Justynko bardzo dziękuję
Twoje tulipanki zaczynają, więc jeszcze długo się nimi nacieszysz.... moje, można powiedzieć tak w połowie
Alu bardzo dziękuję
U mnie niestety narcyzy nie rosną..... bardzo żałuję, bo to piękne kwiaty i chciałabym je mieć, ale mam kłopot z muszką narcyzową, która je całkowicie niszczy..... są tylko przez rok...
Ja od jakiegoś czasu stawiam głównie na gatunki botaniczne tulipanów, bardzo mi się podobają i są o wiele bardziej żywotnie, niż te szlachetne formy...
Ja również mam nadzieję, że owoce dopiszą..... pszczółki uwijają się w kwiatach, oby tylko już przymrozków nie było.....
Martusiu dziękuję bardzo
Faktycznie ogródek już pełen kwiatów, zrobiło się tak pięknie kolorowo, że aż serce się raduje
Dziś też dopisała wreszcie pogoda, aż się do domu wchodzić nie chciało
Sylwio a jaką masz glebę, bo może gliniastą i ciężką??? Jeśli jest taka sytuacja, to sasanki warto sadzić na skalniaczkach, lub odwyższonych, dobrze zdrenowanych rabatach, wtedy świetnie się czują, pięknie rosną i kwitną

Sasanki lubią lekką i przepuszczalną ziemię.
Miło mi, że będziesz do mnie zaglądać
Justynko bardzo dziękuję, tulipanki piękne
Jacku bardzo się cieszę, że podobają Ci się fotki, uwielbiam kwitnące drzewa owocowe i na okrągło mogłabym je uwieczniać na fotkach
Bogusiu bardzo dziękuję
Mnie właśnie identyczna sytuacja jak u Ciebie, zmusiła do zaprzestania wykopywania tulipanów..... bardzo dużo mi się ich niszczyło, nie było łatwo dobrać się do cebul rosnących pomiędzy bylinami.... cierpiały na grzebaniu w ziemi i cebulki i sąsiednie byliny.... inna sytuacja, gdy tulipanki rosną same, wtedy łatwiej to zrobić, a u mnie to problem...
Magduśko witaj

Uwielbiam kwitnące drzewa owocowe.... czas, kiedy obsypują się kwiatami jest tak cudny, że nie tylko ze względu na owoce sadzę te drzewa w ogrodzie
Zapraszam na spacerek po ogrodzie przed snem