clem3 u mnie też susza i bardzo dawno nie padało a burza była ale pisakowa pogrzmiało, zawiało i to ostro i poszło dalej a deszczu ni kropelki tylko połamało kwiaty i tyle
apus bukiet z tej bonicy fakt cudny dziś już prawie liści nie widać tylko same kwiat i każdy kto wejdzie pyta czy to sztuczny bukiet
cyma2704 no ta bonica zlamała się w połowie kija więc nic już z niej nie będzie ale dobrze że chociaż w domu cieszy oko
Sasanka18 ja już wcześniej oglądałam Twój ogród właściwie zaglądam na FO codziennie co się u kogo zmieniło to już uzależnienie

i faktycznie widziałam stojaki pod pienne róże ale to jakoś zawsze potem i potem a M po pracy biega do sąsiada na budowę prąd instaluje i tak jakoś chyba brak czasu ostatnio Wszystkie pienne mam podparte kijami od miotły ale ta była tak obsypana pąkami że miałam jeszcze jeden kij dostawić ale nie zdążyłam no trudno na wiosnę może dokupię taką
jol_ka podglądałam u innych Crown Princess Margaretta i myślę że ja mam a właściwie 5 szt są piękne i w tym roku się w końcu rozkręcają bo w zeszłym roku słabo po posadzeniu wyglądały jedna do dziś wygląda jak nie ona ma z 15 cm i 1 kwiatka miała

chopin dostał Asahi ale swojskie hehe bo podlałam go rozrobioną gnojowicą od krówek mam nadzieję, że zadziała
Dziś się postarałam i zrobiłam sporo zdjęć
róża którą witam gości we wejściu
new down do znudzenia
tegoroczna lacre
i eden rose
nn
Rosarium Uetersen
ta nn mam takie 3 szt choć miały być kremowe a nie taka czerwień na jesieni muszę je przesadzić
polstern
naparstnica dosyć długo trzyma
a ta róża to jakaś drobna okrywowa różowa coś jej dolega pąki różowieją i się nie rozkwitają a jak któryś się wysili to kwiat biały skręcony jakiś ale dziwne że w takim różowym kolorze zamknięte pąki są a liście zdrowe

tu pąk biały choć to ciemno różowa róża

taki ma właściwy kwiat mszyca się na niej pojawila ale zebrałam sporo ale było 8 biedronek więc licze na ich pomoc