No to jestem ogrodnikiem
- ewunia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: No to jestem ogrodnikiem
Witaj Edytko
Powojniki śliczności, pięknie kwitną
U mnie jedynie Jerzy Popiełuszko kwitnie, Andromeda dostała małe pączusie, a pozostałe 3 stoją w miejscu.
Podziwiając Twoje powojniki, zastanawiam się nad : Innocent Blush PBR, Blue Explosia PBR i Patricia Ann Fretwell Pafar
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kurcze, ale Ci ruszyły powojniki. Ja mam większość Viticella (któe kwitną później), więc tylko kilka sztuk kwitnie na zeszłorocznych pędach, ale nadrabiam ubytki wczesnego kwitnienia dokupując nowe clematisy Piękne masz te z pełnymi kwiatami
- mona102
- 100p
- Od: 5 maja 2010, o 17:33
- Kontakt:
Cudowne clematisy!!! Nie mogę się napatrzeć jaki zdrowe i obsypane kwieciem, pięknie! Czy nie masz w tym roku problemu z uwiądem?
...pozdrawiam
MONIA ;)
MONIA ;)
Edi - u mnie mszyce zaatakowały Purpurea Plena Elegans, całe liście pozwijane. Nie wiem czemu one tak się na niego uwzięły, żadnego innego nie atakują, a tego co roku. A Twoje clemki faktycznie szaleją bez umiaru, to chyba dobry rok dla nich. A różyczek to nabyłaś niezłą ilość. Ja tyle to kupowałam przez 5 lat.
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Widzę, że masz powojnika Kacper. Czy widzisz jakąś różnicę w wielkości liści w porównaniu z innymi wielkokwiatowymi?
Pytam, bo mój Kacper ma liście bez przesady 3x większe niż pozostałe odmiany ;)
Pytam, bo mój Kacper ma liście bez przesady 3x większe niż pozostałe odmiany ;)
- avalonne
- 500p
- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Edytko - pięknie Ci rosną powojniki - chyba dobrze czują się w Twoim ogrodzie
- anesse81
- 200p
- Od: 2 lut 2011, o 16:40
Witaj! Przepiękne Clematisy, ech kiedy moje będą się tak prezentować?
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Edyta, twoje clemki wprost szaleją! Innocent i u mnie zachwycił! Mam wrażenie, że w te pogodę jest im dobrze
Piękne masz odmiany, uwielbiam wielkokwiatowe powojniki, są wprost cudowne!
Pozdrawiam
Piękne masz odmiany, uwielbiam wielkokwiatowe powojniki, są wprost cudowne!
Pozdrawiam
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Witam miłych Gości rzadko teraz wpadam na forum , praktycznie każda wolna chwila w ogrodzie. W końcu słonecznie i ciepło choć noce zimne i ogórki mi nie rosną
Małgorzata witaj zapraszam
ewunia7 Andromede miałam ostatnio w rękachw ogrodniczym ale gdzie ja ją wsadzę i odpuściłam .Innocent Blush PBR, Blue Explosia PBR i Patricia Ann Fretwell Pafar przepięknie kwitną na początku pełnymi kwiatami a teraz pojedyncze . Kolor na słońcu zdecydowanie wyblakł i Blue Explosia PBR jest błekitno fioletowy
lulka moje Viticella tez słabiutkie jak by wcale nie rosły ale Rooguchi zobacz
mona102 witaj no jak nie mam zobacz wszystkie mają białe plamy na liściach od oprysku . Uwiąd w tym roku już zaatakował 4 szt ale wyciełam chore pędy spryskałam i spokój
KLEO1 mszyce jakoś mi nie atakowały clemków głównie hortensję , teraz cos zjada mi anabelkę . Liście ma tak pożółkłe powysysane. To nie przedziorek , pod spodem maleńkie żółte- pomarańczowe robaczki . Liscie wyglądają tak
Jurku miło Cię gościć Powiem Ci, że zastanawiałam się co to za mutant bo liście ma ogromne . Myślałam , że może za dużo nawozu a mówisz,że Kascper tak ma dla porównania z innym Hagley hybryd
Priam nie próbowałam ale może .....Jak na razie zrobiłam odkłady
avalonne oj dopieszczam je jak mogę
anesse81 witaj moje mają już kilka sezonów. W pierwszym roku muszą się zaklimatyzować ale popis dają w trzeci sezonie
magenta prawda Innocent cudny , ja też uwielbiam wielokwiatowe
Zakwitł Clematis Hanajima maleństwo 0,5 m
Clematis Solidarność
Clematis Beautiful Bride PBR pierwszy ogromny kwiat
Clematis Isago
Innocent Blush
Zobaczcie ciekawostkę ten sam clematis multi blue zdjęcie z poprzedniego roku i z wczoraj dwa różne kwiaty . Tak jakby dojrzał do właściwego kwiatu u mnie 4 sezon
Reszta ogrodowa
Miłego dnia
Małgorzata witaj zapraszam
ewunia7 Andromede miałam ostatnio w rękachw ogrodniczym ale gdzie ja ją wsadzę i odpuściłam .Innocent Blush PBR, Blue Explosia PBR i Patricia Ann Fretwell Pafar przepięknie kwitną na początku pełnymi kwiatami a teraz pojedyncze . Kolor na słońcu zdecydowanie wyblakł i Blue Explosia PBR jest błekitno fioletowy
lulka moje Viticella tez słabiutkie jak by wcale nie rosły ale Rooguchi zobacz
mona102 witaj no jak nie mam zobacz wszystkie mają białe plamy na liściach od oprysku . Uwiąd w tym roku już zaatakował 4 szt ale wyciełam chore pędy spryskałam i spokój
KLEO1 mszyce jakoś mi nie atakowały clemków głównie hortensję , teraz cos zjada mi anabelkę . Liście ma tak pożółkłe powysysane. To nie przedziorek , pod spodem maleńkie żółte- pomarańczowe robaczki . Liscie wyglądają tak
Jurku miło Cię gościć Powiem Ci, że zastanawiałam się co to za mutant bo liście ma ogromne . Myślałam , że może za dużo nawozu a mówisz,że Kascper tak ma dla porównania z innym Hagley hybryd
Priam nie próbowałam ale może .....Jak na razie zrobiłam odkłady
avalonne oj dopieszczam je jak mogę
anesse81 witaj moje mają już kilka sezonów. W pierwszym roku muszą się zaklimatyzować ale popis dają w trzeci sezonie
magenta prawda Innocent cudny , ja też uwielbiam wielokwiatowe
Zakwitł Clematis Hanajima maleństwo 0,5 m
Clematis Solidarność
Clematis Beautiful Bride PBR pierwszy ogromny kwiat
Clematis Isago
Innocent Blush
Zobaczcie ciekawostkę ten sam clematis multi blue zdjęcie z poprzedniego roku i z wczoraj dwa różne kwiaty . Tak jakby dojrzał do właściwego kwiatu u mnie 4 sezon
Reszta ogrodowa
Miłego dnia
- avalonne
- 500p
- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Piękne powojniki
Clematis Isaqo to dla mnie rewelacja
Clematis Isaqo to dla mnie rewelacja
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Zebyś nie była zaskoczona, jak w którymś roku Multi blue przemieni sie w Prezydenta ;)
Obiecałem sobie, że nie będę już dokupował żadnej nowej odmiany, ale ten Beautiful Bride...kusi.
Ja też myślałem, że może Kacper trafił na wyjątkowo korzystne warunki glebowe i stąd takie potwornie wielkie liście ;)
Obiecałem sobie, że nie będę już dokupował żadnej nowej odmiany, ale ten Beautiful Bride...kusi.
Ja też myślałem, że może Kacper trafił na wyjątkowo korzystne warunki glebowe i stąd takie potwornie wielkie liście ;)
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Edytko, powojniki dają czadu. Pięknie się prezentują wszystkie. Rooguchi zbiera siły,ale będziesz miała widok. Mój rośnie w górę, ale z kwitnienia raczej będą nici,...nie ma co gadać dobrze, że go znalazłam