Majka 411 - róże 2012 cz.2 (sezon różany)
Re: Majka 411 - róże 2012 cz.2 (sezon różany)
Majeczko, wracaj.
- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale piękna i zdrowa u Ciebie Agnes Schilliger !!!
Na liście zakupowej mam Maximę Romanticę, śliczna jest a jeśli jeszcze piszesz, że pachnie to będzie moja, mam chyba słabość do romantycznych róż
Czy nadaje się na kwiat cięty?
Na liście zakupowej mam Maximę Romanticę, śliczna jest a jeśli jeszcze piszesz, że pachnie to będzie moja, mam chyba słabość do romantycznych róż
Czy nadaje się na kwiat cięty?
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam, przepraszam, że tak długo nie odpisywałam.
Wszystkim bardzo dziękuję za miłe słowa i odwiedziny w moim wątku.
Najpierw odpowiem ??.. mam tyle zaległości
Aniu- Sweety, ja zniosę takie łączenie kolorów i wcale nie jesteś szalona.
Magda-Maddy, Agnes jest wyjątkowa różą. Polecam jeżeli lubisz takie kolorki.
Aleksandra również jest piękną i mało znaną różą.
Beatko68, wiesz, że może tak być, że Aleksandra lubi słonko. Moja ma około 140 cm ale jeszcze wytworzyła nowe pędy z kwiatami.
Alutka, będziesz zadowolona z Chandos Beauty, jak piękni mi znowu kwitnie. Krzaki się bardzo rozrosły. Nie choruje mi, ale pamiętaj, że ja stosowałam Biosept. Piękna kolorystyka jest tej drugiej róży Sweet Revolution.
Asiu2, dziękuję
Joasiu ? JLG, również Ci dziękuję? śpij spokojnie ?..
Dorotko-Keetee, napisałam na pw jak coś nie jasne to pisz. Masz rację Afera Amber Rose trwa, jesień już niedługo i czas przemyśleć, które różyczki zaprosić do swoich ogrodów.
Justynko- justi177, czy już wybrałaś nawóz jesienny. U mnie St. Swithun ma pierwszy sezon ale i tak sobie dała czadu, ma 140 cm. Natomiast Polais Royal jest wyższa od Eden Rose 88, on ma 160, a Edenka 130 ? po ścięciu kwiatów. Teraz sobie rośnie , a ja czekam kiedy się jej znudzi ..
Krysiu-Ignis jak ja lubię je oglądać każdego rana i sprawdzać jak która przyrosła.
Muszę Ci powiedzieć, że wiele jednorocznych musiałam już pokasować, a byliny przycięłam, bo było zbyt ciasno.
Asiu- daffodil, będziesz zadowolona z Gadren of Roses, ciągle mi kwitną i mają jeszcze dużo pączków.
Aniu-DS, Janet rosie całkiem dobrze, ciągle cięłam jej pąki kwiatowe i dzięki temu wypuściła mocną nową gałązkę.
Kwiaty wiadomo piękne ale muszę opracować patent na podpieranie ich
Ona podobnie jak Pat Austin patrzy na dół.
Heniu, dziękuje, ale ona jest naprawdę przepiękna.
Gosiu-Margo i ja mam na niektórych pojedyncze kwiatki, to skutki minionej zimy.
Małgosiu- MaGorzatka, w takim razie i ja się bardzo cieszę. Miałam obawy czy one się przyjmą.
Ewciu-majowa i ja tęskniłam za twoimi wpisami i ogrodem. Muszę nadrobić zaległości?
Clair Renaissance aż taka Ci wybujała ?, najważniejsze, że się przyjęła.
Aniu-An-ka, he?he akurat tylko poczytać, ja Ci mówię warto ja kupić ?
Pytasz Aniu o podpory ? balkoniki, łatwe do zastosowania, a jak zbędne to wyskakują z rabatek.
One są bardzo przydatne.
Anetko _ninetta_, Agnes Schilliger jest dość zdrową różą. Podoba mi się u niej kolor kwiatów i ich trwałość.
Maximę Romanticę zamów, będziesz zadowolona, a czy można do wazonu ciąć, chyba tak. Mnie było szkoda, bo ona etapami rozwija poszczególne pąki, a w wazonie może tego nie zrobić.
Na relację z różanki zapraszam do następnej części mojego wątku.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=59300
Wszystkim bardzo dziękuję za miłe słowa i odwiedziny w moim wątku.
Najpierw odpowiem ??.. mam tyle zaległości
Aniu- Sweety, ja zniosę takie łączenie kolorów i wcale nie jesteś szalona.
Magda-Maddy, Agnes jest wyjątkowa różą. Polecam jeżeli lubisz takie kolorki.
Aleksandra również jest piękną i mało znaną różą.
Beatko68, wiesz, że może tak być, że Aleksandra lubi słonko. Moja ma około 140 cm ale jeszcze wytworzyła nowe pędy z kwiatami.
Alutka, będziesz zadowolona z Chandos Beauty, jak piękni mi znowu kwitnie. Krzaki się bardzo rozrosły. Nie choruje mi, ale pamiętaj, że ja stosowałam Biosept. Piękna kolorystyka jest tej drugiej róży Sweet Revolution.
Asiu2, dziękuję
Joasiu ? JLG, również Ci dziękuję? śpij spokojnie ?..
Dorotko-Keetee, napisałam na pw jak coś nie jasne to pisz. Masz rację Afera Amber Rose trwa, jesień już niedługo i czas przemyśleć, które różyczki zaprosić do swoich ogrodów.
Justynko- justi177, czy już wybrałaś nawóz jesienny. U mnie St. Swithun ma pierwszy sezon ale i tak sobie dała czadu, ma 140 cm. Natomiast Polais Royal jest wyższa od Eden Rose 88, on ma 160, a Edenka 130 ? po ścięciu kwiatów. Teraz sobie rośnie , a ja czekam kiedy się jej znudzi ..
Krysiu-Ignis jak ja lubię je oglądać każdego rana i sprawdzać jak która przyrosła.
Muszę Ci powiedzieć, że wiele jednorocznych musiałam już pokasować, a byliny przycięłam, bo było zbyt ciasno.
Asiu- daffodil, będziesz zadowolona z Gadren of Roses, ciągle mi kwitną i mają jeszcze dużo pączków.
Aniu-DS, Janet rosie całkiem dobrze, ciągle cięłam jej pąki kwiatowe i dzięki temu wypuściła mocną nową gałązkę.
Kwiaty wiadomo piękne ale muszę opracować patent na podpieranie ich
Ona podobnie jak Pat Austin patrzy na dół.
Heniu, dziękuje, ale ona jest naprawdę przepiękna.
Gosiu-Margo i ja mam na niektórych pojedyncze kwiatki, to skutki minionej zimy.
Małgosiu- MaGorzatka, w takim razie i ja się bardzo cieszę. Miałam obawy czy one się przyjmą.
Ewciu-majowa i ja tęskniłam za twoimi wpisami i ogrodem. Muszę nadrobić zaległości?
Clair Renaissance aż taka Ci wybujała ?, najważniejsze, że się przyjęła.
Aniu-An-ka, he?he akurat tylko poczytać, ja Ci mówię warto ja kupić ?
Pytasz Aniu o podpory ? balkoniki, łatwe do zastosowania, a jak zbędne to wyskakują z rabatek.
One są bardzo przydatne.
Anetko _ninetta_, Agnes Schilliger jest dość zdrową różą. Podoba mi się u niej kolor kwiatów i ich trwałość.
Maximę Romanticę zamów, będziesz zadowolona, a czy można do wazonu ciąć, chyba tak. Mnie było szkoda, bo ona etapami rozwija poszczególne pąki, a w wazonie może tego nie zrobić.
Na relację z różanki zapraszam do następnej części mojego wątku.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=59300