry :D Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
x-m-h
---
Od: 3 gru 2013, o 11:31

Post »

Paulii, bardzo mi przykro z powodu kwiatków. Nie rozumiem tego w ogóle. W mojej wsi można domu nie zamykać, mój portfel ile razy został na tarasie, bo zapomniałam go zabrać, dokumenty...No wszystko. Nikt nic nie weźmie, ale niestety to jest rzadkość. Muszę o tym pamiętać, że przecież ktoś obcy może wpaść z wizytą. A ten nawyk niezamykania i niepamiętania bardzo wchodzi w krew. :? Dobrze, że mi przypominasz, że są ludzie i ludziska.
Osteospermum w tym kolorze szczerze zazdroszczę ;:173 Koniecznie poproszę o zdjęcie jak zakwitną. Choć oko u Ciebie nacieszę. A może sama znajdę coś oryginalnego....
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Szkoda kwiatków... :(
Za to stokroteczki masz bardzo piękne, barwne i duże. ;:333
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Niestety czasem ludzka głupota nie zna granic :( Za to Twoje stokrotki mają w sobie mnóstwo uroku ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Myślę, że takie kradzieże spotykają każdego z nas. Posadziłam tuje, w nocy zniknęły ;:145 .
Potem zrobiliśmy furtkę na klucz, którą zamykamy.
Kiedyś, gdy w ogrodzie rosły drzewa owocne jednak baba ( przepraszam, ale napisałam to specjalnie) niszcząc płot zaczęła zrywać wiśnie. Jak zwróciłam uwagę zaczął się z niej wylewać taki potok niecenzurowanych słów, że zdębiałam. Jakby odrzucić to co nie nadaje się do druku, brzmiałoby to mniej więcej tak " a co mi bronisz, skoro tego tyle masz. Musisz mi to dać" .
Teraz mam trzy drzewka owocowe, ale niesmak po tamtym zdarzeniu pozostał :oops:

Paulii na pocieszenie powiem, ze za rok z cebul wyrosną nowe kwiaty, które znowu sprawią wiele radości ;:168 .
A stokrotki przepiękne, muszę też takich poszukać i wsadzić ;:108
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Mojej mamie kiedyś regularnie kwiaty piwonii ścinali (efekt posiadania działki na skraju ROD). Jak tylko zaczynał się sezon, chlapała krzaki farbą. Pochlapanych nikt nie kupi. I przestali kraść.
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paulii przykro mi , mnie spotkało też to , po chorobie pojechałam skosić trawę i tak sobie patrzę na działeczkę ,a tam wcale nie jest kolorowo tylko zielono ;:223 m
Podchodzę sobie do moich kępek tulipanków około 100sztuk zasadziła poprzedniczka zwykłe pojedyncze ,które kwitły w zeszłym roku ,jak kupiłam działkę , a ja jesienią posadziłam sporą ilość pierzastych ,a tam same liście . ;:145
Myślałam ,że zemdleję z wrażenia nikt nic nie widział , oby mu łapska uschły.W czwartek byłam i około 10 sztuk tych co zostały ścięłam i zabrałam do domu , tyle miałam radości
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Dziady i tyle, tylko rozszarpać. ;:124 ;:124
Piękne masz stokrotki i życzę by więcej nikt nie wrócił na działkę. ;:7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”