Ogródek Gosi cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 4

Post »

Gosiu, jak ja dawno u Ciebie nie byłam :oops:
Mam nadzieję,że jutro nadrobię.
Dzisiaj sen już mnie morzy.
Jutro trzeba bardzo rano wstać, żeby zdążyć przed tłumami na targach roślin w Łącku.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

U mnie też truskawki w doniczkach :lol: mam nadzieję ze doczekam sie choć paru owoców, bo moje niestety jeszcze nie kwitły.... ale i pogoda nie sprzyja ;:224
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Gosiu wreszcie jestem. :D
Ależ macie fajna tą leśną rabatkę...i te schodki takie urokliwe.....mogłabym chodzić po nich tam i z powrotem. :wink:
A jarzmiankę też kupiłam w kłączach i na razie jeszcze nie odbiła...widać od razu, że z przeceny. Mówisz, że jest niepozorna?....bardzo bym chciała zeby mi wyrosła.
Rabarka warzywna niczego sobie. ;:138
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu , a czy tak na różowo kwitnąca to nie jest ozdobna truskawka :?:
Owoce ma małe i twarde ale zjadliwe.
Z ozdobnej poziomki to mam poziomkówkę ale ona kwitnie na żółto i nie ma zjadliwych owoców.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Piekne pomidorowe krzaczki... ja posiałam miniaturowe i amba... mają 1 cm wysokości :;230 i takie chyba pozostaną - pomidory będe kupowała... na rynku - gotowce... bez zarazy ziemniaczanej :;230
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Pięknie u Ciebie. Świetny pomysł z owocami i warzywkami w donicach. Ja mam tylko truskawki i na razie mają chyba ze 4 owoce, mam nadzieję że jeszcze będą kwitły.
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Małgosiu jakie wrażenia i zakupy z Łącka? :D
Słyszałam, że były tłumy. :wit
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

W pierwszym momencie myślałam, że te truskawki to jakieś rośliny ozdobne, bo bardzo ozdobne są! ;)

(może i u mnie warzywniak w donicach zdałby egzamin?)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01

Post »

Margo2 pisze:
Obrazek
Wspaniały ten kamień :). Pięknie u Ciebie, tyle ciekawych zestawień. Gratuluję serduszka ;:167 . A pomidory też mam w doniczkach :wink:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Gosiu wpadłam w zachwyt na widok Twojej jarzmianki. :roll:
Jak ja na nie poluje od lat.
Z kapersów nigdy nie chciały mi wyrosnąć, aż tu w tym roku wszystkie trzy kolory, które kupiłam wyrastają, wprawdzie mają dopiero po dwa listki i szansa na kwitnienie zerowa, ale może w przyszłym roku.
W ubiegłym kupiłam doniczkowane, ale o jasnych kwiatach.
Truskawki ozdobne także są piękne z kwiatów, a jeszcze podobno jadalne owoce, więc w tym roku także kupiłam.
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj nie mam czasu ostatnio wcale.
Opowiem za chwilę co sie u mnie działo, ale najpierw odpowiem wszystkim odwiedzającym :D

Agatko, w zeszłym roku moje truskawki nie zechciały zakwitnąć. Dopiero w tym mogę cieszyć się owocami. Jest ich nawet kilka. Wiem, że to nie wiele, ale ile radochy.

Elu, schodki miały być zupełnie inne, z podkładów, one bardziej pasowałyby do mojego domu. No, ale nie było nigdzie w okolicy, więc zdecydowałam się na kamień.
Bardzo lubię tę rabatkę. Ona jest co prawda niewielka, ale rosną tam moje ulubione rośliny.
Jarzmianka ma malutkie kwiatki, ale naprawdę cudnie wyglądają.Moja w zeszłym roku posadzona wyszła dopiero chyba pod koniec lata. Dopiero w tym zakwitła, także może jeszcze doczekasz się swojej.

Olu, możliwe, że to truskawka nie poziomka. Ma całkiem duże owoce. Owoce są całkiem niezłe. Jestem z niej zadowolona, bo połączyłam przyjemne z pożytecznym.

Ewo, ja sadzę wszystkie rodzaje. W tym roku mam ich chyba z 5. Wypróbowuję, które najlepsze. Na razie póki nie ma moich tez kupuję. :D

Aniu, niestety tworząc ogród nie przewidziałam miejsca na warzywnik. Zarzekałam się, ze warzyw nigdy nie będę hodować
No i się mi zmieniło :D

Marylko, ja byłam o 8 rano. Miałam miejsce do parkowania i tłumów jeszcze nie było tak dużych.
A oto co kupiłam

Obrazek

Owies wiecznie zielony.
Obrazek

Żurawka

Obrazek

Trawki
Obrazek

No i kupiłam 2 ligustry i 4 róże: Cambridge Castle, Mirage, Jacguues Cartier, Tower Bridge
Za dużo na ich temat nie wiem.

Agatko, polecam doniczkowy warzywnik.
Mam go już 3 rok. Uwielbiam obserwowanie kiedy zawiązują się owoce, a potem zrywanie dojrzałych pomidorów.
Truskawki nie tylko ozdobne, ale i praktyczne. Codziennie jedną truskaweczkę można uskubać :D

Marysiu, dziękuję bardzo.
Ja tylko pokazuję te ciekawsze miejsca.
Gdy oglada się mój ogród w całości nie robi dobrego wrażenia.

A propos. Wczoraj odwiedziła mnie Iga z m. Posiedziała strasznie krótko, ale nie chciałam ich zatrzymywać, bo w drodze od 2 dni byli. Cieszę się strasznie, że przyjechała.
No i tak naprawdę w całości w porównaniu z jej ogrodem mój wypada bardzo blado.

Tajeczko, ja też polowałam na jarzmianke od kilku lat. Dopiero Kasia Agatra zamówiła mi przez internet. No i w końcu się udało. Ja mam tylko tę jedną. Będę polowała na następne.
Tak samo jak poluję na werbenę patagońską.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Kochana truskawki zachęcające ale te pomidorki!!!Nie proś dwa razy-bo Nela gotowa nas zapakować i w drogę :;230
Wyobraż sobie,że w jednym narożniku mam posadzone 4 pnące róże,6 szt pod ich nogami(do 50-60cm) i właśnie 3 powojniki obsługujące po 2 róże. :lol:
Dzisiaj znowu wyszłam z różą ze szkółki.Biedermaier wyglądała tak zdrowo,z wielkim pąkiem i kilka pomniejszych,że nie mogłam się oprzeć.Mała jest to gdzieś ją wcisnę.Twoje zakupy imponujące.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, moje zakupy są tak naprawdę bardzo skromne. Szczególnie ze względu na fundusze. Najbardziej zależało mi na różyczkach.
Oczywiście kupiłam u p. Tapira.
Ja mam jeszcze trochę miejsca do obsadzenia. Powolutku zapełniam.
jeśli chodzi o przyjazd to zapraszam :D
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Cudne zakupy! Lecę wygooglać róże.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu jak coś znajdziesz to daj znać, bo nie miałam nawet czasu, żeby sprawdzić jak wyglądają.
Wczoraj jak pisałam odwiedziła mnie Iga i zmobilizowała mnie do zrobienia w końcu porządku z gałęziami, które przygotowałam do pocięcia do kominka. Całą resztę niedzieli i po przyjściu dzisiaj z pracy cięłam i sprzątałam polbruk pod basen. Wczoraj wyglądało to jeszcze gorzej niż na tym zdjęciu, bo co i rusz trzeba było nowe krzewy wycinać po zimie i wiośnie.
Obrazek

Dzisiaj już tak
Obrazek

A męczyłam się z tym od miesiąca.
Basen rozłożony, woda się leje. Ale jutro jeszcze chyba nikt nie będzie się kąpał :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”