działka w Jeżewie Bory Tucholskie- część II
- ZbigniewG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: działka w Jeżewie Bory Tucholskie- część II
Ewa właśnie ta szara pleśń i mączniak dlatego teraz przesadziłem je w słoneczne miejsce powinno być lepiej
Kasiu zapach i długie kwitnienie zwłaszcza jak są w dużych kępach to jest to, u Olgi pod Nosalem jest kilkumetrowa rabata białych floksów
Ursulko zgadza się ta brama budzi takie skojarzenia , tak się tam rozpędziłem że zrobiłem super pętlę zawadzając o jeszcze o Teplickie Skały
i chociaż jestem raczej zwolennikiem troszkę większej adrenaliny to wobec takich widoków trudno pozostać obojętnym
(oryginał)
w kwestii formalnej duże zdjęcie postawione jest "na głowie" tak jak np sytuacja z noclegami w Murowańcu gdzie nocowałem po zejściu z Granatów ale to już opowieść godna szklaneczki śliwowicy
Kasiu zapach i długie kwitnienie zwłaszcza jak są w dużych kępach to jest to, u Olgi pod Nosalem jest kilkumetrowa rabata białych floksów
Ursulko zgadza się ta brama budzi takie skojarzenia , tak się tam rozpędziłem że zrobiłem super pętlę zawadzając o jeszcze o Teplickie Skały
i chociaż jestem raczej zwolennikiem troszkę większej adrenaliny to wobec takich widoków trudno pozostać obojętnym
(oryginał)
w kwestii formalnej duże zdjęcie postawione jest "na głowie" tak jak np sytuacja z noclegami w Murowańcu gdzie nocowałem po zejściu z Granatów ale to już opowieść godna szklaneczki śliwowicy
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widoki zapierają dech Sama bym jednak tam nie wlazła Wolę obejrzeć na zdjęciach.
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Witaj przystojniaku Nie wiem jak ktoś mógł cię "przeoczyć"... Niewiarygodne... Niemożliwe...
Wygrzałam się w twoim wątku... nie dam Ci miejsca oszczędzać, bo wiosna za pasem .
Problem wygląda tak: świerk Inversa (właściwie takie świerczunio do kolan...) został nieszczęśliwie roszczepiony od góry... Wiecie, rozumiecie... nisko przelatujące stado.... Związałam, zrósł ale teraz moja Inversa wygląda jak proca... I co z tym fantem zrobić?
Bosz... że też nie zrobiłam zdjęcia...
Wygrzałam się w twoim wątku... nie dam Ci miejsca oszczędzać, bo wiosna za pasem .
Problem wygląda tak: świerk Inversa (właściwie takie świerczunio do kolan...) został nieszczęśliwie roszczepiony od góry... Wiecie, rozumiecie... nisko przelatujące stado.... Związałam, zrósł ale teraz moja Inversa wygląda jak proca... I co z tym fantem zrobić?
Bosz... że też nie zrobiłam zdjęcia...
- ZbigniewG
Uwaga uwaga nie wiem czy to ważne ale dzisiaj rano słyszałem przelatujące gęsi wiosna nadchodzi
Ewa można spacerkiem podejść do Stawu i dłonią dotknąć odbicia szczytów - prawie to samo co wspinaczka
Iza nie ma jak przystojny awatarek Inversa - ciężko powiedzieć ale jak proca to lepiej przyciąć (wyciąć) słabsze ramię a te drugie wyprostować, zrośnięcie zawsze jest słabsze i kiedyś puści
Ewa można spacerkiem podejść do Stawu i dłonią dotknąć odbicia szczytów - prawie to samo co wspinaczka
Iza nie ma jak przystojny awatarek Inversa - ciężko powiedzieć ale jak proca to lepiej przyciąć (wyciąć) słabsze ramię a te drugie wyprostować, zrośnięcie zawsze jest słabsze i kiedyś puści
- jarko
- Od: 1 cze 2010, o 17:26
Zbyszku. Odnośnie gęsi. Od ostatniej jesieni do teraz, w tej kwestii same anomalie. Nie będę już pisał o ruchach jesiennych ptaków, ale o tym roku. Wyobraż sobie, że w styczniu tego roku, przed tymi mrozami, kiedy łaskawie panowała nam jeszcze jesienna pogoda, będąc na działce usłyszałem krzyk gęsi, o bardzo dużym natężeniu. Nie wierząc że to one, pobiegłem po aparat, i przy pomocy Zoomu (leciały jak zwykle wysoko) upewniłem się, że jednak to one. Co jeszcze bardziej dziwne, ten olbrzymi klucz gęsi leciał dokładnie w kierunku wschodnim . Jak żyję czegoś takiego nie widziałem, a lubię poobserwować.
Dogadaliście się w sprawie Brewera?
Dogadaliście się w sprawie Brewera?
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
gęsi .... super widok na jesieni nade mną lecialy dosc nisko , strasznie mnie wzrusza taki widok, moze i ja je wyłapię
- ZbigniewG
Jarko leciały na wschód bo wyczuły odwilż - polityczną a one od wieków zawsze czujne
świerk Brewera poniekąd aczkolwiek niezupełnie, z sadzeniem jeszcze trzeba czekać ziemia wciąż zmarznięta mimo odwilży
Dorto moja działka centralnie na szlaku gęsi i żurawi widoki piękne
...oprócz błękitnego nieba... parę kolorków słoneczno -optymistycznych
świerk Brewera poniekąd aczkolwiek niezupełnie, z sadzeniem jeszcze trzeba czekać ziemia wciąż zmarznięta mimo odwilży
Dorto moja działka centralnie na szlaku gęsi i żurawi widoki piękne
...oprócz błękitnego nieba... parę kolorków słoneczno -optymistycznych
Wyczytałam, że wątek oszczędzasz , to nie wchodziłam, ale jako że gęsi już zapowiedziały wiosnę, to już chyba można?
I robal powrócił...Zwiastun wiosny...Ja tam wolałam tego pana z górą
A jeśli chodzi o floksy, to jestem lepsza...Bo mnie jeszcze nie oświeciło, że są ładne, ale uprawiam, plewię i nawet dokupuję!
W dodatku dorobiłam się kilku fajnych siewek, zupełnie nie starając się o to, no i to chyba najbardziej mi się w nich podoba...
A dlaczego, Dorotka, chcesz biedne gęsi wyłapać?
I robal powrócił...Zwiastun wiosny...Ja tam wolałam tego pana z górą
A jeśli chodzi o floksy, to jestem lepsza...Bo mnie jeszcze nie oświeciło, że są ładne, ale uprawiam, plewię i nawet dokupuję!
W dodatku dorobiłam się kilku fajnych siewek, zupełnie nie starając się o to, no i to chyba najbardziej mi się w nich podoba...
A dlaczego, Dorotka, chcesz biedne gęsi wyłapać?
-
- 50p
- Od: 2 gru 2011, o 16:26
Zbyszku.
Piękny ogród,z przyjemnością się w nim spaceruje.
Krajobrazy gór zapierają dech.
Mówisz że gęsie już lecą,do mnie mają jeszcze kawał drogi.Czekam cierpliwie.
Pozdrawiam Dorota.
Piękny ogród,z przyjemnością się w nim spaceruje.
Krajobrazy gór zapierają dech.
Mówisz że gęsie już lecą,do mnie mają jeszcze kawał drogi.Czekam cierpliwie.
Pozdrawiam Dorota.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Ewciu o ile wiem to masz więcej takich animozji do niektórych kwiatów...póżniej pokochujesz je wolniej ale mocnoewamaj66 pisze:W zasadzie nie lubiłam floksów i była to chyba jedyna taka roślina. Pewnego dnia przyjrzałam się bliżej floksom sąsiadki i się zdziwiłam, że takie ładne No i od kilku lat mam, podziwiam i się cieszę, że nie chorują.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Taki substytut wspinaczki to coś w sam raz dla mnie
U mnie na razie ciągła odwilż, pokazały się wreszcie nad śniegiem kępy krokusów, które wylazły w styczniu. Jakby bliżej wiosny Śniegu jednak nadal cała masa.
U mnie na razie ciągła odwilż, pokazały się wreszcie nad śniegiem kępy krokusów, które wylazły w styczniu. Jakby bliżej wiosny Śniegu jednak nadal cała masa.
- ZbigniewG
Marta robal - powrót do korzeni - bo ja mały żuczek jestem (to tak przy Popielcu)
a że robaczek czasami w góry poleci - tyle jego
Dorota zapraszam częściej, faktycznie do Sokółki daleko
Ewy x2 czasami warto pokochać (znaczy się roślinki)
to może jeszcze Tatrach bo w ogrodzie śnieg a wątek i tak niedługo nowy
w2008 roku na Rysach było tak
w 2009 kawałek dalej musiałem zawrócić nawet żuczki na lodzie się ślizgają
w 20010 wrześniowe plany skończyły się jeszcze na A4 przed Krakowem śnieżyca ale był Krywań (3 tyg. później)
2011 pogoda trafiona
oczywiście w Tatrach są nie tylko Rysy ale przecież to jest wątek ogrodowy
polystichum lonchitis (ta po prawej) paproć rosnąca w górach (Tatrach) kupiona na nizinach
widziałem ją na Słowacji gdzieś tak około 1800m.n.p.m
a że robaczek czasami w góry poleci - tyle jego
Dorota zapraszam częściej, faktycznie do Sokółki daleko
Ewy x2 czasami warto pokochać (znaczy się roślinki)
to może jeszcze Tatrach bo w ogrodzie śnieg a wątek i tak niedługo nowy
w2008 roku na Rysach było tak
w 2009 kawałek dalej musiałem zawrócić nawet żuczki na lodzie się ślizgają
w 20010 wrześniowe plany skończyły się jeszcze na A4 przed Krakowem śnieżyca ale był Krywań (3 tyg. później)
2011 pogoda trafiona
oczywiście w Tatrach są nie tylko Rysy ale przecież to jest wątek ogrodowy
polystichum lonchitis (ta po prawej) paproć rosnąca w górach (Tatrach) kupiona na nizinach
widziałem ją na Słowacji gdzieś tak około 1800m.n.p.m
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Podziwiam wszystkich zapaleńców wspinaczki górskiej- widoki przepiękne -dla mnie już tylko do podziwiania ze zdjęć.