Witam w ogrodzie u Aguniady

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady

Post »

Aguniu witaj. :wit Jak Ty cudownie piszesz o pracy w ogrodzie, uważam i myślę dokładnie tak samo, że praca w ogrodzie jest takim kołem zamachowym dajacym energię dla innych dziedzin życia, a zmęczenie i ból kręgosłupa u szczęśliwych ludzi szybciej mija. :D
Twój ogród przyciąga moją uwagę nie tylko z powodu pięknych bylin i krzewów, ale te brzozy masz naprawdę urocze, uwielbiam je. :)
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu, zwiedziłam dzisiaj Twój piękny ogród, masz tyle gatunków drzew, krzewów, kwiatów, piękny trawnik.
Wszystko zadbane, z pomysłem posadzone, przez co ogród nabrał już charakteru, chociaż jeszcze młody.
Widać, że kochasz rośliny i pięknie je przedstawiasz na zdjęciach.
Będę do Ciebie zaglądać.
Pozdrawiam Henia.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

:wit wpadłam się przywitać i zostałam. żą przyjemnością przebiegłam po Twoim zaczarowanym ogrodzie (a jest co ogladać), pogłaskałam kićkę i zmykam.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Modrzew,rzeczywiście,bajkowy.Pałka wodna wspaniała,życzę żeby był ich pokaźny "pęczek" :;230 ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Piękny ogród , na razie widziałam tylko kilka stron ale koniecznie muszę obejrzeć resztę, a to sporo stron do zwiedzenia :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witam gorąco moich nowych gości: Kozino, Dosię, Dyskrecję, MartęW. Dziękuję, że do mnie zajrzałyście!
Marto, miło mi że irga spotkała się z Twoim uznaniem :) kupiłam ją w szkółce w Kaniach pod Wawą i niestety mogę tylko przypuszczać jak się nazywa, nie zachowałam tabliczki... teraz wygląda uroczo, bo jej listki są delikatne, żółtawo-zielone, jasne... niedługo wstawię jej aktualną fotkę.
Heniu, miłośniczko róż :) będzie mi bardzo miło, jeśli zechcesz zaglądać... ja u Ciebie szukam inspiracji rózanych i chętnie odwzajemnię się innymi obrazkami - krzewów, drzew, iglastych i liściastych... Pozdrowienia :)
Dosiu - witaj :) dziękuję za miłe słowa i głaski dla kocieji! :)
Kozino, dzięki za wizytę... stron jakoś się dużo narobiło, nawet nie wiem kiedy... zapraszam jak najczęściej :)

Krysiu, ten modrzew to taki mój cukiereczek... ciagle go głaszczę po włosach, które są mięsiste i delikatne jednocześnie... na 'pęczek' pałek chyba przyjdzie mi czekać kolejnych kilka lat ;)
Tajeczko, widzę, że się zgadzamy w podejściu do życia i ogrodu... z niego czerpiemy pozytywną energię... kiedyś usłyszałam od dalszej sąsiadki, że ona nie chce takiego 'uwiązania' jakie mam ja i w związku z tym nie zamierza robić w ogrodzie nic ponad to, co ma (trawnik i tuje przy ogrodzeniu)... mnie praca w ogrodzie przynosi wielką radość, nawet jeśli fizycznie daje w kość, a jeżeli ktoś to traktuje jako 'nadludzkie poświęcenie' i 'uwiązanie' to nie będę wyprowadzać go z błędu... do głębszego zrozumienia tematu pewnie trzeba dojrzeć, a z drugiej strony, nie każdy musi mieć taką samą pasję...
Aagaaz - dziękuję!

miłego dnia wszystkim :)
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Aga ;:180 ;:180 ;:180 , wiem jak nie cierpisz pająków. Nie zdążyłam Ci napisać, żebyś u mnie ominęła 24 stronę, przepraszam, kajam się ;:180 ;:180 ;:180
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Aga dawno mnie u Ciebie nie było i tyle stron miałam do przeczytania i tyle pięknych zdjęć do obejrzenia :D jak ty gonisz kochana nie mogę nadążyć, dziękuję za foteczkę dzbana i pelaśki :heja
x-ag-a
---

Post »

Ewuniu, spokojnie :) nic się nie stało... ja się ich boję, panicznie, więc takie bliskie spotkanie przyprawia mnie o lekką palpitację ;-) ale już mi przeszło :) w końcu mieszkam na wsi, więc trudno w ogóle ich nie spotykać, wręcz z ich istnieniem i bytnością się oswoiłam i nie robi na mnie aż takiego jak kiedyś wrażenia...
Igor - witam w moich ogrodowych progach... dzięki za poradę! wiesz, że nigdy nie przycinałam kosodrzewin? moze wypróbuję na jednej i poobserwuję jak będzie się rozrastać przy ścinaniu o połowę... kiedy powinnam to zrobić?
Boniu - dzień dobry :) dawno Cię u mnie nie było, witaj, moja droga i miłego oglądania :)
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Witam :wit
Nie było mnie od piątku, a tu pięć stron przybyło, niedługo będziesz musiała nowy wątek założyć ;)
Mnie urzekają kwiatostany pęcherznicy Luteus, ładnie zwieszają główki w dół :)
Niezmiennie mój ulubiony ogród forumowy ;:108 ;:180
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Tzn. że te nowe jasne co przyrastają, trzeba skrócić połowę? na każdej gałązce?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś ;:196 , Twój ogród nieustannie mnie zachwyca!! Piękne rośliny i bardzo udane kompozycje- tylko pozazdrościć smaku i wyczucia!!
Kochana, do strachliwych nie należę, burzy się obawiam ze względu na ilość drzew (chociaż wszystkie w pobliżu domu zostały wycięte), ale czułam dreszczyk na samą myśl, że nikogo nie będzie w domu, a ciemność będzie wyzierać z każdego kąta :roll: Chociaż świeczek i wszelakich świeczników u mnie po dostatkiem :lol: Dziękuję za miłe słowa ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-ag-a
---

Post »

Francesko, aż 5 stron od piatku??? muszę chyba zacząć się ograniczać :oops: to stanowczo za duże tempo ;) zgadzam się z Tobą, Luteus w fazie przekwitnięcia wygląda pięknie... ten kontrast kolorystyczny zachwyca...
dziękuję że mnie odwiedzasz :oops: ;:196
Igor, dzięki za poradę w kwestii kosówek :)
hej, Jagusia!
Moniś, dzięki za te wszystkie miłe słowa... :oops: nie jestem pewna, czy na nie zasługuję... :oops:
wiesz, podczas burzy nigdy nic nie wiadomo... mój dom też w drzewach i mimo instalacji odgromowej, kilka lat temu piorun popalił nam połowę instalacji i urządzeń... lepiej tego nie przeżywać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”