Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aga, wpadam z rewizytą i spóźnionymi życzeniami ;:196 .
Aby pogoda ducha i zdrowie dopisywało, a w ogrodzie kwiecia nie brakowało :wink: .
Piękna wiosna u ciebie.
U mnie tulipany dopiero zaczynają.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aga i ode mnie spóźnione, ale szczere życzenia imieninowe, przede wszystkim zdrowia, radości z życia i żadnych smutków :)

Tulipany bardzo ładne, ale problem z wyrodzonymi to i ja mam, tylko, że u mnie większość jest właśnie taka ;) Tak się zniechęciłam do tych nowych odmian, które trzeba co roku wykopywać, albo kupować nowe żeby ładnie kwitły, że przerzuciłam się na narcyzy. Te przynajmniej co roku rozrastają się i kwitną obficie ;)

A kwitnące sady, to jest to na co czekamy, ten zapach, zwłaszcza jabłoni, aj ;) A potem żeby tylko odpowiednio zaowocowały, zwłaszcza śliweczki...
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguś ,zdrowia i spełnienia marzeń życzę ,troszkę spóźnione ,ale szczere,ogród dał Ci w Twoje imieniny olbrzymią ilość kwiatów, to takie miłe,pozdrawiam świątecznie :wit i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
JaSNa
100p
100p
Od: 11 kwie 2014, o 20:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aguś, piękne te Twoje sasanki, u mnie nie wiedzieć czemu rosnąć nie chcą. Spróbuję w przyszłym roku zasadzić choć kilka u csiebie. Będę Cię odwiedzać :)
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Agnieszko spóźnione, ale bardzo serdeczne

Obrazek
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Zdjęcia kwitnących drzew - rewelacja! ;:180
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Aga, przyjmij i ode mnie życzenia wszelkiej pomyślności.
Po przeczytaniu wymiany zdań nt. wykopywania cebul tulipanów klamka zapadła, nie będę ich wykopywać. Zawsze mnóstwo cebul pokaleczyłam, często mi się wymieszały, a potem kiedy przyszedł czas sadzenia i kupiłam nowe tych wykopanych zwyczajnie nie chciało mi się już sadzić. W związku z czym będę kupowała i dosadzała, a wykopywaniu mówię nie.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
magduska81
500p
500p
Od: 11 wrz 2012, o 22:16

Post »

I znalazłam znów się w tajemniczym ogrodzie dzięki Tobie Ago..znów ślicznie widzę że mamy podobne klimaty owocowe :)
Przez mo­j ogród prze­wineło się wiele osób... po każdym zos­tała ja­kaś pa­miątka. Naj­droższe są te, które po­zos­tały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Justynko bardzo dziękuję ;:196
Twoje tulipanki zaczynają, więc jeszcze długo się nimi nacieszysz.... moje, można powiedzieć tak w połowie :D

Alu bardzo dziękuję ;:196
U mnie niestety narcyzy nie rosną..... bardzo żałuję, bo to piękne kwiaty i chciałabym je mieć, ale mam kłopot z muszką narcyzową, która je całkowicie niszczy..... są tylko przez rok...
Ja od jakiegoś czasu stawiam głównie na gatunki botaniczne tulipanów, bardzo mi się podobają i są o wiele bardziej żywotnie, niż te szlachetne formy...
Ja również mam nadzieję, że owoce dopiszą..... pszczółki uwijają się w kwiatach, oby tylko już przymrozków nie było.....

Martusiu dziękuję bardzo ;:196
Faktycznie ogródek już pełen kwiatów, zrobiło się tak pięknie kolorowo, że aż serce się raduje ;:167
Dziś też dopisała wreszcie pogoda, aż się do domu wchodzić nie chciało :D

Sylwio a jaką masz glebę, bo może gliniastą i ciężką??? Jeśli jest taka sytuacja, to sasanki warto sadzić na skalniaczkach, lub odwyższonych, dobrze zdrenowanych rabatach, wtedy świetnie się czują, pięknie rosną i kwitną :D Sasanki lubią lekką i przepuszczalną ziemię.
Miło mi, że będziesz do mnie zaglądać :D

Justynko bardzo dziękuję, tulipanki piękne ;:196

Jacku bardzo się cieszę, że podobają Ci się fotki, uwielbiam kwitnące drzewa owocowe i na okrągło mogłabym je uwieczniać na fotkach :D

Bogusiu bardzo dziękuję ;:196
Mnie właśnie identyczna sytuacja jak u Ciebie, zmusiła do zaprzestania wykopywania tulipanów..... bardzo dużo mi się ich niszczyło, nie było łatwo dobrać się do cebul rosnących pomiędzy bylinami.... cierpiały na grzebaniu w ziemi i cebulki i sąsiednie byliny.... inna sytuacja, gdy tulipanki rosną same, wtedy łatwiej to zrobić, a u mnie to problem...

Magduśko witaj :wit Uwielbiam kwitnące drzewa owocowe.... czas, kiedy obsypują się kwiatami jest tak cudny, że nie tylko ze względu na owoce sadzę te drzewa w ogrodzie :D

Zapraszam na spacerek po ogrodzie przed snem :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
magduska81
500p
500p
Od: 11 wrz 2012, o 22:16

Post »

Agnes to w moich okolicach miałabyś co robić...sadów mam dookoła wszelakich i czasami tęskni się do złotych łanów z chaberkiem i kąkolem...przez te sady u nas prawie nie ma kuropatw i bażantów, bo tylko sady owocowe i krzewy ok90% pól w okolicy,a mamy nawet święto kwitnących sadów tylko co roku później wypada niż kwitnienie sadów.Już zaczęły kwitnąć pierwsze jabłonie i pszczółki mają co robić,specjalnością powinien być miód jabłoniowy;)
Przez mo­j ogród prze­wineło się wiele osób... po każdym zos­tała ja­kaś pa­miątka. Naj­droższe są te, które po­zos­tały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu wyobrażam sobie jak pięknie musi być w Twoich okolicach w czasie kwitnienia sadów..... widoki jak z bajki ;:167
Pszczółek na pewno są roje... pewnie aż z daleka sady bzzzzzyczą :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś- po takiej porcji fotek na dobranoc, to ciężko będzie zasnąć ;:oj Ślicznie i kolorowo u Ciebie, rabaty takie wypełnione.. a przecież pamiętam fotki z sezonu- wypełnione, ale zupełnie inaczej :wink: Super to u siebie zaplanowałaś, jak jedne rośliny zastępują i zakrywają inne- muszę jeszcze długo nad tym u siebie pracować.. Na razie obserwuję, co jak rośnie, gdzie jest łyso wiosną a w sezonie się zapełnia- i w te miejsca planuję jesienią dosadzać cebulowe- może i ja kiedyś dojdę do etapu tak skomponowanych rabat ;:167
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Patrząc na mnogość kolorów na Twoich zdjęciach aż trudno uwierzyć że to dopiero kwiecień.
U mnie tulipany też rosną pomiędzy bylinami, więc ich nie wykopuję. Część znika po jakimś czasie, lub wyradza się i "czerwienieje", ale nic to, dosadzę jesienią i uzupełnię braki.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wiedziałam, że masz gęste nasadzenia, ale kiedy przeczytałam, że nie wykopujesz tulipanów, aby nie uszkodzić sąsiednich roślin,
to dopiero wtedy zdałam sobie sprawę, jak to musi wyglądać ;:oj
W takim razie ja mam jeszcze sporo miejsca do sadzenia. Jedynie denerwują mnie cebule lilii, bo zawsze jakąś uszkodzę :D
Agnieszko bardzo podoba mi się biała kompozycja. Nawet ptaszek wpisał się w bratki.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś spóźniona ale jestem w twoich ogrodzie pełnym kolorów ;:196