Moje oczko w głowie cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz.6

Post »

Tereniu Witaj ;:196 '
Jestem z rewizytą i ..... na razie przeczytałam tylko ostatni wątek , ale oczywiście zaraz nadrobię zaległości , dla mnie jesteś hortensjową królową , ja na razie przyzwyczajam je do siebie i niestety bardzo żałuję że zaczęłam od dębolistnej i .... zmarnowałam ją , nie wyrzuciłam jej jeszcze ale raczej nie ma szans by zechciała odbić wiosną , prawda ?
Lecę oglądać wcześniejsze Twoje wątki , pozdrawiam cieplutko ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Różowa chryzantema piękna i chyba ma sztywne łodygi,czy tak? Bo tylko takie lubię.Jak ona się nazywa i kiedy zaczyna kwitnąć?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witajcie wszyscy razem ;:4
Najpierw się opisałam i poszło wszystko w eter ;:223 potem tak strasznie wiało że aż światło przygasało co chwilę , a więc próbuje jeszcze raz .
Ewuniu ;:196
Alicjo witaj ;:196 na razie nic nie wiemy co będzie - jak by było na tyle pieniążków to byśmy wiedzieli co robić a tak trzeba dobrze obliczyć koszty ;:108
Tak jak mówisz samo wyjdzie w praniu .
Odwzajemniam ;:168
Michał na razie nic się z lipą nie dzieje i chyba nie będzie się dziać - trochę jeszcze podcięta i jak rdestówka przeżyje bo jest zadołowana w doniczkach to posadzę pod lipą ;:108 Na patyczki AF i nie tylko możesz się załapać ;:108 Phatntom też mam .
Michał na razie nie wiem co mi przemarzło - zobaczymy wiosną bo te doniczki co zostały w starym domku to widać że wszystko zmarznięte ale może odbiją od korzenia - dzięki za szczere chęci ;:167 naprzeciwko jeżówki przy szklarni rośnie krwawnik - strasznie się rozrósł , miałam tam jeszcze taki dwukolorowy to go zdusił ;:223
Moniko witam serdecznie w moich skromnych progach ;:196 i zapraszam częściej ;:65
Moniu jak tam hortensjowa królowa :oops: może kiedyś jak porosną te co wsadziłam :wink: a ja nie mam dębolistnej ;:185 mam natomiast taką z biało zielonymi liśćmi ale jeszcze mi nie kwitła . Dlaczego zmarnowałaś ??? nawet jak podmarzła to od korzenia odbije ;:108 nie wyrzucaj czekaj cierpliwie .
Również pozdrawiam cieplutko bo za oknem zimno i strasznie wieje ;:196
Witaj Wandziu ;:196 Różowa chryzantema jest sztywna - nazwy jej nie znam choć kiedyś któraś z dziewczyn od chryzantem mi powiedziała że to Orchid lub Helen .
Zaczyna kwitnąć chyba pod koniec sierpnia - ale muszę sprawdzić datę na zdjęciach ;:108 znalazłam w pierwszej połowie września zaczyna kwitnąć

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj Tereniu u nas też wiało niesamowicie, cały dzień się męczyłam, przysypiałam, a teraz w końcu ten wiatr chyba sobie poszedł dalej, już tak nie wieje, a ja spać nie mogę i spaceruję, żółte kwiaty w takie dni jak ostatnio to samo słoneczko ;:215
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko witaj kochana o północy ;:196 i u nas trochę ucichło tylko jak na długo - myślałam że blok się rozleci ;:223
Ja też spać nie mogę i to co dzień tak jest - trzecia , czwarta a ja dopiero zasypiam czasami później :(
A jak Twoje zdrówko ??? martwię się ;:168
Dlatego wstawiłam te żółte kwiatuszki aby trochę rozweselić tą szarość .
te słoneczka dla Ciebie
Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Tereniu, a zdrówko, no cóż, w tym roku tylko spacerować będę i podziwiać co do tej pory zrobiłam ;:108
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Tereniu ;:196
Piękną masz języczkę ,a ten biało zielony krzew to chyba dereń ,a te kwiaty na pierwszym zdjęciu żółte to nie wiem :?:
Wiało u nas w nocy bardzo ...,teraz też wieje ,ale mniej no trzymać się trzeba jeden drugiego ,9,45 wychodzę z synem na spotkanie .
Miłej niedzieli ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu!
pewnie teraz odsypiasz noc? ja mam okna nowszej generacji i jak są zamknięte to nic nie słychać i tylko w łazienkach w wywietrzniku huczy. Jeszcze wiatr całkiem nie odpuścił, ale jest zdecydowanie lepiej i nie tak niezdrowo ciepło :?
Taka cudna języczka i u mnie będzie ;:196
A ten krzew Variegata to co to? a zdjęcie dla Iwonki to słoneczniczek?
Dobrego i spokojnego dnia ;:168
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Tereniu jesteś ? no co się dzieje ? pi....... jak w kieleckim :;230 :;230 w nocy już się za miotłą rozglądałam co by pofrunąć z wiatrem na Łysicę :;230 Magnolię mi odkryło i straszny rozgardiasz mam na podwórku.
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko więc dużo zdrówka Ci życzę i trzymam kciuki aby wszystko było okej ;:196 Ale ma to i dobre strony - dojrzysz każdy kwiatuszek jaki Ci zakwitnie - zrobisz im zdjęcia i będziesz się cieszyć nimi ale jak nam pokażesz to my też będziemy oczka cieszyć razem z Tobą ;:168
Beatko witaj ;:196 Całą noc dawało porządnie , teraz trochę słabiej wieje ;:108 My tez cali i zdrowi - jadę za chwile na działkę zobaczyć co tam słychać :)
Witaj Alu ;:196 Dziękuję w imieniu języczki - jak nie masz to też możesz mieć ;:108 ten krzew o który pytasz to klon jesionolistny " Flamingo"
Kwiaty na pierwszym zdjęciu to smotrawa . U nas tez trochę mniej wieje .
Również życzę Ci miłej niedzieli i pozdrawiaj całą rodzinkę ;:4
Marysiu witam cieplutko ;:196
Nie , nie odsypiam nocy - okna też mamy powymieniane ale miałam wrażenie ze szyby strzela pod naporem wiatru :wink:
Ten krzew variegata to klon jesionolistny Flamingo . Dla Iwonki tak słoneczniczek szorstki ;:108
Marysiu dziękuje bardzo i odwzajemniam ;:168
Ewuniu jestem i żyje :wit Ja dopiero jadę zajrzeć co na działkach - boję się o moją szklarenkę - czy po polach nie lata ;:306
Bardzo Wam dziękuje za odwiedziny i życzę miłej niedzieli i dużo ;:3 ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Ależ cudne to parzydełko, teraz już wiem na pewno,że chcę go mieć.Ciekawe czy u Krysi jest ten sam gatunek.A może od niej masz tę śliczność lub Krysia od Ciebie? Bo nie wiem którą mam molestować ;:223 ;:204 ;:24 ;:100
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i jak Tereniu, byłaś, wszystko gra? :wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Tereniu wieje od rana a teraz co raz mocniej. Może nic się nie stanie. :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wando nie wiem jakie ma parzydło Krysia ;:185 ja mam od Gosi 123A - ma już chyba ze trzy lata , na jesieni podzieliłam i posadziłam na nowej działce . Na wiosnę zobaczę jak będzie co podzielić to Ci wyślę a jak nie to jesienią , myślę że się rozrośnie ;:108
Iwonko ;:196 Byłam ale lepiej nie pytaj - szklarenka uszkodzona ;:108 niektóre płyty wyrwane a inne wciśnięte do środka i połamane ;:145
Trochę poprawiliśmy ale znowu wieje to już po niej - i nie tylko szklarenka zniszczona ale i dużo kwiatków i sadzonek tam miałam - daremna moja praca ;:223
Jadziu nie wiem co mam powiedzieć ;:145 już się stało .
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Tereniu witam ;:196 piękne to parzydełko ,a wiciokrzew śliczne ma pączuszki wyglądają jak koraliki .
A ten clematis to jak się nazywa taki żółciutki
Tereniu duże straty ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”